Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit gondoltok azokról a...

Mit gondoltok azokról a nőkről, akik a várandósságuk alatt rendszeresen dohányoznak, hétvégén buliban iszogatnak?

Figyelt kérdés
2010. dec. 10. 22:33
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
26%
Sajna én is dohányzok, nem tudtam letenni teljesen. Most második babámat várom és tudom hogy ő is olyan egészséges lesz mint a nagyobbik.Ez van.
2010. dec. 13. 12:38
 12/34 anonim ***** válasza:
49%
Én is csak azt tudom mondani, hogy minek kell neki gyerek?! Ha már a cigiről vagy a piáról sem tud lemondani a gyermeke kedvéért, akkor mi lesz később???? Ennél sokkal nagyobb áldozatokat kell majd meghoznia egy anyának a gyermekéért, akkor azt sem teszi meg, mert neki az nem kényelmes? Én is csatlakoznék ahhoz, aki azt írta, hogy még nem érett az ilyen nő az anyaságra. Amíg valaki így gondolkodik, az menjen bulizni, igyon, dohányozzon, és majd ha komolyan gondolja, hogy felelősséget tud és akar vállalni egy pici életért, akkor vállaljon babát. Nem ítélek el senkit ezért, mert én is nagy bulizós voltam, sokat dohányoztam is, de mikor a párommal megismerkedtem, kicsit visszavettem a lendületből, mert ő amúgy is szolídabb típus. Amikor pedig gyermekvállalásba kezdtünk, mindennél fontosabb lett mindkettőnk számára... Minden jót és egészséges babákat kívánok mindenkinek!
2010. dec. 15. 05:45
 13/34 anonim ***** válasza:
90%
Még nem érett anyának lenni, és ne mondja nekem senki h egy ilyen nőnek van köteleség tudata
2010. dec. 15. 08:00
 14/34 anonim ***** válasza:
90%
Én azt gondolom,hogy a gyereke életét,egészségét senkinek sincs joga tönkretenni.Nem hiszem el,hogy legalább a terhesség ill szoptatás alatt nem lehet letenni a cigarettát.Ez akarat gyengeség.
2010. dec. 15. 08:12
 15/34 anonim ***** válasza:
Tényleg nem helyes, de azért a dohányosokat sem kell így lehurrogni! Én sem dohányzom, de mindenki foglalkozzon a saját gyereke egészségével!
2010. dec. 15. 08:59
 16/34 Kriszti83 ***** válasza:
100%
Felelőtlenség. A gyermekvállalás lemondásokkal jár, a terhesség és a szoptatás időszaka nem a bulizásról ivásról, cigizésről szól.
2010. dec. 15. 09:14
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
Én amikor megtudtam hogy terhes vagyok azonnal leraktam a cigit.Utána azon aggódtam nehogy baja legyen a picinek,mivel 1 hónapig cigiztem amíg nem tudtam a kicsiről.
2010. dec. 15. 09:19
 18/34 anonim ***** válasza:
18%

azért annyit, hogy mit tekintünk egészségesnek, mert lehet nem asztmásak, betegesek ezek a gyerekek, de hogy nem lesznek egészségesek abban szinte biztos vagyok.

Hiszen akik élen járnak a piálásban, cigiben, azok a bizonyos népcsoport tagjai és az ő gyerekeikről sok mindent el lehet mondani, de hogy egészséges normális emberek lennének, azt nem.

Az én unokatesóim, akikkel dohányzott az anyjuk, az egyik egy szimpla narkós bűnöző lett, a másikak a 8 általánost elvégezték, de dolgozni már nem dolgoznak, az utcát seprik közmunkásként. És az ő gyerekeik (mert persze már 16 évesen szaporodásra is adták a fejüket)az állatnál is állatabbak. És nagyon sok alkoholista írástudatlant ismerek, akiknek dohányzott az anyjuk. Jó persze itt bejön az is, hogy világra jöttek és mit láttak: anyuka dohányos, alkoholista. Az ő agyuk meg annyira azért szétlőve, hogy ne tudjanak kitörni a körből.

De szervi bajuk nincs.

2010. dec. 15. 09:25
 19/34 anonim ***** válasza:
38%

kedves utolsó!

szerintem azért egy kicsit fogj vissza a lendületből! Mi az hogy azok az emberek akikkel dohányzott az anyjuk te így elítéled azokat az embereket.Képzeld el nem vagyok bűnöző sem,narkós sem és nem 8 általánosom van hanem 3 szakmám egy érettségim és becsületesen dolgoztam amíg tudtam.Van egy férjem és a terhességben a 40.hetet taposom.Makk egészséges vagyok és anyukám cigizett velem a terhessége alatt.

A te unokatestvéreid pedig rossz társaságba kerültek és nem az anyjuk hibája,hogy cigizett velük a terhesség alatt.

Hát ne haragudj,de azért ilyen hülyeséget írni.Te valami jómódú beképzelt nőszemély lehetsz aki ha terhes is arra figyel mi az ami totál egészséges és gondolom csak olyat eszel ami nem is hízlal nehogy elveszítsd a formád a terhességgel.De akkor az utcára se menj ki,mert sok autó járkál az utakon és tudod a szénmonoxid is káros.

2010. dec. 15. 09:38
 20/34 anonim ***** válasza:
74%

Na de nem tudhatod mire vitted volna, ha anyukád nem dohányzott volna? Lehet, akkor lenne 1 diplomád és nem kéne 3 szakmád és egy diplomád. És képes lennél végigondolni, hogy mit írt és mire célzott a másik. De hát erre sem vagy képes.Na például ki tudja, nem e anyukád dohányzásának köszönhetően hiányoznak ezek a képességek belőled?

Egyébként arra céloztam illetve írtam példákat, hogy attól, hogy valakinek nincs szervi baja, még nem biztos, hogy "egészséges". És az unokatesóim nem rossz társaságba keveredtek, mert már óvodásan-2 évesen ilyenek voltak, lehet nem a dohányzástól, de az tény az anyjuk dohányzott (és elsősorban ez az oxigénhiánynak köszönhetően agyi deffektusokat okoz)és náluk ez tisztán látszik. Úgyhogy szerintem egyértelmű az összefüggés az ő esetükben.

Nyilván nem mindenkire írtam, hanem arra, hogy szervi bajok mellett az agyuk is károsodhat ezeknek a babáknak. És lehetnek tanulási nehézségeik, beilleszkedési problémáik stb. És ezt nem én mondtam, hanem ha rákeresel, milyen problémák adódhatnak a dohányzásból, ezeket felsorolják és én ismerek olyat, akiknél ez jelentkezett is.

2010. dec. 15. 09:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!