Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vannak itt nagyon fiatal...

Vannak itt nagyon fiatal anyukák? Mikor érdemes gyermeket vállalni? Illetve aki nagyon fiatalon vállalt gyermeket megbánta-e, várna-e még vele? Vagy az idősebbek pont fordítva?

Figyelt kérdés

Én 20/L vagyok. Nagyon érdekelne, hogy a korombeliek milyen kilátásokkal vállalnak babát. Volt-e anyagi hátterük, vagy a szülők segítették őket, hogy oldották meg a lakást, tudtak-e mellette dolgozni, esetleg főiskolára egyetemre járni, szórakozni. Vagy a gyerek egyenlő a fiatalság feladásával? Mert én szeretnék fiatalon anyuka lenni, úgymond minél előbb letenni róla (ez most lehet hülyén hangzik, persze semmi rossz indulat nincs bennem:)) és érdekel mások hogyan oldották meg. Akinél mondjuk a párja is vele egy idős, tehát nem 10 évvel idősebb, aki már alapból rendelkezik vagyonnal, lakással. Mert én nem gondolom úgy, h. ez a fiatalságom feladását jelentené, én egy olyan nagyon fiatalos nagyon modern kis mami szeretnék lenni:) Egyébként sokáig nem így gondoltam. Minél tovább szerettem volna kihúzni, hogy anyagi biztonság stbstb., de hát a mai világban meddig várjak erre? Ki tudja mikor lesz saját lakásom, mikor élem ki magam annyira, h. csak a gyerekre koncentráljak, mikor lesz az, h. magamnak már mindent megadtam és csak a gyerekre költök...szóval ez az anyagi biztonság dolog, ez már annyira nem is biztos. Nem 30-40 évesen akarok anyuka lenni, akkor már azért viszonylag idős vagyok egy gyerekhez, szerintem, onnantól még minimum 18 év mire "talpraállítom" akkor azért már nem vagyok olyan fiatal, nem leszek annyira türelmes, meg fitt, energikus.

Szívesen várok mindenféle véleményt, köszi:)

2010. nov. 20. 16:47
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Én 20éves vagyo,és 28 hetes kismama.Nem terveztük a párommal a babaát,ö 33 éves,de már nagyon vágyott rá,ezért nem is gondolkodtunk azon hogy megtartsuk.Én pont akkor érettségiztem amikor megtudtam hogy jön a baba,de ugye dolgozni nem tudtam elmenni,ja van egy szakmám is érettségi elött azt szereztem meg.Szóval érettségi után összeköltöztünk,én addig egy Békés megyei városban éltem,és akkor költöztem Veszprémbe.Nekem annyiból könnyű hogy a páromnak van lakása,és én örülök hogy fiatal anyuka leszek bár nem így terveztem:)!!

2010. nov. 21. 11:00
 22/33 anonim ***** válasza:
70%

Szia!

31 éves kétgyerekes anyuka vagyok. Igen, én is szerettem volna a huszas éveim elején gyereket szülni (20 évesen szült engem anyukám, tök jó volt, hogy ő is fiatal), de nem voltak meg a lehetőségek.

Őszintén nem értem, hogy te, kedves kérdező hol és miből szeretnél gyereket nevelni? Hiszen (ha jól értem) még együtt sem éltél a pasiddal! Én égettem meg már magam, azt gondoltam, hogy ő az igazi, egy év együttélés után derült ki, hogy mégsem. Biztos vagy benne, hogy ő az Ő? A másik: igen, belevágtok. Hol fogtok élni??? Persze, lehet, hogy valamelyiktek szüleihez becuccoltok a kisszobába, de olvasgass itt, a legtöbb probléma az ilyen helyzetből van.

Nem, persze nem mindenki rendelkezik lakással, autóval, jó fizetéssel, de a háromból kettőnek szerintem kell lennie ahhoz, hogy biztonságban legyetek. Arról nem is beszélve, hogy ismerve a Magyar Állam családtámogatási rendszerét, ha nincs kellő munkaviszony a hátad mögött, akkor vagy nagyon korán visszamész dolgozni (ha van bölcsődei férőhely a csemetédnek) vagy két-három évig havi 25eFt-ból fogtok élni.

Nem csak arról szól a gyerekvállalás, hogy szeretnék, hanem arról is, hogy mi lesz velünk, ha én otthon maradok babázni. Hiszen ez idő alatt a fizetésed (ha van) töredékét fogod kapni, ellenben a kiadásotok megnő.

Ami pedig a bulizást és egyéb dolgokat illeti: 30 évesen is lehet bulizni úgy, hogy már vannak gyerekeid. De ez sem rajtad múlik, hanem azon, hogy van-e olyan valaki, akire rá mered bízni a gyermekedet. Nekünk ott vannak a nagyszülők, így mi járunk moziba, koncertekre, a barátokkal kocsmázni, mulatozni. Meg lehet ezt a részét simán oldani.

Nem lebeszélni szeretnélek a korai gyerekvállalásról, hanem csak elgondolkoztatni, hogy ebben a kérdésben nagyon előrelátónak kell lenni.

2010. nov. 22. 12:05
 23/33 A kérdező kommentje:
Értem én persze, köszi, h. írtál. Ez mind igaz amit írtál, nem lakunk még együtt, de nem is most terveztem a babát, hanem mondjuk úgy 2 év múlva. Akkor is még elég fiatal leszek, csak érdeklődöm kinél mi a helyzet ilyen idősen. És nem vagyok önző, szó sincs arról,h. egy szobába bekucorodnánk, a nagybátyám is így él a feleségével meg a pici babával mamánál, 3an egy szobában, katasztrófa...meg szánalmasnak találom, soha de soha nem akarnék olyan lenni mint ők. Erről a nagy Ő kérdésről pedig...nagyságrendekkel jobb a kapcsolatunk mint más korombelieknek akiket ismerek, tényleg fantasztikus...nem nagyzolásból:D mások meg 30 meg 40 év után válnak el...soha nem lehetek biztos benne, h. ő-e a nagy Ő... és nem akarok várni 30 meg 40 évet...
2010. nov. 22. 12:50
 24/33 anonim ***** válasza:

En 30 evesen lettem anyuka, eleg sokat vartunk a babara, emlekszem meg annak idejen mindig attol rettegtem , ha kesett, hogy uristen ugy-e nem lettem terhes. Aztan jott az az idoszak amikor attol rettegtem, hogy nehogy megjojjon, az utobbi borzasztobb volt. Mai fejjel mar 20 evesen kellett volna babat valalnunk, ugyanis akkor ismerkedtunk meg a parommal.

Szoval az en szereny velemenyem vallaj babat, ha te is ugy erzed keszek vagytok ra.Sok sikert.

2010. nov. 22. 13:08
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 18 voltam amikor terhes lettem(majdnem 19)és júniusban szültem.

Az anyagiak megvoltak, csak éppen a ház hiányzott. Így anyósoméknál lakunk(ami persze a mi házunk lesz hamarosan). Én ha akarnék sem tudnék még most eljárni sem dolgozni, sem pedig folytatni a sulit, ugyanis ikrek mellett ez nem igazán kivitelezhető.

Attól hogy van gyereked, még nem kell feladnod a fiatalságod! Én már nem szoptatok sajnos, így könnyebben el tudunk menni a párommal 1-1 hétvégén, addig valamelyik mama vigyáz a törpékre, vagy ha olyan helyre megyünk, őket is visszük magunkkal.

A babák véletlen jöttek össze, de nem is bántam meg, mert nem lehet nem imádni őket.

20/L 24/F

2010. nov. 22. 13:14
 26/33 A kérdező kommentje:
Kösz mindenkinek:) A suli nekem fontos lenne...nem is tudom mit csinálnék, ha egyszerre ketten jönnének:D:)
2010. nov. 22. 15:06
 27/33 anonim ***** válasza:
Szia! Én 18 évesen lettem az elsővel terhes,párom 8 évvel idősebb nálam.Már 14 éves korom óta jártunk,mindenki totál hibbantnak nézett,anyukámat sokan/falubeliek/ megállították,hogy hogy engedheti ezt a kapcsolatot..stb. Hiába tiltott,csak találkoztunk titokban :) Szóval 4 év után,nem volt kérdés,megtartottuk a Babát.Anyósomhoz költöztünk,ott volt hely,össze házasodtunk.9 hónapos volt a kislányunk mikor vettünk egy kisebb házat.20 évesen jött a kis öcsi,most 26 leszek,mikorra megszületik a 3. Babánk! :) Nem bántam meg! Sőt!!!! Életem legjobb döntése volt hogy fiatalon lettem Édesanya,feleség...nekem így teljes az életem.Velük! :)
2010. nov. 22. 15:56
 28/33 A kérdező kommentje:
ez aranyos:))
2010. nov. 22. 16:17
 29/33 A kérdező kommentje:
Aki utolsónak írt...Hogyan tudtok anyósékkal együtt élni? Nincs belőle konfliktus?
2010. nov. 23. 11:15
 30/33 anonim ***** válasza:
Szia!Én most 23éves vagyok(L) párom 29.8és fél éve vagyunk együtt két gyermekünk van. 3és fél éves illetve 2éves.20éves voltam mikor a fiam született,21éves mikor a lányom.Eszembe jut néha nekem is,hogy ha késöbb vállalom őket,lehet hogy könnyebb lenne.Vagy egyszerübb.(általában mikor kicsit rosszabbak nehezebben bírok velük akkor gondolok erre)De amikor rámnéznek megölelnek és azt mondják "szeretlek anya" akkor ezek a gondolatok elszállnak.Tény és való hogy egy gyermekkel megváltozik az élet.Pláne kettővel :) Nem bántam meg,hogy fiatal anyuka vagyok.Ha tehetném ugyanígy csinálnám max egy két évvel szülnék késöbb de mindenképpen fiatalon.Most pedig erőteljesen dúl bennem az érzés,hogy szeretnék egy harmadikat. :)
2013. jan. 21. 16:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!