Szed valaki vérnyomáscsökkentőt?
Szia
én a 18 héttől szedtem a Dopegyt-et, előbb 2*1,majd a 24 héttől 3*1. Rendszeresen nézték a fehérjét a vizeletben, volt h 24 órás vizeletet kellett gyűjteni és abból mintát vinni.
A 32 héttől heti 2 CTG, 1 UH, 2 vizelet, 1 nagylabor.
A 37 héten kezdtem vizesedni, akkor kezdett a vérnyomásom is "ugrálni", 158 ra, fél óra múlva 110. Három nap alatt háromszorosára duzzadt a lábam. Azon tanakodtak, h emeljék-e a gyógyszer adagot, vagy ne, aztán a szülésindítás volt a nyerő. Mivel UH szerint a babám 3 kg körül volt, másnap be is indították a szülést. 37+5 héten szültem, egészséges 3050 gr, 50 cm kislányt.
Ami engem sokkal jobban zavart a szabálytalan pulzus. Néha olyan szívdobogásom volt, h le kellett feküdnöm, követte is a vérnyomás emelkedés.
Bocsi az offért!
Szia! Nekem is nagyon magas, és nagyon "fosok", hogy mi lesz. 27 hetes vagyok, 3.hete mérünk magasat, a doki azt mondta, hogy a gyógyszerezés sem túl jó, mer trontja a méhlepény ellátottságát, de két hét múlva, amikor megyek megint dokihoz, tuti iratok gyógyszert. Mert nagyon félek. A védőnőm az meg egyenesen ki van akadva, hogy milyen magas! 137 és 153 köztit mérek.
PEdig tanítok, és most szünetem van, de itthon is magas. Ha az ágyból kelek, akkor is...
Sziasztok!
Nekem 1 hét alatt teljesen levitte a Dopegy-t a vérnyomásom a normál értékre, 120/80 és 128/80 között mozog. Ami viszont aggaszt, hogy a mai labor eredményemben a vizelet teljesen rossz. Fehérje, baktérium, ph savas. Lehet, hogy van valami fertőzésem, vagy kijött a toxémia. Szóval kivagyok borulva, mert ez még csak a 25.hét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!