Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy vagytok a baba-mama...

Hogy vagytok a baba-mama kommunikációval? Beszélgettek a picivel, simogatjátok a pocitokat?

Figyelt kérdés

Én nagyon fontosnak találom, hogy a kapcsolatot minél korábban felvegyük a pocaklakóval, s hogy éreztessük vele, hogy szeretjük, s várjuk.

A baráti körömben nagyon meglepődtem azon, hogy nem mindenki gondolja így, s van aki nem nagyon simogatja a hasát, és beszélni egyáltalán nem beszél a picihez. Ti mit gondoltok erről?

2009. jan. 20. 13:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%

Én nem beszélgettem soha a babámmal, amíg a pocakomban volt. Egyszerűen nem tudtam neki mit mondani. Teljesen leegyszerűsítve, furcsa lett volna nekem egy "hashoz" beszélni. Irigyeltem is azokat a mamákat, akik kommunikáltak a babájukkal.

Egyébként sokat simogattam, az valahogy úgy jól esett. Aztán a doki mondta a vége fele, hogy óvatosan a simogatással, mert azzal izgatom a méhet, méhösszehúzódások lehetnek, és legszélsőségesebb esetben megindulhat a szülés.

Na de, már 6 hetes a kislányom, és folyamatosan beszélek hozzá, mert így már sokkal klasszabb, hogy TÉNYLEG köztünk van, nem csak a pocakomban, hanem kint, és nagyon nagyon szuper érzés!! Magyarázok neki folyamatosan, mintha muszáj lenne :) :)

2009. jan. 20. 13:59
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

szerintem is beszélni kell a pocaklakóval, hiszen így ismerheti meg a hangunkat, a kissebb környezetét!

én is simogatom, becézgetem, beszélek hozzá és rugdosással reagál is rá, nincs ennél jobb érzés

további jó babavárást

2009. jan. 20. 13:59
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Én olvastam a Lelki köldökzsinór c. könyvet, pont ugyanerről szól.

Szerintem is nagyon fontos, hogy beszélgessek a babámmal, azt is már napokkal előbb elmondom, hogy ha orvoshoz vagy UHra megyünk, hogy ne érje váratlanul.

A szeretetet is érzi így.

Lehet, hogy valaki túlzásnak tartja, de úgyis négyszemközt vagyok vele ilyenkor, úgyhogy nem látja senki.

Az a baj, hogy a méhen belüli pszichológia, mint fogalom, mostanában kezd terjedni. Még az én anyukám is, aki 42 lesz, tehát annyira nem régimódi felfogású, ő is úgy gondolja, hogy hülyeség, az én 19 hetes babám nem lehet érző lélek, aki érzi a szeretetet. Szerintem meg igenis érzi.

:)

25 éves 19 heteske

2009. jan. 20. 14:01
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Hozzád hasonlóan és is fontosnak tartom. Hisz ők odabent már kész kis emberek. Hallanak, reagálnak dolgokra. Még csak a sógornőm példáját tudom felhozni. Náluk meglátszik, hogy foglalkozott a babájával már odabent is. A kiscsaj 11 hós és nagyon okos. Babazenét hallgatott vele (amit a kislány idekint is megismer), és beszélt hozzá, énekelt neki.

Persze ugye nem kötelező, hogy valaki beszéljen a babájához. Ki hogy érzi! Nyugodtan beszélgess vele, olvass neki mesét! Ezért ha valaki elítél, akkor ....

Minden jót!

21 hetes kismmai

2009. jan. 20. 14:01
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Én az első pillanattól kezdve mióta tudom hogy bent van simizem és beszélgetünk meg mostmár az apukája is beszélget vele és simizi.Reagál rá.Én pl már most is énekelek neki.Konkrétan zenét nem hallgatunk csak akkor hallgat ha én hallagatok, de már tudom mi az ami tetszik neki és mi az amitől megnyugszik.Szerintem is a kommunikációt el kell kezdeni.Persze csak annak aki tud, ha valaki úgy érzi fura a helyzet akkor erőltetni ezt nem kell,csak ha alapból jön.26 hetes és 3 napos kismama
2009. jan. 20. 14:05
 6/13 Andika82 ***** válasza:
100%
Mi is simizzük a kislányt, már az elejétől, és beszélünk is hozzá. Mikor az apa hazajön délután kapok egy puszit én és egyet a pocakom. Nagyon szeretgetjük már most. Napközben, mikor egyedül vagyok a pocaklakómmal, én akkor is beszélek neki. Pl: most kiteregetünk, és segít nekem az ügyes lányom, meg ilyenek. Lehet, hogy most bolondnak néztek, és biztos sokan le is fogtok hurrogni, de szerintem tudja, hogy mi vagyunk a szülei, mert mikor este a párommal beszélgetünk mindíg nagyon erősen és látványosan jelentkezik, mintha ő is be akarna szálni a beszélgetésbe. Asimogatásról meg azt mondta a dokim, hogy lehet fel-le, meg oldalra, de körkörösen tilos.
2009. jan. 20. 14:06
 7/13 A kérdező kommentje:

Szerintem is ismeri a szüleit, sőt megismeri a kezünket is. Legalábbis, ha idegen akarja érezni a babát a hasamban, akkor mindig abbahagyja a mozgást. Apucira heves mozgásba kezd. :)

Én azt gondolom, hogy még az apjára hangjára is reagál, meg persze az enyémre is.

A porszívót és a hajszárítót nagyon utálja, olyankor megijed. A tűzhelynél kinyomja magát a meleg levegő felé.

2009. jan. 20. 14:11
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Én még csak 7 hetes vagyok, de már mi is beszélünk hozzá. Kell, hogy érezze, hogy szeretjük, várjuk őt, akarjuk őt.

Most már egyre többen bizonyítják, hogy a méhen kívül mennyit jelent majd a pocakos kori kommunikáció. Szerintünk a gyermeknevelés a fogantatással kell, hogy kezdődjön :)

2009. jan. 20. 14:26
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
27 hetes + 1 napos vagyok. Folyamatosan simogatom a hasam, meg apuci is, de beszélni csak ritkán tudok. Múltkor UH előtt beszéltem vele, mondtam, hogy kap csokit csak mutassa meg, hogy van -e valami a lábikói között. Rúgott egyet, kapott csokit, mégsem mutatta meg magát. Biztos azt mondta, hogy tudod mikor fogsz engem lefizetni, felejtsd el. :-) Szóval beszélhetek neki, egyik fülén be, a másikon ki. Már most igazi gyerek. :-)
2009. jan. 20. 14:34
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Örülök a kérdésnek, már én is fel szerettem volna tenni. 22 hetes vagyok és hatalmas lelkiismeret furdalásom van, mert én nem beszélek hozzá, csak ritkán. Itt is másoktól is hallom, hogy folyamatosan kommunikálnak a picijükkel, de én erre egyszerűen képtelen vagyok. Irigylem azokat, akiknek ez teljesen természetes. Próbáltam, de nagyon hülyének éreztem magam. Viszont a kezem állandóan a pocimon van, símogatom. Remélem, a beszélgetés hiánya nem fog negatívan hatni sem a személyiségére, sem a kis lelkivilágára. Abban bízom, hogy talán a későbbiekben magától előbújik belőlem az, hogy beszéljek is hozzá.

Minden jót!

2009. jan. 20. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!