Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehetvalami baj abból, ha...

Lehetvalami baj abból, ha szét van válva a hasizmom?

Figyelt kérdés
Az előző terhességemnél köldöksérvet kaptam, viszont tegnap észrevettem, ha felhúzom magam, akkor a hasam közepén kidudorodik egy sáv, és ott érzek rést. Ez tovább fog tágulni a terhesség alatt? lehet ebből valami baj? Volt márvalakinek ilyen? Megvagyok ilyedve :S 9 hetes vagyok
2010. nov. 20. 09:24
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
HA ottt ényleg van rés bármelyik pillanatban kialakulhat a sérv(kitüremkedés)
2010. nov. 20. 10:05
 12/22 A kérdező kommentje:
nem türemkedik semmi, csak ha lefekszem, és befeszítem, érzem a rést, de semmi mást.
2010. nov. 20. 10:05
 13/22 A kérdező kommentje:
De hétfőn mindenképp, elmegyek dokihoz hogy megnézessem magam, mert nem akarok problémát. Szerintetek ha veszek valamilyen haskötőt, azzal tudok segíteni ezen? Vagy valami tornával? vagy már mind1?
2010. nov. 20. 10:06
 14/22 anonim ***** válasza:
ÉS a dokik válaszaiból az is kiderül hogy a köldöksérvedet is komolyabban kéne venned :(
2010. nov. 20. 10:06
 15/22 A kérdező kommentje:
Nekem az orvovosm mondta, hogy ezzel nem kell foglalkozni, és fölösleges megműtettnem, mert nem veszéleyes.
2010. nov. 20. 10:07
 16/22 anonim ***** válasza:

Oké, akkor nincs sérved :)

ÉS nyugodtan hidd azt hogy 1000% hogy nem lesz semmi baj, és természetes hogy "rés" van a hasizmodon.

Bár akkor nem értem miért is tetted fel a kérdést :S

2010. nov. 20. 10:07
 17/22 A kérdező kommentje:
Nem gondolom, hogy természetes, csak azt gondolom, hgy nem sérv, azon aggódom, hogy elkezd jobban nyílni, és abbol mi lehet, de akkor feltehetőleg sérv. Viszont terhesen nem fognak megműteni, így nem nagyon tudom mit tudnék jelen helyzetbe ezzel tenni.
2010. nov. 20. 10:09
 18/22 A kérdező kommentje:
2010. nov. 20. 10:12
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

NA, találtam neked valami hasznosat :)

El kell különíteni a műtét utáni hegsérvet a hasfal ellazulásától (relaxáció). A lényeges különbség az, hogy ez utóbbi esetben nincs valódi sérvkapu, a hasfal minden rétege megtartott, de a megelőző műtét során a szükségszerűen átvágott idegek működése megszűnik és ennek következtében az izomzat sorvad, elvékonyodik, mozgásképtelenné válik. Ilyenkor a hasprés fokozódásakor az adott terület laposan, egyenletesen domborodik elő, sérvkaput és sérvtartalmat nem lehet tapintani. Panaszt általában nem okoz, a funkció kiesése rendszerint nem jelentős, inkább esztétikai kellemetlenséggel jár. A sebészetnek nem hálás területe, mert az idegek regenerációjára nincs lehetőség és az ellazulás megszüntetésére a műanyagháló beültetése sem mindig kecsegtet sikerrel.

Nem ritka elváltozás, de nem sérv a két hosszanti egyenes hasizom egymástól való eltávolodása ( rectus diastasis). Ez rendszerint szülés után vagy jelentősebb elhizás esetén figyelhető meg. Csak a hasprés fokozódásakor ( felüléskor) észlelhető, a köldök felett a has középvonalában jelentkező lapos elődomborodás formájában. Panaszt nem okoz és mivel nem valódi sérv, a kizáródás veszélye sem fenyeget. Rekonstrukciójára rendszerint esztétikai okok miatt kerül sor.

2010. nov. 20. 10:12
 20/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm ez tényleg hasznos!
2010. nov. 20. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!