Vannak itt nagyon fiatal anyukák? Mikor érdemes gyermeket vállalni? Illetve aki nagyon fiatalon vállalt gyermeket megbánta-e, várna-e még vele? Vagy az idősebbek pont fordítva?
Én 20/L vagyok. Nagyon érdekelne, hogy a korombeliek milyen kilátásokkal vállalnak babát. Volt-e anyagi hátterük, vagy a szülők segítették őket, hogy oldották meg a lakást, tudtak-e mellette dolgozni, esetleg főiskolára egyetemre járni, szórakozni. Vagy a gyerek egyenlő a fiatalság feladásával? Mert én szeretnék fiatalon anyuka lenni, úgymond minél előbb letenni róla (ez most lehet hülyén hangzik, persze semmi rossz indulat nincs bennem:)) és érdekel mások hogyan oldották meg. Akinél mondjuk a párja is vele egy idős, tehát nem 10 évvel idősebb, aki már alapból rendelkezik vagyonnal, lakással. Mert én nem gondolom úgy, h. ez a fiatalságom feladását jelentené, én egy olyan nagyon fiatalos nagyon modern kis mami szeretnék lenni:) Egyébként sokáig nem így gondoltam. Minél tovább szerettem volna kihúzni, hogy anyagi biztonság stbstb., de hát a mai világban meddig várjak erre? Ki tudja mikor lesz saját lakásom, mikor élem ki magam annyira, h. csak a gyerekre koncentráljak, mikor lesz az, h. magamnak már mindent megadtam és csak a gyerekre költök...szóval ez az anyagi biztonság dolog, ez már annyira nem is biztos. Nem 30-40 évesen akarok anyuka lenni, akkor már azért viszonylag idős vagyok egy gyerekhez, szerintem, onnantól még minimum 18 év mire "talpraállítom" akkor azért már nem vagyok olyan fiatal, nem leszek annyira türelmes, meg fitt, energikus.
Szívesen várok mindenféle véleményt, köszi:)
aki elsőnek adta meg a címét, nem tudok rádírni, jelentkezz be, azt írja nem küldi el:S
másodiknak pedig majd megy a privi:) még nem tudok írni.
Szintén 20 éves vagyok.Nekem már volt házam 18 éves korom óta(hitelből,és persze volt akkor is már pár éves munkaviszonyom)Aztán ahol dolgoztam,ott akartam teherautó sofőr lenni(gyerekkorom óta ezt szeretném csinálni).Adtak lehetőséget,de mivel nem volt hirtelen 250 ezer forintom a következő jogsira és spórolni se tudtam(64 ezerből ált.38 ezer hitel volt,a többiből meg éltünk)
Így meghirdettem a házat,amit idő közben felújítottam(apukám is és én is ácsok vagyunk,így apu is segített a munkában)Kifizettem a hitelt egy összegben,vettem egy tanyát és így maradt a jogsira pénzem.Aztán meglett a jogsi,mondták,hogy köv.héten hétfőn már sofőrként kezdek:-)
Aztán másnap kaptam egy papírt,hogy bocs,de mégse...
Pofára esés...
De így legalább van egy saját,tehermentes full jó nagy tanyám,amit imádunk a Párommal.
És így jött képbe a baba.Mivel nem akarok tovább itt dolgozni egy perccel sem,így táppénzen vagyok egyéb betegség miatt.Közben meg ráálltunk a babára!
És az is biztos,hogy ha sikerül,onnantól nem dolgozok,mert szemetek voltak velem,én is az leszek.Aztán nem is megyek oda vissza.(napi közel 3 órát utaztam így a költözés óta erre a rohadt munkahelyre)
Na,nálunk ez a történet!
20/L és 23/F
Bocsi,utolsó vagyok.Az lemaradt,hogy estin szereztem érettségit,munka mellett.Meg 2004ben németből nyelvvizsgáztam,és erre jöttek a jogsik garmada(ezt is kérdezted)
Szülőktől 14 évesen költöztem el albérletbe.Szóval nem volt így utólag biztató,de ha a szülőknél laknék,lehet,nem lenne 20 évesen saját házam,mert el lettem volna otthon.
Jelenleg is messze lakunk a szülőktől,nincs segítségünk,de nem is kellett soha nekem onnantól,hogy elköltöztem anyagi segítség.És remélem nem is fog kelleni.
Szia!
Lehet, hogy nem leszek túl népszerű a válaszommal, azért leírom. Nemrég szültem, 22 éves vagyok. Viszont csak úgy mertem vállalni a babát, hogy tudtam, hogy a párom biztosít mindent a nyugodt élethez. Félre ne értsetek, nincsenek nagy igényeim, de azért nem albérletbe szerettem volna szülni és örülök, hogy nem kell azt nézni, hogy milyen márkájú élelmiszert vásároljunk, meg számolgatni a pénzt a hónap végén. (Mindehhez hozzá tartozik, hogy a párom 30éves-tudom, írtad, hogy olyan írjon, akinek nem sokkal idősebb a párja...) Ugyanakkor lehet, hogy csak én vagyok ennyire anyagias, nem tudom. Mindenesetre szerintem egy baba nem jelenti a fiatalság feladását, eleinte persze főleg az anyuka nem nagyon tud kikapcsolódni, de ahogy nő a gyerek, egyre inkább el tudnak szabadulni a szülők. A tanulást is simán meg lehet oldani.
Amúgy meg szerintem sohasincs tökéletes pillanat a gyerekvállaláshoz, mindig lehet még többre, másra vágyakozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!