Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valaki azt írta az AFP értékre...

Valaki azt írta az AFP értékre, hogy 10-80-ig jó. Nekem a doki a 67,2-re most azt mondta, hogy magas. Most akkor mi az igazság?

Figyelt kérdés
Én ezt nem értem. Most akkor mi az igazság? Honnan vettétek a határértékeket?? El is küldött ultrahangra azonnal.Nem tudom mit gondoljak, féljek? vagy ne. Mi értelme van az AFP-nek ha olyan sok tényező befolyásolja????
2008. jan. 16. 14:31
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Önmagában ez az adat így nem értelmezhető, mert az UH-os biometriai adatok, illetve a testsúlyod alapján ebből az értékből számolható ki a genetikai kockázat. 0,7-2,5 közötti érték a megfelelő.

Nézd meg ezt az oldalt:

[link]

Remélem tudtam segíteni. Ne aggódj, mert egyelőre nincs rá okod.

2008. jan. 16. 14:55
 2/3 anonim ***** válasza:
54%

Neked a 67 kicsit magas, mert 60-70-ig jó az érték.

De ne félj, sok fals rossz eredmény van. Nem izgulj, minden rendben lesz!!

2008. jan. 16. 15:09
 3/3 anonim ***** válasza:
Az AFP eredményét kétféle értékben is megadhatják. Az egyik MOM -ban, ami 0,7-2,7-ig normális. A másik IU/ml -ben, ami 21-81-ig normális. Nézd meg a papírod,de én biztos vagyok benne,hogy az van rajt,hogy az AFP:67,2 IU/ml. Mivel 81-ig még normális,nem értem az orvosod,de lehet hogy csak óvatos,mert azért a 67,2 nem a közép érték. Szerintem semmiképp ne aggódj,biztos hogy nincs baj! Én pont tegnap voltam,nekem az AFP:48,8 IU/ml lett és azt mondta a dokin,hogy ez tuti érték. Ehhez képest a tiéd tényleg egy kicsit magas,de bőven a normál értéken belül van!!! NYUGALOM!!! Remélem érthetően leírtam, nemrég olvastam utánna,mert én sem értettem pontosan. Ez tényleg így van,itt nem számít a testsúly és hibázni sem hiszem hogy tudnak. Gratulálok a babához!
2008. jan. 16. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!