Teljesen felháborodtam ma a dokin, miért ilyen szemét? Bövebben lent.
Szia! először is nyugodj meg! A pecsét tényleg nem szokat számít mert a kórházi zárójelentéssel fogsz kapni egy igazoló lapot (azt viszont kérd el feltétlen mikor hazamész) és majd azzal tudjátok inténzni az anyaságit. Meglesz a babkocsi ne félj. A kiskönyvedet senki soha el nem fogja kérni miután megszültél!!
Az igazoló lap a fontos. Mondjuk természetesen a doki elmondhatta volna....
Az ilyen orvosokat (embereket) egyszerűen nem értem...
A lényeg, hogy nyugodj meg és tényleg menj vissza hozzá. Fontos neked az a pecsét? Igen! Akkor addig ne menj haza, míg meg nincs a pecsét, akárhogy is bánik veled. Azért te maradj nyugodt, és udvarias, ha tudsz, de ne engedj!
Remélem, nem nála fogsz szülni.
Ügyeletesnél szültem, másnap egy teljesen másik dokitól kértem igazolást a 4 alkalomról. Kiadta, és meg sem nézte a kiskönyvet. Megkérdezte, hogy megvan a 4 alkalom -ennyi. Ha ennél a dokinál fogsz szülni, akkor a pecsétnek nincsen semmi jelentősége.
Védőnőnél voltál? Mert ha a védőnő írt bele a kiskönyvedbe 4 alkalommal, akkor a dokis pecsét se kell.
Na azért nem teljesen így van.
Az egyszeri anyasági feltétele, hogy a terhesgondozást végző ORVOS-nál legalább négy alkalommal megjelenj. A kiskönyv alapján kötelesek kiállítani a kórházban (vagy még korábban a saját orvosod) az igazolást. Nyilván nem ellenőrzik mindegyiket, de ellenőrizhetik. Több olyan kismamával összefutottam, akiknek bekérték a kiskönyvüket is.
A kérdés az, hogy ez az orvos a fogadott orvosod vagy sima sztk-s? Ha fogadott én elgondolkoznék rajta, hogy vele akarok-e szülni... Egyébként pedig olyan nincs, hogy panasszal mész hozzá és még meg sem vizsgál, nyilván ezért sem akart belepecsételni a kiskönyvbe, hiszen nem is történt vizsgálat. Tessék visszamenni, hogy még mindig vannak ilyen furcsa fájásaid vizsgáljon meg. Amennyiben ezt nem teszi meg, azzal a lendülettel lehet menni az intézmény vezetőjéhez és/vagy a betegjogi képviselőhöz. Meg egy tisztességes orvoshoz, aki megvizsgál.
Nézd a pecsét valóban annak jár, aki rendesen jár terhesgondozásra, ez nem az volt. Minek adott volna pecsétet? Ráadásul meg sem vizsgált. Mit pecsételt volna le, a semmit? És mit kellett volna a kiskönyvedbe írni?
Miért az orvos a bunkó? Szerintem pedig te, hogy ilyen átlátszó semmiséggel akartál magadnak egy pecsétet. Teljesen igaza volt az orvosnak, ritkán olvasni ilyet, hogy valaki szabályosan jár el és betartja az előírásokat.
De egyébként gondolom szülés után be fogják írni, hogy meg van a 4 pecséted. Úgyhogy nem leszel hátrább. Bár remélem nem, és nem azt a kis pénzt sajnálom tőled, de ha az azoknak a kismamáknak jár, akik rendesen végigjárják a terhesgondozást, akkor adják azért.
És igen elvileg csak azok a pecsétek számítanak, ami a kiskönyvben van. Senkit nem érdekelnek az ultrahang leleteid.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat! NST-re nem hozzá járok, hanem ki a kórházba hetente 1x. Ő már nem vezet le szülést, mert ki öregedett belőle, nincs fogadott dokim. A védőnő itt nálunk nem pecsételhet a kiskönyvbe sajna, tehát tőle nem tudok kérni. Csak azt nem értem ha minden hónapban megjelentem nála a terhesgondozáson, akkor miért nem kaptam minden alkalommal pecsétet! Én úgy tudom, hogy nem csak vizsgálat után jár, hanem havonta meg kell jelenni nála kötelezően. Én mentem is hozzá rendszeresen, sőt volt olan hónap is, mikor 3x voltam, mert sok volt a magzatvízem, és ellenőrizték. :S Akkor sem kaptam pecsétet, csak leletet. Most őszintén csajok, mibe kerül neki egyet belenyomni a kiskönyvembe, esetleg beírni, hogy minden rendben. Ami persze nem igaz. Még belső vizsgálatot sem csinált csak a 20ik héten. Azt sem tudom, hogy milyen a méhszájam. :S Azt figyeltem mikor ott jártam, hogy minden kismama kb 1,5-2percet volt bent, volt akit uh-tak is. :S Komolyan én vissza sem merek menni hozzá, a végén úgy felhúzom magam, hogy csúnyát is mondok. :(
Akkor most leírok egy történetet, amit a védőnőm mesélt:
Egy kismama SZTK-ba járt, és terhessége vége felé vették észtre a védőnővel, hogy nincs egy pecsétje sem!!! (nálunk sem adhat a védőnő pecsétet)
Felhívták a dokit, hogy pecsételjen már oda 4 darabot, mert nem fog kapni a kismama anyaságit.
A doki nem pecsételt...
Az anya nem kapott pénzt...
Én azért fogadtam 20 hetesen orvost, mert minden egyes alkalommal kiborítottak az SZTK-ban. Persze megnéztem - nekem sem pecsételtek ott a kiskönyvembe egyszer sem!!!
Első pecsétem a fogadott orvosomtól van.
Úgy tűnik egy-egy tintapacáért kell fizetnünk havonta nem kis összeget! :(
Gusztustalan és felháborító!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!