Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Engednél a férjednek, ha a...

Engednél a férjednek, ha a gyerek nevét ő szeretné kiválasztani? Fő a békesség?

Figyelt kérdés
Csak az tetszik neki, amit ő kinézett.
2010. dec. 17. 11:32
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Mi házasságkötéskor alkut kötöttünk:

Én felveszem az ő nevét, és -né leszek, cserébe a gyerekneveknél vétójogom van. Persze úgy csinált, mint aki nem emlékszik erre, de család emlékeztette.

Nálunk úgy zajlott, hogy kiválasztottam 4-5 nevet, és a férjem abból választotta ki a befutót.

Második névnek apukám keresztnevét kapta a fiunk, mert a mi családnevünket nem viszi senki tovább, így gondoltuk, legalább a keresztnév... Meglepően hamar megállapodtunk.

Hogy a kérdésdre is válaszoljak: nem engedném hogy csak egyedül döntsön, igenis fontos milyen nevet adsz a gyerekednek, hiszen egy életen át kell viselnie.

2010. dec. 17. 13:35
 22/30 Tóth Bernadett2 ***** válasza:

csak kíváncsiságból, milyen nevet akar adni a párod?

Én nem hagynám magam ha kicsit sem tetszik a név.

2010. dec. 17. 13:56
 23/30 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk az elsőnek én választottam nevet,egyszerre kettőt is,ami a páromnak egyáltalán nem tetszett,sőt,a család is kivolt,hogy milyen név ez?!Mivel nem engedtem,azt mondta oké,de ha lesz még gyerekünk,és lány lesz,ő választ.Persze röhögtem a markomba,eszem ágában se volt még egy gyerek.

Most 29h terhes vagyok,és lány lesz....Be kell tartanom amit kért,pedig nem nagyon tetszik a választása.

2010. dec. 17. 14:06
 24/30 anonim ***** válasza:
Mi két nevet adunk a babának, egyik fiú és lány nevet ő találta ki, a másikat én, persze megbeszéltük tetszik-e mindkettőnknek.
2010. dec. 17. 14:10
 25/30 anonim ***** válasza:

MI közösen döntünk, de...: természetesen igazából én döntöttem :) Finoman, rávezettem, hogy mi lesz a jó.

Másrészt pedig emlékeztettem, hogy az első baba születésénél sem kérdezte meg őt senki, hogy mi lesz a gyermek neve... :) Tehát jobb, ha kompromisszumot köt. :)

Másrészt nekem nagyon nem volt jó élmény a szülés, sem a terhesség, ezért kikötöttem, hogy ennyi jár... :)

De azért olyat nem választanék, ami neki nem tetszik, és eddig úgy tűnik, hogy tetszik neki, amiket választottam. Semmi kihívás... :) Lehet, keresek másikat :)

2010. dec. 17. 14:26
 26/30 anonim ***** válasza:

Nálunk kijelentette apa, hogy az első fiut róla kell elnevezni. Kiderült ikrek lesznek, úgy döntöttünk 2 nevük lesz (a kislány Laura Viktória lett volna, a fiu pedig László Balázs). Erre lett egy Lászlónk és egy Balázsunk

Én eredetileg Dávidot szerettem volna, apa mondta nem tetszik, így a köv javaslatom a Balázs lett és ezt ő is elfogadta. De nagyon illik mind a kettőre a neve.

Próbáljatok meg megegyezni

Amúgy volt egy osztálytársam technikumba 2 névvel (Sándor Balázs), megkérdeztük hogy szólitsuk, azt mondta eddig Sanyi volt, most kiprobálja a Balázst.Tehát nála még 20 évesen is volt mind a 2 név használva, emiatt ne aggódj.

2010. dec. 17. 14:35
 27/30 anonim ***** válasza:
Hát mi sem tudtunk megegyezni, 38 hetes vagyok, és a kifiamnak, még nincs eldöntve biztosra a neve. Apának nem tetszenek a választott neveim, azt akarja,h. az ő nevét kapja. Ezzel csak egy bajom van,h. ő lenne a 3. XY Sándor, ráadásul ez A 3 Sándor egymás mellett is lakik, így nem szeretném,ha így kéne szólítanom. Meg nekem nem tetszik a Sanci, Sanyika becézés, kiráz a hideg tőle. De talán engedek apának, mivel máshogy, nem hajlandó hívni a fiát. De kikötöttem,ha lesz egy lányunk, nem lehet beleszólása a nevébe. (Konkrét elképzelésem van,h. hogy fogják hívni, ami persze nem tetszik neki)
2010. dec. 17. 15:38
 28/30 anonim ***** válasza:

Utolsóhoz csatlakozom,az én férjem is ragaszkodott a saját nevéhez

(szintén sokadik Sándor),így második nevet én választottam:Barnabás.Születése óta ő is ezen szólítja:-)

2010. dec. 17. 17:19
 29/30 anonim ***** válasza:
Mi megbeszéltük amikor kiderült hogy terhes vagyok, volt pár ötletünk és simán közös nevezőre jutottunk.
2010. dec. 17. 18:17
 30/30 anonim ***** válasza:
Szia ez nálunk is így van,a párom akarja kiválasztani a nevét.bár még nem tudjuk hogy fiú lesz vagy kislány mert még 10 hetes vagyok de a párom biztosra mondja hogy lány lesz és az Ivett nevet akarja neki adni.Ami nekem nem tetszik.hát remélem találtok olyan nevet ami mind a kettőtöknek tetszik.
2010. dec. 18. 07:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!