Engednél a férjednek, ha a gyerek nevét ő szeretné kiválasztani? Fő a békesség?
Mi házasságkötéskor alkut kötöttünk:
Én felveszem az ő nevét, és -né leszek, cserébe a gyerekneveknél vétójogom van. Persze úgy csinált, mint aki nem emlékszik erre, de család emlékeztette.
Nálunk úgy zajlott, hogy kiválasztottam 4-5 nevet, és a férjem abból választotta ki a befutót.
Második névnek apukám keresztnevét kapta a fiunk, mert a mi családnevünket nem viszi senki tovább, így gondoltuk, legalább a keresztnév... Meglepően hamar megállapodtunk.
Hogy a kérdésdre is válaszoljak: nem engedném hogy csak egyedül döntsön, igenis fontos milyen nevet adsz a gyerekednek, hiszen egy életen át kell viselnie.
csak kíváncsiságból, milyen nevet akar adni a párod?
Én nem hagynám magam ha kicsit sem tetszik a név.
Szia!
Nálunk az elsőnek én választottam nevet,egyszerre kettőt is,ami a páromnak egyáltalán nem tetszett,sőt,a család is kivolt,hogy milyen név ez?!Mivel nem engedtem,azt mondta oké,de ha lesz még gyerekünk,és lány lesz,ő választ.Persze röhögtem a markomba,eszem ágában se volt még egy gyerek.
Most 29h terhes vagyok,és lány lesz....Be kell tartanom amit kért,pedig nem nagyon tetszik a választása.
MI közösen döntünk, de...: természetesen igazából én döntöttem :) Finoman, rávezettem, hogy mi lesz a jó.
Másrészt pedig emlékeztettem, hogy az első baba születésénél sem kérdezte meg őt senki, hogy mi lesz a gyermek neve... :) Tehát jobb, ha kompromisszumot köt. :)
Másrészt nekem nagyon nem volt jó élmény a szülés, sem a terhesség, ezért kikötöttem, hogy ennyi jár... :)
De azért olyat nem választanék, ami neki nem tetszik, és eddig úgy tűnik, hogy tetszik neki, amiket választottam. Semmi kihívás... :) Lehet, keresek másikat :)
Nálunk kijelentette apa, hogy az első fiut róla kell elnevezni. Kiderült ikrek lesznek, úgy döntöttünk 2 nevük lesz (a kislány Laura Viktória lett volna, a fiu pedig László Balázs). Erre lett egy Lászlónk és egy Balázsunk
Én eredetileg Dávidot szerettem volna, apa mondta nem tetszik, így a köv javaslatom a Balázs lett és ezt ő is elfogadta. De nagyon illik mind a kettőre a neve.
Próbáljatok meg megegyezni
Amúgy volt egy osztálytársam technikumba 2 névvel (Sándor Balázs), megkérdeztük hogy szólitsuk, azt mondta eddig Sanyi volt, most kiprobálja a Balázst.Tehát nála még 20 évesen is volt mind a 2 név használva, emiatt ne aggódj.
Utolsóhoz csatlakozom,az én férjem is ragaszkodott a saját nevéhez
(szintén sokadik Sándor),így második nevet én választottam:Barnabás.Születése óta ő is ezen szólítja:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!