Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez tényleg így működik, vagy...

Ez tényleg így működik, vagy csak én borultam ki ok nélkül?

Figyelt kérdés

Szerdán voltam az első nőgyógyászati vizsgálaton a pozitív tesztem miatt. Sztk-s orvos volt, időpontra mentem, de így is 1,5 órával később ért oda, ráadásul nem is időpont szerint ment a sor. Jó ezen nem is buktam ki, inkább csak azon amikor behívott. Felültetett ugye a vizsgálószékre és manuálisan megvizsgált. Megkérdezte, hogy mikor volt utoljára menstruációm (sajnos mivel abbahagytam a fog. gátlót, elég rendszertelen lett a ciklusom, és akkor már 2 hónapja nem volt semmi), valamint elküldött hüvelyi ultrahangra. Ott is ugye megvizsgáltak, jó helyen tapadt meg a baba, mutatta monitoron is. Aztán ugye vissza kellett mennem. Amikor újra fogadott a nőgyógyász el kezdett össze-vissza beszélni. Először, hogy olyan 4-5 hetes lehetek, aztán hogy október elején foganhatott, de azt nem értem, hogy hogyan, mert az már 8 hét lenne.. ? Meg elvileg vmit el is írtak a papíromon, mert valószínűleg nem 3 mm szívpulzációt akartak írni, hanem 13-at. (Én is arra emlékszem, hogy 13-át mondtak az uh-on. Szóval össze vissza hadovált valamit az orvos, nem kérdezett semmit, nem érdeklődött, csak közölte, hogy szedjek terhesvitamint, keressem fel a védőnőt és 3 hét múlva menjek vissza.

Annyira bántott, hogy meg sem kérdezte, hogy pl milyen panaszok léptek fel, vagy hogy érzem magam, vagy hasonlók... Meg az is, hogy most akkor azt sem tudom, hány hetes vagyok, mert hiába szóltam utána, ő már ment is a következő "beteghez", nem tudtam semmit sem megérdeklődni.

Bocsánat, hogy ilyen sokat írtam, csak egy kicsit felháborított a dolog, hogy mindenhol ennyire embertelenek az orvosok, vagy csak én fogtam ki egy rossz napot... :(

2010. dec. 11. 18:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
74%
szerinted miért járnak magánorvoshoz a terhesek? Az odafigyelésért fizetni kell...
2010. dec. 11. 18:28
 2/14 anonim ***** válasza:
Hát ez Sztkban általában így megy, de pl neked szerencsém volt és többet foglalkozik velem az sztks doki, mint sokakkal a fogadott...
2010. dec. 11. 18:28
 3/14 anonim válasza:
41%

Szia!

Ó, hát csak kicsit érzékeny vagy.:) Én is ilyen vagyok.

Na, hát apukám orvos, így tudom, hogy a kétszázadik beteg után már csak az jár a fejükben, hogy: csak legyen már vége a rendelésnek! Tudod, kevés az orvos, és egy dokira sok beteg jut. Meg ilyesmik. Lehet, hogy jobban tudják, hogy mi van a szívpulzációval, de az is lehet, hogy az ápolónő elírta..szokásuk..:D. De azért tényleg jó lenne tudnod, hogy mégis hány hetes vagy. A mai technikával meg kéne tudják állapítani normálisan. E részről jogos a felháborodásod, szerintem, bár én még sosem voltam terhes, csak úgy elképzeltem a szituációt.:)

Üdv.: 19L

2010. dec. 11. 18:32
 4/14 anonim ***** válasza:
Hát az sztk már csak ilyen. Én mikor megkérdeztem, hogy nem méhen kívüli e, mert 3 héttel későbbre kaptam uh időpontot, csak vonogatta a vállát a doki, h biztos nem az, az uh-on pedig azt írták a papírra, hogy here uh vizsgálata megtörtént, a tb fele pedig elszámoltatták a here uh-omat terhes kismamaként. Szóval az sztk-ból csak menekülni érdemes. Ja meg régebben, mikor gombám volt, és mentem dokihoz, mondták h nem sürgős eset, és 2 héttel későbbre akartak időpontot adni, de akkor már annyira ideges lettem, h elkezdtem bőgni, és végül a terhesgondozásra visszamentem (akkor még nem voltam terhes) és ott pattogtam, h bemehessek.
2010. dec. 11. 18:36
 5/14 A kérdező kommentje:
Én is magándokihoz akarok majd járni, csak az első vizsgálatot gondoltam, hogy sztk-ba megyek vele. De megfogadtam inkább fizetek érte, de foglalkozzanak velem.
2010. dec. 11. 18:38
 6/14 anonim ***** válasza:
nagyon szomorú ez a helyzet, de sajnos ez van. Én 3szor voltam SZTK-s rendelésen (idióta védőnő ragaszkodott hozzá) engem még csak meg sem vizsgált sosem a doki. Gyakorlatilag órákig vártam mindig rá és 3 perc alatt lerendezett....
2010. dec. 11. 19:35
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát, azért ezt is sztk-ja meg dokija válogatja. Nálunk időpontot kell kérni a rendelésre (kivéve, ha sürgős, emiatt még sosem akadékoskodtak, velem legalábbis), járhatok u.ahhoz az orvoshoz, tehát olyan, mintha magán lenne. Még sosem vártam 40 percnél többet (magánorvosnál, akihez azelőtt jártam, sosem vártam 1 óránál kevesebbet...) A doki rendes, kérdezhetek, válaszol, nem ráz le. Kb. 15 perce mindig van rám, ha zűrök vannak, néha több is. Lehet, hogy csak kifogtam, de én magándokiról váltottam sztk-sra. Mondjuk a szülésre felkértem, de nem mondta, hogy akkor menjek át a magánpraxisába. Csak leírtam, hogy ilyen is van, nem szabad általánosítani.
2010. dec. 11. 20:33
 8/14 anonim ***** válasza:
46%
Na pont ezért járok én magánrendelésre. Soha nem mennék el Sztk-ba az tuti. Szerintem Te se tedd többet!
2010. dec. 11. 21:30
 9/14 anonim ***** válasza:
Az Sztk-ban meg van adva hogy egy 'betegre' mennyi időt lehet fordítani. Sajnos..be vannak ütemezve az emberek - futószalag szerűen. Minden jót kívánok!
2010. dec. 11. 21:33
 10/14 anonim ***** válasza:
Hát, sajnos az sztk már csak ilyen futószalag-módon dolgozik. Én is magánhoz mentem már elsőre is.
2010. dec. 12. 00:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!