Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg mindenki megbánja, ha...

Tényleg mindenki megbánja, ha baba-mama szobába kéri magát? Nem tudom elhinni!

Figyelt kérdés
Mindenki hülyének néz, hogy születése után 24 órában a gyerekemmel akarok lenni, pedig nekem ez teljesen egyértelműnek tűnik. És csak mosolyognak rajtam, hogy elsőgyerekes anyuka, na a másodikat majd biztos leadja éjszakára...
2010. szept. 20. 13:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem igaz! Én nem is mentem volna olyanba, ahol éjjel elveszik a babát. Sőt! egy ágyba aludtam vele, és a csecsemősök mondták, hogy nagyon jó! Jól kitámasztottam egy párnával, le ne essen, és odabújtam hozzá. egész éjjel nem tudtam aludni, csak őt csodáltam. Nagyon jó volt végre!

A 10. gyerekkemmel is így lennék. (bár 10-et nem tervezek.)

2010. szept. 20. 13:48
 2/16 anonim ***** válasza:
78%

Én is így vagyok vele.

Kétlem, hogy a baba érdeke lenne külön lenni, hiszen 9 hónapig éjjel-nappal együtt vagyunk, elég nagy trauma neki megszületni, alkalmazkodni a kinti viszonyokhoz, ráadásul nem érez, nem hallja a megnyugtató szívdobogásomat folyton, és még ráadásul külön szobában is legyen, idegenekkel???

Hát, köszi, nem, igen, biztos marha fáradt leszek, de ki mondta, hogy leányálom a gyermekágyas időszak?

16 hetes

2010. szept. 20. 13:49
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Dehogyis! Cska kérd nyugodtan! Nekem is magától értetődő. Nem vagyunk egyformák.
2010. szept. 20. 13:50
 4/16 anonim ***** válasza:
52%
Egy újszülött 24 órából 20-at alszik.
2010. szept. 20. 13:51
 5/16 anonim ***** válasza:
68%

Hát én az ellenkezőjét tudom mondani. Én is baba-mama szobát kértem, bár nálunk úgy volt, hogy csak reggel 6-tól, este 10-ig volt velünk, éjszakára elvitték. De nekem még ez is nagyon megterhelő volt az 1. nap, mert nem nagyon tudott szopizni, nem nagyon volt tejem, így elég sokat sírdogált. Majd látták, hogy mennyre kivagyok és elvitték a kérésemre. Csak szopizni hozták vissza.

Így tudtam egy kicsit pihenni. Itthon meg 3 kemény hónap várt rám, mert nappal egyáltalán nem aludt és éjszaka is félórát altattam, hogy 1 órát aludjon. Szóval akkor nagyon kifáradtam.

Szerintem semmivel nem rosszabb, hogy azt a 3-4 napot pihenéssel töltöd a kórházban, főleg császár után.

Nekem nemsokára születik a 2. babám, de tuti nem kérek babás szobát.

2010. szept. 20. 14:10
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez egyéntől függ. Van, aki nagyon elfárad a szülés után, jobban szeretne pihenni, ez is érthető. Van, aki meg el sem engedi a babáját, az pedig menjen baba-mama szobába. Az lenne a legjobb, ha mindenki maga választhatná meg, hogy milyen szobába menne.
2010. szept. 20. 14:12
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Én 2 hete szültem, nem volt választásom, mert a kórházban nálad volt a baba 20 órát naponta. Először kicsit soknak tűnt ez az idő, de mikor hazajöttem, akkor jöttem rá, hogy ez mennyire hasznos volt. Nálam szükség volt erre, hisz nem sokat találkoztam eddig újszülöttekkel.
2010. szept. 20. 14:17
 8/16 anonim ***** válasza:
Nekem mindkét gyerekem velem volt, sőt az elsőt hajnali 4kor vitték a csecsemőrészlegre, és reggel 7kor már mentem is érte! A második délelőtt 10kor született, őt is délután kaptam meg (egy picit muszáj elvinniük a kötelező vizsgálatok és megfigyelés miatt) de onnantól kezdve velem voltak. Órák hosszat néztem ahogy alszanak, még le is videóztam! Annyira édesek voltak. (most is azok...)
2010. szept. 20. 14:19
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Tőlem első este vitték el a babát, mert nagyon rosszul voltam, hajnalban műteni is kellett. A nővérke látta, hogy nem tudom ellátni a babám, az éjszakát a szülőszobán kellett töltenem, így az ő érdekében elvitték. De utána végig, 24 órában velem volt. 1 hetet voltam kórházban, mert voltak komplikációk, nagyon rosszul voltam, alig álltam a lábamon, de nem bírtam volna elviselni, hogy nincs velem. :) Mi is egy ágyban aludtunk éjszaka. A hgb szintem 52-re esett, ezért transzfúziót kellett, hogy kapjak, de akkor is inkább anyukám jött be éjszakára, hogy amíg csepeg a vér, addig ő rakta/vette a cicimre a babát mikor szopizni akart.

Persze van akit annyira megvisel a szülés, hogy kell neki a pihenés, de én sem tartozok ezek közé. Ne foglalkozz mással. :D A következővel is baba-mama szobát kérek!!!

első gyerekes anyuka

2010. szept. 20. 14:23
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Az a gáz, hogy nálunk ha baba-mama szobát kértél akkor a csecsemősök "büntiből" akkor sem viszik el a gyereket ha anyuka teljesen ki van bukva a szülés után. pl. barátnőm kb. 20 órát vajúdott, majd a kislánya 2 napig csak sírt - kérte vigyék el, hogy aludhasson egy órát, erre közölték, hogy ő akarta, viselje a következményeket:(

Hozzáteszem nekem semmi gondom nem volt, egy percre sem váltam meg a manócskától a születése után a kórházban. Nekem így volt jó. De miért nem kérheti anyuka a szülés után, hogy pár órát aludhasson...

2010. szept. 20. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!