Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Engednél a férjednek, ha a...

Engednél a férjednek, ha a gyerek nevét ő szeretné kiválasztani? Fő a békesség?

Figyelt kérdés
Csak az tetszik neki, amit ő kinézett.
2010. dec. 17. 11:32
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
98%

nekem m indegy mi lesz a neve, nem az számit

Ő már a megismerkedésünkkor mondta hogy Boglárkát szeretne, hát legyen

valamelyik nap azt mondta hogy mi lenne ha Sára lenne, mondtam nekem mindegy csak szülésig döntse el.

Ne a név viselje a gyereket, hanem a gyerek a nevet

2010. dec. 17. 11:35
 2/30 anonim ***** válasza:
63%
Hát persze hiszen neki is legalább annyi köze van a gyerekhez mint nekem.
2010. dec. 17. 11:35
 3/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha neked nincs elloene kifogásod, és neked is tetszik vagy neked nincs jobb ötleteted akkor igen.

de ha neked totál nem tetszik és ö azért is ragaszkodik hozzá, akkor kell egy megoldást találni.

tudasd vele hogy közös gyerek lesz és közösen kell tetszeni a névnek.

2010. dec. 17. 11:36
 4/30 A kérdező kommentje:
Én is Boglárka vagyok :) Hát de az én gyerekem is, pont ez az. Akkor az én véleményem miért nem számít? Legújabb ötlete hogy 2 neve legyen a gyereknek és ő majd a másikon hívja ami neki tetszik, ezt mondjuk csak így félig viccesen mondta de ez szerintem megzavarná a gyermeket.
2010. dec. 17. 11:38
 5/30 A kérdező kommentje:
Nekem több ötletem is lenne, de azok közül neki minddel van vmi baja (vagy ismert olyan nevű vkit és utálta, vagy viccet csinál a névből stb.) Emiatt ő azt érzi hogy én nem állok ki konkrétan egy név mellett hanem vacilálok. Közben pedig nem, csak azt nem szeretném ami neki a mániája :((
2010. dec. 17. 11:39
 6/30 anonim ***** válasza:
100%
Mi szerencsére találtunk olyan nevet, ami mindkettőnknek tetszik, viszont én eredetileg nem azt akartam. De aztán közösen választunk. A 2. babának is volt már 2 névötletem, egyik sem tetszik Apának, így biztosan nem úgy nevezzük el, keresünk olyat, ami Apának is tetszik.
2010. dec. 17. 11:40
 7/30 anonim ***** válasza:
47%

Nem hiszem hogy zavarná.. az a helyzet hogy hivhatják Richárdnak v. Györgyinek is a pocakban úgyis lesz egy neve és amikor megszületik lehet hogy süninek vagy pimpikének fogjátok hivni .

Apa is. Ha nem adna nagyon földtöl elrugaszkodott nevet akkor lehet megalkudni esetleg Te választasz hozzáillő második nevet aztán majd eldöl hogy melyiken hivjátok.

2010. dec. 17. 11:41
 8/30 anonim ***** válasza:

A férjem egy nekem nagyon nem tetsző fiú nevet választott amikor még nem tudtuk a nemét. Szerencsére kislány lett. Azt tuti nem engedtem meg volna.

A két név is jó megoldás lehet, ha nincs megegyezés. Szerintem jobb, mint egy nem tetsző név. És a gyereknek nem lesz baja, ha külön néven szólítják.

A barátnőm nem szereti a fia nevét, de nem tudtak dönteni...

2010. dec. 17. 11:43
 9/30 anonim ***** válasza:
Nálunk,ha fiú lesz a párom előre leszögezte,hogy az ő nevét kapja...volt pár próbálkozásom ez ellen,de annyira szeretné,h az ő nevét kapja,h belemegyek akármennyire sem tetszik.
2010. dec. 17. 11:48
 10/30 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, hogy közösen kell kiválasztani a nevet, és úgy, hogy mindkettőtöknek bejöjjön. Nem is tudom mi hány nevet rágtunk át mire megtaláltuk azt, amelyik mindkettőnknek tetszett úgy igazán. Ebben a kérdésben szerintem nem jó csak azért engedni, hogy békesség legyen, hiszen, ha Te nagyon utálod azt a nevet, akkor milyen rossz lenne egy életen át azt használni. Ráadásul nem is adnád jó szívvel. Annyi név van, csak találtok olyat amelyik mindkettőtöknek megfelel. A férjednek Téged is figyelembe kéne venni. Azt meg nem hiszem, hogy egyetlen egy név létezik számára.
2010. dec. 17. 12:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!