Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez tényleg így működik, vagy...

Ez tényleg így működik, vagy csak én borultam ki ok nélkül?

Figyelt kérdés

Szerdán voltam az első nőgyógyászati vizsgálaton a pozitív tesztem miatt. Sztk-s orvos volt, időpontra mentem, de így is 1,5 órával később ért oda, ráadásul nem is időpont szerint ment a sor. Jó ezen nem is buktam ki, inkább csak azon amikor behívott. Felültetett ugye a vizsgálószékre és manuálisan megvizsgált. Megkérdezte, hogy mikor volt utoljára menstruációm (sajnos mivel abbahagytam a fog. gátlót, elég rendszertelen lett a ciklusom, és akkor már 2 hónapja nem volt semmi), valamint elküldött hüvelyi ultrahangra. Ott is ugye megvizsgáltak, jó helyen tapadt meg a baba, mutatta monitoron is. Aztán ugye vissza kellett mennem. Amikor újra fogadott a nőgyógyász el kezdett össze-vissza beszélni. Először, hogy olyan 4-5 hetes lehetek, aztán hogy október elején foganhatott, de azt nem értem, hogy hogyan, mert az már 8 hét lenne.. ? Meg elvileg vmit el is írtak a papíromon, mert valószínűleg nem 3 mm szívpulzációt akartak írni, hanem 13-at. (Én is arra emlékszem, hogy 13-át mondtak az uh-on. Szóval össze vissza hadovált valamit az orvos, nem kérdezett semmit, nem érdeklődött, csak közölte, hogy szedjek terhesvitamint, keressem fel a védőnőt és 3 hét múlva menjek vissza.

Annyira bántott, hogy meg sem kérdezte, hogy pl milyen panaszok léptek fel, vagy hogy érzem magam, vagy hasonlók... Meg az is, hogy most akkor azt sem tudom, hány hetes vagyok, mert hiába szóltam utána, ő már ment is a következő "beteghez", nem tudtam semmit sem megérdeklődni.

Bocsánat, hogy ilyen sokat írtam, csak egy kicsit felháborított a dolog, hogy mindenhol ennyire embertelenek az orvosok, vagy csak én fogtam ki egy rossz napot... :(

2010. dec. 11. 18:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A legszomorúbb,hogy ha fogadott orvosod lesz se biztos,hogy elégedett leszel vele,mert némelyik csak a pénzre hajt és egyáltalán nem lelkiismeretesek.Tisztelet a kivételnek.
2010. dec. 12. 05:34
 12/14 anonim ***** válasza:
Hasonló élményeim voltak nekem is az első sztk rendelésen, még egyszer visszamentem, aztán a 1 6.hét óta magnádoki, aki szám rám 30-40 percet, kérdez, beszél, segít, kedves. Ez van. Pedig én is úgy voltam vele, hogy minek a magándoki, de kell, ez van.
2010. dec. 12. 08:25
 13/14 anonim ***** válasza:
Én éppen fordítva jártam. 2éve terhes lettem. Elmentem rögtön egy orvos magánrendelésére. Gondoltam mégiscsak jobban odafigyelnek az emberre. Visszarendelt hetente, mert nem lát semmit. Sőt a kórházba is behívott, amikor ügyelt, mert neki a rendelőben nincs olyan jó uh. Persze a pénzt minden alkalommal eltette,még a kórházban ügyeletben is elkérte. Aztán amikor mentem hozzá, hogy nem érzem magam túl jól azt mondta érzéketlenül, hogy lehet megmarad, lehet nem. Másnap véreztem kicsit, írt fel duphastont és hazaküldött. Másnapra elment a baba. Éppen a kórházban volt amikor bementem. Ő csinálta meg a mütétet. utána bejött a szobába, várta hogy adjak neki pénzt. mondta, hogy menjek majd hozzá és gyorsan sikerül újra teherbeesni(elötte sokat probálkoztunk már). persze nem mentem többé hozzá. Sőt átmentünk a szomszéd városba és egy fillért nem fogad el a doki. nagyon rendes, nagyon örült amikor 2év után terhes lettem, őszintén. olyat még véletlenül sem mondana, hogy lehet nem marad meg,inkább erősít, hogy minden rendben lesz.
2010. dec. 12. 09:17
 14/14 Snapette ***** válasza:
Kérdésedből kezdem érteni, hogy miért kérdeznek itt annyian olyan dolgokat, hogy ez a teszteredmény mit jelent és az meg az jó vagy sem. Komolyan mondom, nem értettem eddig, hisz nekem a dokim (magán) mindig mindent elmondott, hogy melyik rövidítés mit jelent, amit lát az mi, jó vagy sem, mi lesz még, stb. Annyit mond, hogy nehéz megjegyezni mind, nem hogy még kérdéseim lennének. Mindent megkérdezhetek egyébként, és mikor volt a 18 hetes UH majdnem másfél órát voltam bent, mert előbb végignézett ő mindent, s mondta, hogy most nem cseveg egy kicsit, mert oda kell figyeljen, azután meg elmondta nekem is, hogy mit lát, és mutatta is, és mindezt anélkül, hogy különösebben kértem volna. Soha nem türelmetlen, és ha éppen 30 kérdésem van, akkor arra a harmincra válaszol, és nem látszik rajta, hogy siettetne, vagy várná, hogy lépjek már, mert jön a következő fizető...
2010. dec. 15. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!