Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Teljesen felháborodtam ma a...

Teljesen felháborodtam ma a dokin, miért ilyen szemét? Bövebben lent.

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ma voltam dokinál, mert 3napja folyamatos fájásaim vannak, nem görcsök, hanem furcsa fájdalom az alhasamban, nem is tudom mihez hasonlítani. Kértem egy vizsgálatot, de azt mondta nem vizsgál meg, mert ilyenkor már természetesek ezek a fájdalmak. Oké mondom ő tudja. Ezzel ő le is zárta a dolgot, akarta behívni a másik kismamát, mikor mondom neki, hogy azért egy pecsétet adjon már, mert eddig még csak 3db van, és már 38+3hetes vagyok, bármikor szülhetek. Erre ő, azt mondja, hogy miért van oda minden terhes nő ezért a pecsétért, meg miért kell szóba hozni? Nahát nagyon kiakadtam miatta..:S Mondom neki, hogy csak 4pecsét után vok jogosult az 1x-i anyaságira, abból szeretnénk a babának megvenni a babakocsit. Nem szólt rá semmit, pecsétet nem adott, kitessékelt mert sok a beteg. :S Most miért ilyen bunkó ez az orvos mondjátok meg? Mibe kerül neki egy qrva pecsétet adni, be sem írt semmit a kiskönyvembe. :( Mi van ha hamarosan megszülök, akkor nem leszek jogosult az anyaságira? Viszont leteim vannak tőle az összes uh-ról, meg ott van a 3pecsét is! Ha bizonyítom, a leletekkel, hogy jártam nála többször is, akkor nem kapok anyaságit? Csak azok a pecsétek számítanak, amik a kiskönyvben vannak? Aki tudja, kérem írja le nekem! Amúgy hívtam egyből a védőnőmet, ő azt mondta, hogy menjek vissza hozzá, ne szégyenlősködjek, de könyörgöm nekem volt kellemetlen ez az egész szitu, még ő volt felháborodva, hogy mertem kérni pecsétet, így menjek vissza hozzá?
2010. nov. 17. 13:42
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

A kórházban általában azért szokták kiállítani az igazolást, mert a kismama saját orvosa (az, aki a terhesgondozást végezte) elfelejti ezt megtenni. Alap esetben (ahogyan az a MÁK igénylőlapon is rajta van) a terhesgondozást végző orvos állítja ki az igazolást, mégpedig úgy, hogy ő nem igazolhatja azt, hogy kinél voltál még, nyilvánvaló, hogy csak a sajátját tudja igazolni.

Kórháza válogatja, hogy kiállít-e úgy egy ilyen igazolást, hogy bemondásra (ugye járt négy alkalommal?) vagy elzavar a saját orvosodhoz. És azt is kórháza válogatja, hogy ha nincs 4 pecséted, akkor belepecsételnek annyit, hogy jó legyen.

De egyébként ha rendesen elolvastad volna a kérdező kommentjeit feltűnt volna, hogy tök fölöslegesen vitatkozol, mert a kérdezőnek NEM pecsétel bele a kiskönyvébe a védőnő.

További szép napot kívánok.

2010. nov. 17. 16:24
 22/26 anonim ***** válasza:

Én fehérvári vagyok, én nem jártam a nővédelmibe illetve igen, de nem pecsétért és vizsgálatért, magánorvosom volt.

38 héten ha görcsölgetsz, ne magándokit keress és vizsgálatért siránkozz, hanem ballagj be a kórházba. Ott a szülőszoba előtt megnyomod a csengőt, mikor kijön a nővér mondod neki, hogy fájdalmaid vannak. Rátesznek CTG-re, megvizsgálnak. Ennyi. Velem mindig rendesek voltak.

Én 36 hetes voltam, amikor felhívtam a nővédelmit, mert görcsölt a gyomrom (szerintem egyébként gyomorrontásom volt), hogy bevehetek e egy nospát és ott mondták 36 hét után így kell csinálni. Jó ez 4 éve volt már, de gondolom ez azóta is így van.

A pecsétből meg ne csinálj gondot, bár nekem fogadott orvosom volt, az Orosz doki és elkérte a kiskönyvemet és megszámolta meg van e 4 pecsét és utána állította ki a papírt. Úgyhogy nem tudom, de ha jártál terhesgondozásra nem hiszem, hogy gond lesz belőle.

2010. nov. 17. 16:46
 23/26 anonim ***** válasza:

"A kórházban általában azért szokták kiállítani az igazolást, mert a kismama saját orvosa (az, aki a terhesgondozást végezte) elfelejti ezt megtenni."

A kórházban a terhesgondozást végző orvos állítja ki a papírt és nem azért mert más elfelejti...Szerintem Te sem tudod miről irsz.

A kiskönyve a védőnő irásaival van tele, hát miért nem kér a védőnőtől pecsétet. Hivatalból kell legyen a védőnői szolgálatnak pecsétje!

AMugy a kérdezőnek 3 pecsétje már van! ha elolvastad volna.

2010. nov. 17. 16:51
 24/26 anonim ***** válasza:
Nekem összesen egy védőnői pecsétem van a 22 hét alatt. Mikor rákérdeztem a dokinál, azt mondta ne parázzak, mert a végén majd úgyis összejön a 4 pecsét, egyébként meg a kórházi igazoló lap fog számítani, nem a kiskönyvben lévő adatok. Nekem van külön egy ambuláns lapom is, amiben minden egyes megjelenésemet regisztrálja. Tesómnak 3 gyereke van, neki is csak a kórházi igazoló lapot kérték mindig, ő Fehérváron szült.
2010. nov. 17. 17:05
 25/26 anonim ***** válasza:
Azért menj vissza, és borítsd rá az asztalt!
2010. nov. 17. 20:00
 26/26 anonim ***** válasza:

Szia! Fehérvári vagyok én is. A 16:46-os válaszoló jól írja, ne magán dokihoz menj. Igazából azt nem értem, ha jársz NST-re (gondolom a kórházba) akkor ott a terhes ambulancián van doki, aki tőlem speciel mindig megkérdezi, hogy bármi problémám van-e. Ott szépen elmondod hogy fáj és furcsán, tutti megvizsgál. Tény, hogy vannak ott olyan dokik akik, flegmák, de te szépen ragaszkodj hozzá, hogy szerinted ez nem normális. Nekem volt olyan, hogy a negyedik kötelező UH-t a nővédelmiben olyan tessék-lássék módon csinálták, pár nap múlva amikor csinálták az NST-t mondtam az ambulancián levő dokinak, hogy szeretném ha lenne egy normális UH, mondta, hogy oké persze, nyomtam az UH-hoz egy sorszámot és kész.

A pecsétről meg annyit, hogy voltam az Ősz utcában a MÁK-nál elhoztam a nyomtatványokat, ott mondta a nőci, hogy az egyik nyomtatvány aljára fogják leigazolni a kórházban, hogy részt vettél a négy terhesgondozáson. A kiskönyvedet nem fogják nézni, ha tényleg részt vettél akkor arról vannak papírok, ezt a kórházban megnézik és leigazolják, és ennyi. 38hkm

2010. nov. 18. 09:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!