Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tanácsok? Cukorterhelést...

Tanácsok? Cukorterhelést végeztem el otthon is, a zsemlés tejes módszert és egy óra múlva 8,6 lett az eredmény.

Figyelt kérdés

Múlt héten a két órás, cukros löttyös vizsgálat után 7,01 lett az eredmény. Ma házilag kipróbáltam, hogy 8 órakor ettem egy zsemlét, ittam két dl. tejet és egy óra múlva 8,6 lett a cukrom. Mit tegyek?? :(

(tegnap este 11.-kor ittam egy nesquik kakaóitalt.

2010. dec. 14. 09:17
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ: felhívtam a körzeti dokit, elmondtam neki a dolgokat, mondta, hogy diétáznom kell. Nemsokára a kórházat kell felhívnom és ott érdeklődnöm a dietetikus osztályon.

Addig is kinyomtattam sok diétás dolgot, meg az élelmiszerek glikémiás indexét is. Meg hát elkezdtem számolni a szénhidrátot és tartom magam ahhoz.

A rendszeresség fontos? Hogy minden nap ugyanabban az időben ugyanannyi szénhidrátot fogyasszunk?

2010. dec. 14. 11:14
 12/31 anonim ***** válasza:

Igen, fontos a rendszeresség. Azért is írtam le neked a szénhidrád elosztást. Amúgy nálam a reggeli 7 óra, a tízórai 10 óra, az ebéd 12 óra, uzsi 15 óra, vacsora 18 óra, pótvacsi 21 óra. Némi csúszás persze belefér.

Egy jól kialakított diétával és inzulinnal csodát lehet tenni. Én az előző babánál a végére napi 57 egység inzulint kaptam, és láss csodát, olyan tökéletes volt a cukrom, hogy a picinek még cukorpótlást sem kellett adni születése után, pedig az szinte mindig szükséges. Most 11 hetes vagyok, már most 29 egységgel, napi 4 szúrással, éjjel 2-kor is kelnem kell:( de most is kordában tudom tartani a betegséget. Szóval menni fog neked is. Írj, ha segítségre van szükséged.

2010. dec. 14. 11:25
 13/31 anonim ***** válasza:

Drága Kérdező!!!

Semmi baj nincs. Illetve egyelőre bőven elég lesz, ha diétázol, nincs semmi étebevágóan gyorsan elvégzendő, ne aggódj. Persze, Édesapád miatt a hajlam megvan, de nem egy, hanem a 2 órával étkezés után mért érték a fontos. A másfél órás 7,4-ed meg belefér, ugyanis 7,8 mmol/l fölött kezdődik az a csoport, akikre jobban oda kell figyelni.

amennyire a jószándékú válaszolók felizgattak, megnyugtatni úgyis csak a diabetológus fog, de nyugi. Foglalkozni kell Vele(d), de semmi baj nem lesz! orvos

2010. dec. 14. 11:46
 14/31 anonim ***** válasza:
Én vagyok a cukros anyuka. Nem értek egyet az előző válaszadóval. Másodszor csinálom végig, és mindkét esetben 1 órás mérésnél kellett betartani a 6,8-as maximumot. De az is tény, hogy személyre szabott választ csak az orvostól fogsz kapni.
2010. dec. 14. 11:53
 15/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a megnyugtatást. :)

Persze, fogom tartani a diétát (pedig tele vagyok itthon finomabb csokiknál) és odafigyelek.

Apukám igen, cukros, viszont nekem mindig is alacsony volt, volt, hogy leesett 2,00-ra. A terhesség után lett magas.

2010. dec. 14. 11:54
 16/31 anonim ***** válasza:

Ezt nem hiszem el!!! Nem lehet otthon cukorterheléses vizsgálatot csinálni, abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy egyrészt eltér az újjbegyből és a vénából vett vérvétel eredménye, illetve ezek az itthoni készülékek sokszor eltérő eredményt mutatnak, minél magasabb a kapott érték, annál nagyobb az eltérés a valódi érték és a készüléken kapott érték között. Úgyhogy emiatt ne aggódj. Milyen készüléked van? Ha pl. Accu check az nagyon szeret csalni.. Amikor 120 perces terhelésesen voltam, akkor az én készülékem 8,3-at mutatott, miközben a vénás laboreredmény 6,7 lett.

A cukros lötyis vizsgálat után a 7-es eredmény jó, bár nem a legjobb, de elfogadható, nincs cukorbetegséged. Odafigyelhetsz a cukros ételekre (inkább ne egyél, amúgy sem egészséges), illetve a szénhidrátra. Én pl. tésztából bármennyit ehetek, nem megy föl jobban a cukrom, de a zsömle után nagyon is, főleg, ha kettőt eszem pl. Ezt úgyis kitapasztalod. De nem kell emiatt diétáznod. Az otthon kapott eredményed pedig semmit nem jelent, a lényeg a terheléses labor.

2010. dec. 14. 12:17
 17/31 A kérdező kommentje:

Az otthoni vércukor készülék egy nagyon jó készülék állítólag, nagyon érzékeny, elég hozzá csak egy kevéske vércsepp.

Azért köszönöm a választ, úgyis holnap megyek a védőnőhöz, meg utána a nődokihoz is.

addig meg diéta, de csak mértékkel, hogy ne legyek rosszul. (hajlamos vagy rá nagyon sajnos)

2010. dec. 14. 12:24
 18/31 anonim ***** válasza:

Nekem egyszer felment a cukrom itthoni készülékkel 10-re, szőlő és kétszersült után. Nagyon megijedtem, rohantam diabetológushoz, aki azt mondta, hogy az otthoni mérés semmit nem jelent és elküldött terheléses laborvizsgálatra, ami jó lett. Azóta még kétszer voltam ilyen vizsgálaton, mert megijedtem, de jók az eredmények. Most a 10-en valahány ezres készülékemnek higgyek vagy a labornak? Szerintem az utóbbi. Egyébként, tudnék még mesélni arról, hogy a készülék rossz értékei miatt egyszer valakit kórházba is befektettek, de nem volt semmi baja az illetőnek.

Van, hogy egészségesebb embernél néha felmegy a cukra 1 óra után.

Hihetetlen, hogy orvosok diétára fognak valakit egy otthon kapott érték miatt. Itthon már azt a kismamát is diétára fogják, akinek semmi baja nincs. Egyébként a világon a legtöbb helyen étkezés után 2 órával mérik a cukrot, azt kell nézni. Az más, amikor pl. egy kismamának terhességi diabétesze van és diétázik, akkor étkezés után 1 órával kell mérnie a cukrot. De egy egészséges embernek elég 2 óra múlva. És cukorbetegségről akkor beszélünk, ha étkezés után 2 órával 7,8 fölé megy a cukor.

2010. dec. 14. 12:25
 19/31 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Sajnos, attól, hogy valaki azt molndja, hogy jó a készülék meg érzékeny semmit nem jelent, de tényleg!!! Be kell vizsgáltatni! Mert a legjobb minőségű készülék is csalhat sajnos, és ez nemcsak személyes tapasztalat. Több oka is lehet, hogy rosszat mutat. Ezt csak úgy tudod meg, ha elviszed legközelebb a laborvizsgálatra, lehet, meglepődsz.

És, amúgy is tény, hogy az újjbegyes vérnek más az értéke, mert a vénás vér friss információt hordoz és lehet, hogy már rég lement a cukrod, amíg az újjbegyes vizsgálat picit magasabb értéket mutat.

2010. dec. 14. 12:28
 20/31 anonim ***** válasza:
Azért írom le ezeket, hogy addig ne ijjedj meg, amíg a labor alá nem támasztja, hogy neked gondjaid vannak a cukorral. Elméletileg én is hajlamos lehetet rá, ezért is aggódom végig a trehességet és megyek el annyi vizsgálatra, de mindig jó lesz az eredmény, míg otthon a készülékem bizony bizony néha magasat mutat. De mivel láttam, hogy eltér a laboreredménytől és elég nagy az eltérés, nem aggódom mostmár annyira. Legfeljebb, ha legközelebb megyek laborba, megint kérek terheléses vizsgálatot (csak zsömléset, mert a cukros egyszer is elég volt).
2010. dec. 14. 12:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!