Decemberi babavárók ti, hogy álltok a karácsonyi nagy bevásárlással? Bírjátok még a strapát, a sok jövést-menést?
Én csak februárra vagyok kiírva, de én már most nem bírom a nagy bevásárlást. :) Mondjuk nekem közrejátszik, hogy sokat kell pihennem, mert elkezdtem nyílni, ráadásul a babám keresztben fekszik, és nyom állandóan. Most hétvégére tervezzük a karácsonyi ajándékvadászatot, de én kerek-perec megmondtam, hogy egy napot tudok áldozni rá, nem fogok napokig plázázni. Szerintem neked is jót tenne, ha egy picit lassítanál a tempón. Próbálj meg az interneten keresgélni ajándékok után. Én elég sok mindent onnan rendeltem. Kihozza a futár, vagy a posta, nem nekem kell mászkálnom. És olyan sok mindent be lehet már így szerezni.
Mondjuk lehet, hogy a sok mászkálás miatt megszületik a babád a kiírt időpontban. :) Jó babavárást! :)
30 hetes kismama
Mi nem ajándékozunk semnkinek a családban, csak a gyerekeknek. Nem költünk erre, és nem idegeskedünk hetekig. Már évek óta bevezettük a férjem és az én családomban is. Cserébe van együtt töltős, nyugodt, eszegetős karácsony, sok finom étellel. Szval nekünk csak az étel készítás a feladat. (az is csak 24-ére, mert a többi nap mi megyünk.
Így a karácsony örömteli ünnep.
én még csak 26 hetes vagyok, de átérzem a helyzeted, nekünk is nagy a család. (kb. 30 ember akivel ajándékozunk) a többségnek nem vertük nagy dobra, de ha ennyi rokon van, nem is lehet: szinte mindenkinek bor (férfiak) és piperecucc (nők). a közelebbi rokonoknak, tehát tesó, szülők vettünk személyreszólóbbat, de azt is így csináltam, hogy nem akartam görcsösen megvenni egy bizonyos dolgot, mert akkor tényleg járhatnám egész nap a várost. ha valamit nem találtam, jött egy b terv és kész.
még annyit kell készülni a főzéssel, takarítással, stb-vel, hogy nem akarom az energiáim az ajándékok keresésében felőrölni. ráadásul a héten és jövő hét elején is még dolgozom. te is vedd lazábbra a dolgokat, jól fog sikerülni a karácsony, hidd el.
Én pont egy éve szültem, ma van a kisfiam szülinapja...
Előtte úgy pörögtem, mint a búgócsiga, órákat csámborogtam a Vörösmarty téren, azt hittem utána nem érek haza, kénytelen voltam taxiba szállni.
Mondjuk és nem terhesen is utálom a Karácsony előtti forgatagot, soha nem megyek decemberben hétvégén vásárolni.
Tavaly már 14-én be voltak csomagolva az ajándékok (18-ra voltam kiírva), első baba, úgyhogy megtehettem, hogy akkor csináltam mindent amikor kedvem, és nem amikor időm volt.
Most már októberben elkezdtem a vadászatot, amikor csavargunk a kicsivel megveszem, ha valami jót találok. 90%-ban megvagyok, csomagolás a jövő héten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!