Hogy bírtátok 12 hétig magatokban tartani az örömhírt? Nem szeretném előbb elmondani.

Azért kérdeztem, miért nem akarod elmondani, mert nem szabad ilyenre készülni, hogy baj lesz!
Nekem 36 hetesen halt meg a babám, tehát hiába is tartottam volna titokban 12 hétig.
A következő terhességnél is rögtön tudta mindenki, hogy babát várok, már a 6. hét körül. S nem készültem, hogy baj lesz. Minden rendben is volt, mint a többi terhességemnél is. Sajnos egy terhességem (5-ből) ilyen tragédiával végződött.

Alig bírom magamban tartani.A férjemen kívül csak anyum tud róla.De ő is csak azért, hogy vigyázzon a 14 hónapos lányomra ha az ügyeletre kell menni valamiért.
Nekem volt már sikertelen terhességem.Sajnos sokan tudtak róla, pedig nem híreszteltük.Amikor megtörtént a baj, mindenki rákérdezett a részletekre nagyon tapintatlanul.
Kicsit furdal a lelkiismeret, hogy a barátnőmnek sem mondtam még meg, pedig rá is kérdezett két napja.
Már csak két hetet kell kibírnom:)

Barátnőmmel is megtörtént a baj 12 hetesen, ő is korán elmondta minden ismerősének (nemcsak barátoknak), és utána nagyon rossz volt neki, mikor az utcán folyton leszólították, kérdezősködtek, hogy mi újság van. Volt aki a hasát simogatta, és megjegyezte, hogy még nem gömbölyödik. Aztán meg jött a sírás, mert barátnőm hetekig nem tudott sírás nélkül beszélni róla. Eléggé megviselte a dolog, és valószínű, hogy nem használt az sem, hogy mindig fel kellett tépni a sebeket az ismerősök érdeklődése miatt.
Most én lettem kismama, de nem érzek egy cseppnyi késztetést, hogy elmondjam a szűk családon kívül+barátnőm, pedig az első babámnál tudta mindenki már a teszt után. :-) Most nagyon féltem a pocakot, biztos barátnőm sorsa miatt.

Mind a 3 Gyerekünknél elmondtuk a tesztelés után 1 héttel,Anyuéknak-anyóséknak és a tesóinknak.Mindenki be lett fenyítve,hogy ne pletyizze ki. :) Ahogy meg volt a 12 hetes vizsgálat,lehetett mondani a rokonságnak is,és az ismerősöknek.2 barátnőm még tudta hamarabb,mert nagyon közel állnak hozzám.
Minden jót Nektek! :)

Gratulálok és sok boldogságot kívánok a Csöpphöz!
Mi az első orvosi vizsgálatot várjuk meg, és ha a doki is igazolja a babát, akkor a szülőknek elmondjuk. Ez a fiamnál a 8. héten volt, most 6 hetes terhes vagyok, és szintén a 8. héten megyek dokihoz. De szilveszterkor valószínűleg a barátoknak is el kell mondani, mert kicsit fura lesz, hogy végre ihatok alkoholt (már nem szoptatok) és mégsem fogok, csak kölyökpezsgőzni. Mellesleg tudják, hogy hamar szeretnénk babát, és nem voltunk ellne....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!