Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hányszor kell vérvételre...

Hányszor kell vérvételre menni a terhesség alatt?

Figyelt kérdés
A vérvétel a legrosszabb dolog, amit el tudok képzelni az összes orvosi vizsgált közül.Rettegek tőle.Hányszor kell menni?Reggel lett pozitív a tesztem :)
2010. dec. 12. 22:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hát kell egy párszor. Az elején,amikor kiderül a terhesség, kb a 6.héten, utána 16.hetesen van az AFP szűrés, 24,ill 32 héten, ha jól emlékszek a cukorterhelés. Most hirtelen ennyire emlékszek, már két éve voltam, bocsi.
2010. dec. 12. 22:39
 2/11 anonim ***** válasza:
először a 8-12 hét között 16 héten AFP/genetikai vizsgálat vérből/ 24-27 hét között terheléses cukor úgy hogy ott 3- szor böknek meg óránként 32 héten és többször nem
2010. dec. 12. 22:40
 3/11 anonim ***** válasza:

Ezzel én is így voltam! Életemben először akkor vettek tőlem vért. Gondolhatod, hogy féltem :)

Ha jól rémlik, én 4-szer voltam.

Ne izgulj, nem fáj. Én a vértől és a tű látványától is rosszul vagyok, de túléltem. A legutolsónál szédültem meg egy kicsit.

Grataulálok a pozitív teszthez!!!!

2010. dec. 12. 22:43
 4/11 anonim ***** válasza:
Én is így voltam ezzel. De ne aggódj hozzá lehet szokni. Nekem még ráadásul terh. cukrom lett, így 25-35 hétig két hetente, majd utánna hetente kellett vérvételre mennem úgy hogy 1-1 alkalommal min 2x megszúrtak, de volt olyan, hogy 6. sikerült a harmadik nővérnek. Rossz volt a vénám. Nekem eleinte mindig kellett, hogy jöjjön velem valaki, mert mindig féltem,hogy rosszul leszek. Aztán úgy hozzá szoktam, hogy már eszembe sem jutoot félni. MInden jót és csak gondolkodj pozitivan. Vérvétel közben csak a babádra koncentrálj.
2010. dec. 12. 23:59
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia!!

Én is utálom a vérvételt...furcsa, mert a szurikkal nincs bajom, csak a vénáimat hagyják békén...pedig átlátszik a bőröm, még sosem kellett többször bökni, de akkor is utálom...én ilyenkor ülök, és nézek a semmibe...egyenlőre 1 vv-en vagyok túl, 12+1 hetes vagyok...szóval vészesen közelít a következő..ajaj....kitartás! Túl kell élnünk a pici drágáért:D

2010. dec. 13. 07:56
 6/11 anonim ***** válasza:
Én 13+1napos vagyok és eddig 2vérvétel volt. Egyik a vérkép és ellenanyag meghatározás a másik 12hetesen a kombinált teszt (down kiszűrése). Nektek ezt nem nézték a 12héten? Ezt pontosan a 12héten kell levenni és a 12hetes uh-val együtt értékelik ki. Ugy tudom.
2010. dec. 13. 08:08
 7/11 anonim ***** válasza:

Egészséges terhesség esetén 4x kell menni. Ne félj tőle,nem olyan vészes az.Bár én eleve véradó vagyok. :)

Most várom a 3. babánkat,és megint veszélyeztetett vagyok,cukrom is van,2 hetente szívják a vérem.Már lassan észre sem veszem. :(((

2010. dec. 13. 10:17
 8/11 anonim ***** válasza:

biztos nem vigasztal: én eddig 7szer voltam, 25 hetes vagyok. nekem voltak komplikációk, meg lehetett volna ezt úszni 3 alkalom, illetve 4 szúrással. (de én pl. külön kértem kombinált tesztet is. érdemes!)

még minimum egyszer vesznek a végéig, úgy tudom.

2010. dec. 13. 10:48
 9/11 anonim ***** válasza:

Nekem a 12., 17., 20., és 32. héten kellett menni. Maga a vérvétel pár pillanat csupán, én sem szoktam közben odanézni.

Egyébként ne hari, de az első pozitív teszt napján ilyenekre gondolni, hogy na most akkor vérvétel és hú de félsz tőle... nincs benned nagyobb öröm ennél? :) Egy csomó sokkal nagyobb kényelmetlenséged lesz még, és mind legyűröd, ha valóban örömmel várod a babádat.

2010. dec. 13. 11:14
 10/11 A kérdező kommentje:
Még szokni kell a gondolatot, nem terveztük :)
2010. dec. 13. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!