Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szed valaki vérnyomáscsökkentőt?

Szed valaki vérnyomáscsökkentőt?

Figyelt kérdés
24 hetes vagyok, toxémia gyanús. 135 és 148 között mozgott a vérnyomásom. Dopegyt-et kaptam 3-szor egyet, még nem tudom, mennyire vitte le a vérnyomásom,1 napja szedem, mert annyira pánikolok a méréstől, hogy még nem mertem megnézni.Az első terhességem is toxémiával végződött. Akkor hirtelen jött a 31. héten a nagyon magas vérnyomás, vizesedés és a fehérje a vizeletben. Meg is császároztak, a fiam 1700 grammal született. Most teljesen egészséges nagy fiú.Szóval érthető a félelmem.Ami szerencse, hogy most nem vizesedek és nincs fehérje a vizeletemben. Kíváncsi lennék azok tapasztalatára, akik végig hordták vérnyomáscsökkentővel és enyhe toxémiával a terhességet.
2010. dec. 22. 12:44
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Köszi, rám fér. Most egész este 170 / 105...
2010. dec. 30. 20:30
 12/35 anonim ***** válasza:

Szia! Én is alapból magas vérnyomásos vagyok,és most várom a 3. babánkat.20 hetes vagyok. Az elsőnél Toxémia lett belőle,a 36.hétig bírtuk,2 kiló 30-al született a kislányom,sürgősségi császárral,mert felment 200/100-ra az egyik hajnalban a vérnyomásom,az a szerencsénk,hogy már 3 hete bent feküdtem a kórházba.

A másodikkal csak enyhe lefolyású volt a Toxémia,de volt akkor is minden,fehérje,ödéma és 170-es vérnyomás.De annál fentebb hál istennek nem ment,napi 3x2 szem Dopegyt+ seduxen mellett.Szintén császár lett,de most a 39.héten. Egészséges 3 kiló 40 dekás kisfiunk született. Most 2x1 szemet szedek,van,hogy felugrik 150-ig,akkor soron kívül eszek még 1 szemet,attól le megy 130-ig,de ez alatt nem igen szokott lenni.Átlag a 140.

Nagyon remélem,hogy végig ki tudjuk húzni,odafigyelek nagyon a sószegény diétámra,és naponta 4x-5x mérnem kell a vérnyomásom,naplót kell vezetnem,ezt mutatom meg a dokimnak,és a védőnőnek ha megyek

Hogy vagy kedves kérdező???????????

2011. jan. 3. 10:31
 13/35 anonim ***** válasza:

Én is alapból magas vérnyomásos vagyok, még csak 14 hetes, 2x1 dopegyt még "csak" az adagom. Mi lenne ha indítanánk valahol egy fórumot???

Én vállalom a velejárókat.

2011. jan. 3. 13:30
 14/35 anonim ***** válasza:

10.31 vagyok!

Kedves utólsó...NAGYON JÓ ÖTLET!!! :) /esetleg Hoxa?!/ Vagy mire gondolsz? Jó lenne össze röffenni,és bátorítani egymást! :)

2011. jan. 3. 14:08
 15/35 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

A fórum jó ötlet,bennem csak az tartja a lelket, hogy megoszthatom a sorstársakkal a problémám és hogy megtudhatom,hogy van akinek toxémiával is sikerült végighordani a terhességet.

Köszönöm,most jól vagyok 125/80 és 130/90 között mozog a vérnyomásom. Van a vizelethez tesztcsíkom itthon, nincs fehérje. 1 hét alatt fél kg-ot híztam, ez vagy a karácsonyi zabálásnak ( rengeteg süti)köszönhető, vagy víz. 26.hét, eddig ennyi az összes súlygyarapodás. Ti rosszul szoktatok lenni, ha 130 fölé megy a vérnyomásotok?

Milyen a sószegény diéta? Segít?

Attól a sorstársamtól kérdezem, akinek tegnap 170 volt a vérnyomása és tanít, hogy mennyire van rosszul a magas értéktől? Én is pedagógus vagyok, csak most gyeden itthon.Tanítasz még?

Kitartást mindenkinek!

2011. jan. 3. 15:41
 16/35 anonim ***** válasza:

Nyitottam:

[link]

2011. jan. 3. 17:13
 17/35 anonim ***** válasza:
Már megyek is.. :)
2011. jan. 3. 17:25
 18/35 anonim ***** válasza:

Nekem végig magas volt a vérnyomásom, 135-140 / 100 alatt szinte sosem, csak fölötte, de csak a 32. héttől kezdett el velem vérnyomáscsökkentőt szedetni a dokim, plusz heti két UH/NST és vér/vizelet a toxémia kiszúrása miatt. Végülis nem voltam toxémiás, az utolsó hetekben már napi 4 szem gyógyszert kellett szednem, de a vérnyomásom le sem sz...a. :-))

Kislányom tökéletesen fejlődött, időre szültem, teljesen komplikációmentes volt minden (terhesség és szülés is), szóval a vérnyomásom azóta is X-akta. Addig sosem figyeltem, de azóta ha néha megmérem, sosincs 140 alatt. Sem a háziorvosom, sem anno a nőgyógyászom nem talált erre magyarázatot. Szülés óta nem szedek semmit, igazából semmi panaszom, szóval patthelyzet.

2011. jan. 4. 06:55
 19/35 anonim ***** válasza:
Ja, utolsó vagyok, Én alig vizesedtem ráadásul, csak az utolsó pár napban vettem észre az ujjaimon, de ennyi. Fehérje soha nem volt a vizeletemben.
2011. jan. 4. 06:56
 20/35 anonim ***** válasza:
a fosós 27 heteske vagyok. 28 hetet betöltöttem, aznap éjjel szarul lettem, még aznap (szilveszter) súlyos preeclampsya miatt megcsászároztak. 1070 grammal született meg a kisfiam, az intenzíven van... bárki szarul van, azonnal menjen kórházba!!!
2011. jan. 13. 21:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!