Tanácsok? Cukorterhelést végeztem el otthon is, a zsemlés tejes módszert és egy óra múlva 8,6 lett az eredmény.
Múlt héten a két órás, cukros löttyös vizsgálat után 7,01 lett az eredmény. Ma házilag kipróbáltam, hogy 8 órakor ettem egy zsemlét, ittam két dl. tejet és egy óra múlva 8,6 lett a cukrom. Mit tegyek?? :(
(tegnap este 11.-kor ittam egy nesquik kakaóitalt.
A vércukormérődet le kéne ellenőrizni. Nincs a családban valakinek, akiével össze lehet hasonlítani?
(Az esti kakaó már nem számít.)
apukám cukros, neki is magas érték jött ki, de neki mindig magas. (17,1). De neki mindig magas.
Nem tudom, mit tegyek.
Mert a nődokim külföldön van és lehet csak jövő héten jön vissza. (ezért csináltam egy magánakciót) Kihez menjek?
Szia! Én inzulinos cukorbeteg vagyok, már 4 éve. Most várom a 2. babámat. A helyedben azonnal kérnék egy beutalót laborba (éhomi és 1 órás vércukorra), és a cukorgondozóba, ahová már az eredménnyel érdemes menni. Nem írtad, hogy állapotos vagy-e, de ha igen, akkor nem célszerű 6,8 fölé engedni a cukrodat. Amúgy a szénhidráttáblázat kevés, azt is ismerned kell, hogy melyik élelmiszer kapja fel gyorsan a cukrot, és melyik az, ami tartós, stabil vércukorszintet biztosít.
Vannak alapszabályok. Pl. de. 10-ig tilos a tejcukor és a gyümölcscukor, mert nagyon megemeli az értéket. Pedig a tejben csak 5 g szénhidrát van.
A cukorgondozóban ezekről is tartanak oktatást.
Tényleg ne várj! Amúgy nyugodtan fel is hívhatod Őket, készségesen szoktak segíteni.
27 hetes terhes vagyok. A zsemle után 1,5 órával már "csak" 7,4 volt az érték. De az is magas!
Megyek a körzetihez :(
10:02 vagyok. Tényleg magas. Amíg bejutsz a cukorgondozóba, tartsd be az alapokat. Reggelire 30 g szénhidrát, legkésőbb reggel 8-ig. Ez általában egy zsömlét jelent, de a fehér liszt nem túl célszerű, keress inkább valamilyen teljes kiőrlésűt. A tejet, gyümölcsöt hanyagold 10-ig. 6-szor egyél: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora, pótvacsora (este 9 körül). A szénhidrád megoszlás: 30g-20g-50g-20g-40g-20g. Ez egy alap diéta, nem biztos, hogy nálad is ezt fogják javasolni, de amíg orvoskézre kerülsz, megteszi. Még valami FONTOS dolog. Sokan azt hiszik, hogy jó az, ha teljesen kihagyják a szénhidrátot az étrendjükből. A min. 160-180g muszáj. Ha ezt nem viszed be, méreganyagok szabadulnak fel a szervezetedben, és azzal többet árthatsz a babának (akár meg is ölheted), mint néhány magasabb vércukoreredménnyel. Azért figyelj oda a diétára, mert ha magas a cukrod, helyetted a baba termeli az inzulint, amit a világrajötte után te már nem használsz fel, de mivel Ő tovább termeli, nagyon leesik a vércukra, és akár hypoglikémiás sokkot is kaphat.
Azért nem ennyire ijesztő a dolog, remekül meg lehet oldani, hogy egyensúlyban maradjon az anyagcseréd.
És még valami: ne keseredj el, ha inziulint írnak fel, néhány hétig használod, aztán szülés után elfelejted az egészet. Néha azért érdemes akkor egy kis ellenőrzést végezni.
Kérlek írj, hogy mit intéztél a dokinál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!