Terhes vitaminok? Mennyiféle van, melyikek a legjobbak!
Most hagyom abba a fogamzásgátló szedését!
Tavasszal szeretnénk kisbabát!Orvosnál még nem voltam!
Szeretnék véleményeket és tanácsokat kérni olyan kismamáktól akik ebben már "jártasak" :)
Szóval!Terhes vitaminok,milyenek vannak ,fontos-e?Ki mit tart jónak?
Milyen olyan "szer" van ami esetleg segíthet abban hogy tavasszal teherbe essek?
Szeretnék felkészülni:)
23 éves vagyok
Nekem az orvosom a Ladeevit-et ajánlotta, mert ebben van már omega 3.
VAn még a Gravida, Elevit, folsav.
Az elevittől, gravidától én rosszul voltam mikor megfogant a pici.
Szerintem érdemes szedni!
Én Elevitet szedtem, és mellé jódot, mert az nincs benne. Nem híztam tőle, nem lett óriásbébim. (8 kilót szedtem fel, baba 3300 gramm lett)
Szerintem is fontosak a vitaminok. A baba elvonja tőled, amire szüksége van, így neked sem árt az utánpótlás.
hasznosak. annyi a lényeg, hogy valamelyiket szedjed. lehet, hogy fognak ajánlani valamit, de az csak marketing, mindegyik ugyanolyan jó.
én femibionnal kezdtem (5600 Ft/ hó), majd átálltam az olcsóbb pregnavitre (800!! Ft/hó) és a vérképem ugyanúgy rendben van, mint eddig is, a baba szépen fejlődik. mi a különbség? egyedül annyi, hogy a femibiont reklámozzák sok helyen, a pregnavitot egyáltalán nem. én is csak neten találtam, hogy van ilyen is.
nem szükséges különböző szerekkel tömnöd magad. ha egészsgéges életmódot folytatsz, az éppen elég. ha mégse jönne a baba sokáig (de nem lesz így :)), akkor még mindig ráérsz gondolkodni gyógyhatású készítményeken, teherbeesést segítő szereken.
Szüleim Rám 1 évet vártak mire megfogantam ,remélem nekem nem kell ennyit várnom!Több okból kifolyólag is...
A reklámba ahol az Elevitet reklámozzák ott mondják hogy terhesség előtt is ajánlott ,én úgy értelmeztem hogy akkor könnyebben megfogan a baba:) de akkor ez nem függ össze?
nem, nem függ össze. én a tervezéskor elmentem az orvoshoz, megkérdeztem, hogy kezdjem-e el szedni a terhes vitamint és azt mondta, hogy nem szükséges, elég akkor, amikor + lesz a tesztem. így is tettem (elég korán teszteltem +at, nem várt napján). feltételezem ez is az Elevit reklám része, hiszen gondolj bele mennyi meddőségi problémákkkal küzdő ember van: ha ők azt mondják, hogy szedd előtte 3 hónappal és így sokan szedik évekig mire jön valóban a baba.
viszont mivel itt a tél, a rossz idő, a vitaminszegény zöldségek, ezért nem árt szedni valamit, de én egyelőre csak sima multivitamint szednék. a terhesvitaminokban mindenből többszörös adag van, egyelőre nincs annyira szüksége a szervezetednek és a jóból is megárthat a sok :)
Femibiont szedtem.Igaz egy kicsit drága,abban is van omega 3.
12.hét után 2 tablettát kell bevenni.Az egyik a sima vitamin a másik meg a DHA kapszula.
Elevitet szedtem az első terhességnél, és most is.Plusz napi 500 magnéziumot javasolt az orvosom.Néha Cebion cseppet is teszek a teámba, de ez ritka.
Soha nem szedtem vitamint a babatervezésnél, mégis hamar összejött mind a kettő.Az első 3 hónap alatt, a második első alkalomra.(Pedig már 30 fölött vagyok jóval.)
Szia..
Hipp Natal-t szedek.
Gyümölcs alapú,szintetikus anyagoktól mentes és bio termék.
Benne van minden.amire szükségünk van és jód is ,ami a folsav felszívódását segiti.
Elevitben nincs jód.
Nem telít,nem okoz gyomorproblémát,nincs székrekedésem,nagyon szuper laboreredményeim vannak...nekem bevált.
Szerintem Neked elég lenne folsavat és a pároddal együtt e-vitamint szedni,amig meg nem fogan a babátok.
Utána ráérsz terhes vitamint szedni.
De ez a magánvéleményem:)
Sok sikert és jó egészséget kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!