Engednél a férjednek, ha a gyerek nevét ő szeretné
kiválasztani? Fő a békesség?
Nálunk az elsőnek ő megmondta, mit szeretne, és nem ellenkeztem, bár én mást szerettem volna.Most a második, mivel fiú, az ő nevét kapja.:)
2010. dec. 17. 12:16
Ha nekem nem tetszene az ő választása nem tudnék megbékélni vele. Talán még ha fiú lenne, jobban engedném, hogy ő válasszon (persze akkor sem bármit), mégiscsak az elsőszülött fia stb. De úgy tűnik kislány lesz, úgyhogy bármibe nem mennék bele. Szerintem fontos hogy közös nevezőre jussatok, ne szólítsátok különböző néven a gyereket.
2010. dec. 17. 12:22
Nálunk a második gyrek nevét a párom választotta, mivel abban egyeztünk meg, hogy ő választ lánynevet.
Tuti biztos volta, hogy a második is kukis lesz, ezért nem is foglalkoztam vele:-)))
Mikro kiderült, hogy kislány, akkor a második nevet viszont én választottam.
De mondjuk, ha valami nagyon oylan nevet, akart volna, ami nem tetszik , nem hagytam volna, szerencsére az ízlésünk név terén elég hasonló Pl ősmagyar nevet egyikünk sem választott volna
2010. dec. 17. 12:29
Bárhogy is nézzük erre márpedig megoldást kell találni, mert az se jó, ha neked nem tetszik a neve, és az se ha a férjednek. Rágjátok át az utónév könyvet ha kell negyvenedjére is csak találtok valamilyen nevet ami mindkettőtöknek tetszik. Én is azokkal értek egyet, aiki azt mondják, hogy egy apának ugyanannyi beleszólása van a névválasztásba mint az anyának. Így pedig marad a kompromisszum.
2010. dec. 17. 12:29
15/30 A kérdező kommentje:
Én meg pont úgy vagyok vele hogy ha lány lenne akkor jobban ráhagynám...az a baj hogy neki csak 1 konkrét név tetszik és kész...Hát mindegy majd lesz valami, név nélkül nem marad:) Bár már látom,hogy nekem kell majd engedni.
Szerintem kompromisszumot kell kötni, és olyan nevet kell választani, ami mindkettőtöknek tetszik. Hiszen ő a Ti közös gyereketek. Mi lesz később, amikor fontosabb döntéseket kell hozni vele kapcsolatban? Akkor is egyikőtök fog dönteni?
2010. dec. 17. 12:34
17/30 A kérdező kommentje:
Őszerinte ha szeretem, akkor engedek ebben, mert hogy ő amúgy is kimarad a dolgokból (tehát hogy az én pocakomban növekszik én érzem ahogy mozog (ő csak nagy ritkán)) meg amúgy nem szól bele semmibe, babakocsi kiságy stb. vásárlásnál sem.
Mi addig keresgélünk nevet, amíg olyat nem találunk, ami mindkettőnknek tetszik. 2 neve nem lesz az tuti, ne zavarja össze szegény gyereket, hogy ki így hívja, ki úgy. Lányunk lesz, eddig a Réka volt a befutó, de apa megint dilemmázik.
Amúgy mindent együtt döntünk el, bár a babakocsi neki jobban tetszik, és az ágynemű garnitúrára is ő talált rá, de csak akkor vettük meg, amikor már én is igent mondtam. :)
2010. dec. 17. 13:09
Miért zavarná össze a két név?
2010. dec. 17. 13:14
20/30 A kérdező kommentje:
Mert akkor most ő Pistike vagy Gézuka? (csak példa) szóval azért furcsa lehet mindkét névre hallgatni.. Meg a közösségben amúgy is eldől egyértelműen hogy melyik néven fogják szólítani így előbb utóbb úgyis "győz" valamelyik név.
Kapcsolódó kérdések: