Hogy vagytok a baba-mama kommunikációval? Beszélgettek a picivel, simogatjátok a pocitokat?
Én nagyon fontosnak találom, hogy a kapcsolatot minél korábban felvegyük a pocaklakóval, s hogy éreztessük vele, hogy szeretjük, s várjuk.
A baráti körömben nagyon meglepődtem azon, hogy nem mindenki gondolja így, s van aki nem nagyon simogatja a hasát, és beszélni egyáltalán nem beszél a picihez. Ti mit gondoltok erről?
Utolsó válaszolónak!
Szerintem azért lelkiismeret furdalásod ne legyen. Alapvetően a babával szavak nélkül is értitek egymást, tehát ő pontosan tudja, hogy te mennyire szereted őt, és ez a legfontosabb. Ezentúl a simogatás is a kommunikáció része. Majd meglátod, hogy előbb-utóbb ő is vissza fog rá jelezni, és elindul közöttetek egy egyfajta párbeszéd.
szia! ajánlok neked egy könyvet, megfogantam tehát vagyok, abban a méhen belüli kommunikációról is szó van. fontos, hogy egy babával az anya felvegye a kapcsolatot, mert a magzat hall, és érzékel mindent, megnyugszik a hangotokra, és már a pociban is megismer. lelki ismeretfurdalásod ne legyen, fogsz beszélni a babához automatice, ha látod a növekvő pocid, és érzed a mozgást. én kezdettől fogva beszéltem a babához, mikopr még csak embrió volt, valahogy úgy jött, most meg amióta tudom hogy hall, 7. héttől kialakul a halláskezdemény, és fülek, 14 héttől pedig hall, azóta énekelek is neki, és folyamatosan beszélek. nem zavar, hogy a hasamhoz beszélek. és hogy mit, ami eszembe jut, elmondom mit szeretnék enni, megkérdezem mit szól hozzá, elmondom hová megyünk... mintha már itt lenne. ez a kommunikáció hozzá segíti a kismamát, a kapcsolatteremtéshez ha már a baba megszületett. a férjem is sokat beszél hozzá, ő főleg úgy, hogy odahajol, a múltkor egy szép zenét kapcsolt be és oda tette a pocimhoz a magnót.
jó babavárást, és olvasgass hasonló kommunikáció az anyaméhben cikket, érdekes dolgokat fogsz találni.
üdv. 17 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!