Szed valaki vérnyomáscsökkentőt?
Szia! Én is alapból magas vérnyomásos vagyok,és most várom a 3. babánkat.20 hetes vagyok. Az elsőnél Toxémia lett belőle,a 36.hétig bírtuk,2 kiló 30-al született a kislányom,sürgősségi császárral,mert felment 200/100-ra az egyik hajnalban a vérnyomásom,az a szerencsénk,hogy már 3 hete bent feküdtem a kórházba.
A másodikkal csak enyhe lefolyású volt a Toxémia,de volt akkor is minden,fehérje,ödéma és 170-es vérnyomás.De annál fentebb hál istennek nem ment,napi 3x2 szem Dopegyt+ seduxen mellett.Szintén császár lett,de most a 39.héten. Egészséges 3 kiló 40 dekás kisfiunk született. Most 2x1 szemet szedek,van,hogy felugrik 150-ig,akkor soron kívül eszek még 1 szemet,attól le megy 130-ig,de ez alatt nem igen szokott lenni.Átlag a 140.
Nagyon remélem,hogy végig ki tudjuk húzni,odafigyelek nagyon a sószegény diétámra,és naponta 4x-5x mérnem kell a vérnyomásom,naplót kell vezetnem,ezt mutatom meg a dokimnak,és a védőnőnek ha megyek
Hogy vagy kedves kérdező???????????
Én is alapból magas vérnyomásos vagyok, még csak 14 hetes, 2x1 dopegyt még "csak" az adagom. Mi lenne ha indítanánk valahol egy fórumot???
Én vállalom a velejárókat.
10.31 vagyok!
Kedves utólsó...NAGYON JÓ ÖTLET!!! :) /esetleg Hoxa?!/ Vagy mire gondolsz? Jó lenne össze röffenni,és bátorítani egymást! :)
Sziasztok!
A fórum jó ötlet,bennem csak az tartja a lelket, hogy megoszthatom a sorstársakkal a problémám és hogy megtudhatom,hogy van akinek toxémiával is sikerült végighordani a terhességet.
Köszönöm,most jól vagyok 125/80 és 130/90 között mozog a vérnyomásom. Van a vizelethez tesztcsíkom itthon, nincs fehérje. 1 hét alatt fél kg-ot híztam, ez vagy a karácsonyi zabálásnak ( rengeteg süti)köszönhető, vagy víz. 26.hét, eddig ennyi az összes súlygyarapodás. Ti rosszul szoktatok lenni, ha 130 fölé megy a vérnyomásotok?
Milyen a sószegény diéta? Segít?
Attól a sorstársamtól kérdezem, akinek tegnap 170 volt a vérnyomása és tanít, hogy mennyire van rosszul a magas értéktől? Én is pedagógus vagyok, csak most gyeden itthon.Tanítasz még?
Kitartást mindenkinek!
Nekem végig magas volt a vérnyomásom, 135-140 / 100 alatt szinte sosem, csak fölötte, de csak a 32. héttől kezdett el velem vérnyomáscsökkentőt szedetni a dokim, plusz heti két UH/NST és vér/vizelet a toxémia kiszúrása miatt. Végülis nem voltam toxémiás, az utolsó hetekben már napi 4 szem gyógyszert kellett szednem, de a vérnyomásom le sem sz...a. :-))
Kislányom tökéletesen fejlődött, időre szültem, teljesen komplikációmentes volt minden (terhesség és szülés is), szóval a vérnyomásom azóta is X-akta. Addig sosem figyeltem, de azóta ha néha megmérem, sosincs 140 alatt. Sem a háziorvosom, sem anno a nőgyógyászom nem talált erre magyarázatot. Szülés óta nem szedek semmit, igazából semmi panaszom, szóval patthelyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!