Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit szólnátok ha a fiatal...

Mit szólnátok ha a fiatal (17-19) éves lányotok terhes lenne?

Figyelt kérdés
2010. dec. 13. 19:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
20 évesen lettem terhes, most 21 hetes vagyok, még fősulis vagyok, van másfél évem amit be is fejezek majd a baba mellett.A szülök nem voltak először oda a dologért megértem, de most már mindenben mellettünk állnak, nem fog a baba semmiben sem hiányt szenvedni.Nem csak kortól függ, sztem fontos,hogy mennyire érett és felelősségteljes a lány, ha majd lányom lesz, és esetleg 18 évesen terhes lesz a barátjától akivel már kb 1 éve együtt van, támogatni fogom a döntését, sose erőltetném rá, hogy elvetesse,azért is mert ellenzem(ha nincs egészségügyi gond).Nem az a megoldás, hogy megverjük a gyereket, ez egy hülye hozzáállás, persze, oda kell arra is figyelni ne kezdjen el túl korán szexuális életet élni, az is fontos.Egy gyereket a szülőnek mindig támogatnia kell, bármilyen helyzetben. 21/L
2010. dec. 14. 08:59
 12/23 anonim ***** válasza:

Engem édesanyám 18 évesen szült...jelentem élek és virulok, apukám még mindig az apukám, sőt a két kisebb testvéremnek is! Fél évig éltek a szülőkkel, utána külön tudtak költözni, apukám akkor már dolgozott, ha jól tudom anyukám is! Sosem szenvedtem semmiben hiányt, nem azt mondom, annyira nem voltam eleresztve, mint most a húgom, akinek 14 évesen hifitől kezdve, laptopig mindene meg van, de az ugye egy más világ volt...szóval szerintem igenis lehet valaki 18 évesen is felelősségteljes..hogy arról ne is beszéljünk, hogy nagykorú...

Én most vagyok 24 évese, 12+2 hetes kismama...

üdv!

2010. dec. 14. 12:09
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
19 éves vagyok, 15+5 napos kismama, (bár 20 leszek mire szülök). 1 éve van vőlegényem, van egy kis lakásunk, érettségim, és szakmám is van, mégpedig könyvelői. Először nagyon megijedtünk amikor megtudtuk a babát, de aztán nagyon megörültünk neki. Napról napra jobban várjuk, nyitottunk egy babaperselyt, amibe már MOST 30 000 Ft van, mert spórolunk, hogy Neki mindene meglegyen. Nem a szüleink nyakára szülöm a babát, biztos segítenek majd, de én leszek az anyja, én akarom nevelni is! Szóval, hál'istennek elég jó helyzetben vagyunk. Amíg lehet még dolgozok is, nem a páromra hagyok mindent, (aki egyébként 26 éves). Nem kell elítélni a fiatal anyákat.
2010. dec. 14. 14:28
 14/23 anonim ***** válasza:
49%

Nézőpont kérdése. Engem édesanyám biztos kitagadott volna és agyon ütött volna és nagyon is hálás vagyok érte, hogy így állt hozzá! Nekem tanulnom kellett, egyetem és nagyon jól nevelt! Sajnos már nincs itt ,de nagyon is büszke lenne rám, és én meg hálálkodnék neki, hogy nem engedte, hogy butaságokat tegyek, nem is mertem ilyenre gondolni, hogy 18 évesen gyerek, sőt jó pár évig sem...

Ennek eredménye az lett, hogy mindenféle szülői segítség nélkül több szakma van a kezemben, bejártam a világot, saját, jól menő vállalkozásom van idehaza és nem kevés ember dolgozik nekem még csak 24 évesen...

Most terhes vagyok..., 18 évesen nem tudtam volna ilyen alapot letenni az biztos, de még fele ennyit sem, 18 évesen még nem is tudtam volna úgymond "kiélni magam"!

Én örülök és még egyszer mondom anyukámnak örökké hálás vagyok, hogy ennyi mindenre megtanított és a sok vitákkal, pofonokkal megalapozta az életemet!

Ha nem balhézott volna velem soha... nem küld egyetemre, nem tanít meg semmire, most csak néznék ki a fejemből, és semmit nem tudnék adni a gyerekemnek!

18 év túl korai!

2010. dec. 14. 18:13
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Itt most nem arrol van szo, hogy biztatnank majd a gyermekeinket, hogy 17-19 evesen szuljenek!!!

Arrol van szo, ha mar megtortent a teherbeeses mit csinalnal?

Nyilvan en sem azt szanom a lanyomnak, hogy erettsegi elott anya legyen, hanem, hogy egyetemet/foiskolat vegezzen.Legyen szakmaja nyelvizsgaja stb.

De ha mar terhes nem fogom kitagadni, bantani....

O akkor is az en gyerekem es nem tehetek mast mint terelgetem az eletben (amit egyebkent is teszek most is).

El fogadom a donteseit es tamogatom.Mint irtam nem egyet kell erteni a donteseivel hanem elfogadni es segiteni, hogy boldogok legyenek.

26 eves lanyos anyuka

2010. dec. 14. 18:52
 16/23 anonim ***** válasza:
17%
Ha biztatjuk vagy nem világosítjuk fel előtte teljes mértékben számomra ugyanaz. A szülők feladata megóvni a gyereket, és jobb félni, mint megijedni! Túl nagy felelősség egy gyereket nevelni. Ehhez kell szellemi érettség!
2010. dec. 14. 21:26
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

En fel voltam vilagositva es vigyaztam is es megis terhes lettem.

Ovszerrel vedekeztunk.....

Az mas kerdes, hogy 24 eves voltam es ferjnel.De ugyan ez megtortenhet egy 19 evessel is!!

Annak pedig nem az az elintezesi modja, hogy megverjuk!!!

Persze en sem tartom jo dolognak ha gyerekek szulnek gyereket, de ez sok korulmenytol fugg mint irta az eslo valaszolo is!!!

Tobb not is ismerek akik 18-19 evesen szultek, de nem azert mert becsuszott a baba!!Igy terveztek, igy akartak es nincs jogom bele szolni....hihetetlen tudom, de nem is akarok!!

O eletuk ok tudjak nekem az a dolgok, hogy veluk oruljek a baba aldasnak!!

Ha a kislanyom 18 evesen ugy jon haza, hogy anya gaz van terhes lettem, lehet sokkot kapok, de se az uvoltozes se a veres ezen sem segit!!

Ha valaki egy eletre el akarja vesziteni a gyerekenek a bizalmat az tegye nyugodtan!!En nem fogom.

Meg mindig az mondom, nem egyeterteni kell hanem elfogadni es tamogatni a donteseben!!

En ennel tobbet nem tudok irni.Koszonom, hogy meghallgattatok :)

Kellemes unnepeket mindenkinek!!

2010. dec. 14. 21:35
 18/23 anonim ***** válasza:
12%
Sok buta ember! Én nem a 18 éves gyerek életébe akarok elsősorban beleszólni, hanem az új életbe, amit lehet tönkretesz!
2010. dec. 15. 15:59
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Azert buta valaki, mert nem ugy gondolkodik mint Te?

Szeeeepppp......Te vagy maga a tokeletesseg es mindent tudsz ugye??Minden ugy jo ahogy Te gondolod.....Orulok, hogy nem Te vagy az edesanyam!!!

2010. dec. 15. 17:34
 20/23 A kérdező kommentje:
18:13... nem tudom milyen volt a te édesanyád, nem is fogom és nem is áll jogomban bírálni, DE! ahogy te vélekedsz a gyereknevelésről az SZÖRNYŰ!!!!!!
2010. dec. 17. 13:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!