Mi van ha a fogadott orvos az ünnep miatt nem jön be a kórházba? Ha sikerül akkor karácsonyí babám lesz.
hallottam olyat hogy nem érték el az orvost meg hogy részegen érkezett....hát a karácsony nekem is nagy ünnep és félek hogy a választott orvos majd cserben hagy....
mennyire lehet a szülést "programozni"vagy befolyásolni hogy nehogy szenteste történjen?
Az elso valaszolo nem hiszem, hogy bantani, kioktatni akart. A szuleszeket, akik vallalnak privatban kismamat szerintem ne hasonlitsuk ossze magunkkal. Azzal, hogy ezt vallaltak abba is beleegyeztek, hogy szuleskor igenis a csaladjuk, szabadidejuk ele helyezik a munkat. Legyen szo karacsonyrol, husvetrol, vagy epp a gyermekuk szulinapi bulijarol.
Altalaban csak a nyaralas miatt mondjak le a szuleseket, unnepek miatt nem szoktak.
En rakerdeznek nyiltan a helyedben, jogod van tudni, hogy bemegy-e hozzad, ha ugy alakul. Ha azt mondja, hogy nem, akkor pedig valts orvost meg most, olyan dokit keress, aki vallal szenestere is, ha kell.
Ha esetleg nem baj neked, ha masik doki vezeti le a szulest, mint akihez jartal, akkor vagy ajanl neked masikat a doki maga, akit ertesithetsz, vagy szulsz ugyeletesnel. Ez esetben viszont te dontod el, hogy adsz-e penzt az ugyeletesnek, a sajat dokinak 0 forint jarna, hiszen nem dolgozott.
A mesterseges inditas tenyleg nem lenne jo dolog szerintem csupan emiatt.
Hazi praktikak vannak, mint fizikai munka (takaritas), seta, szex, csipos kaja, babakoktel. Az utobbit en nem vallalnam be a kiiras lejarta elott, az elobbiek meg altlaban nem mukodnek precizen.
Én is elgondolkodtam ezen, elvileg én is karácsonykor fogok szülni. Az elsső szülésemkor behyívtuk az orvost, de most azon gondolkodok, hogy talán kivárom, hogy ki lesz az ügyeletes és úgy döntöm el kell-e a saját orvosom. Nálunk nem kötelező hívni, haa akarod hívják ha nem akkor marad az ügyeletes.
Átlagos esetben órákkal a kórházba menetel előtt jönnek a fájások, fogod látni, hogy mikorra fog esni a szülés, hamar tudod te is értesíteni az orvost.
elgondolkodtam a válaszokon és lehet hogy túlreagáltam elnézést!
a tesóm 3 éve úgy szült hogy megkérdezte a dokiját mikor ügyeletes és gyakorlatilag megbeszélték hogy aznap menjen be azt mondva hogy rosszul van és akkor majd elindítja a szülést(amúgy ettől függetletlenül már nyitva is volt a méhszája mikor bement)....hát én ezt nem szeretném!nekem ha lehet akkor jöjjön a babám a világra mikor ő "jónak érzi"....
de már tudom hogy biztosítsam be magam!felkérek egy szülésznőt is már előre!most olvastam itt egy kérdésnél hogy ilyen is van és így már biztos nem maradok segítség nélkül ha jön a baba :-)
Valamelyik korábbi válaszoló vagyok...hát a szülésindítás ok nélkül az egyik legnagyobb hülyeség amit hallottam (ez csak az én véleményem és az orvost minősítem ezzel). A szülésznőválasztás viszont nem rossz ötlet, valljuk be szimpla szülésnél az orvosnak nincs akkora szerepe mint a szülésznőnek. Volt ismerősom aki szülésznőt fogadott, sokáig is tartott a vajúdás, de csak vele foglalkozott, amikor kellett istápolta amikor kellett magára hagyta.
Az én orvosom szó szerint negyed órát volt bent (szerencsére nem volt gond), plussz a papírmunka..igaz éjfélkor a telefonálás után 10 perccel már ott állt velem szemben fehérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!