Mennyi vasat és milyen formában kell szedni Gravida mellé?
Figyelt kérdés
Szedem a gravidát minden nap (13 hetes vagyok), de a haemoglobinom kicsit alacsony, a dokim azt mondta, hogy a gravida elég (30 mg), de a védőnőm szerint még kellene egy kicsi vas. Milyen formában lehet szedni a Gravida mellé, hogy ne legyen a többi elemből túl sok, ha valaki szedi a gravida mellé, megköszönném, ha megírná mit szed. Nem akarok magamtól, csak olyat ami abszolút elfogadott. Az a baj, hogy csak vas és c vitamin önmagában csak gyógyszer formában van, de az meg 100 mg, az azért sok a gravida mellé.2008. jan. 16. 21:17
1/2 anonim válasza:
Ugyanez van nálam is, meg a kismamák nagyobbik részénél, de az én védőnőm azt mondta, hogy ételekkel vigyek még be a gravida mellé, amennyit tudok. Keresd ki az ételek listáját netről vagy a könyvből és amit szeretsz, főzd/edd gyakrabban. Ne gyógyszerezz, ha nem fontos.
2/2 anonim válasza:
Szia!Én a terhességem eleje óta szedem a Gravidát,és mellé még Tovitát(D3 csonterősítő),folsavat,Aktiferrint(vas kapszula)+ magnézium pezsgőtablettát!A folsav és a magnézium kivételével mindegyikben van vas!Nekem ez nem sok mivel sajnos vérszegény vagyok,és egy ideig(4hétán át) kaptam vas ínyekciót is(doki által javasolva,felírva)!De szerintem kérdezd meg inkább a kezelődokidat,hogy kell-e neked + vas,ha igen mi,vagy elegendő annyi amennyit felírt!Csak akkor szedj bármit is ha a dokid mondja,fölöslegesen semmiféleképp se!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!