Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Teljesen felháborodtam ma a...

Teljesen felháborodtam ma a dokin, miért ilyen szemét? Bövebben lent.

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ma voltam dokinál, mert 3napja folyamatos fájásaim vannak, nem görcsök, hanem furcsa fájdalom az alhasamban, nem is tudom mihez hasonlítani. Kértem egy vizsgálatot, de azt mondta nem vizsgál meg, mert ilyenkor már természetesek ezek a fájdalmak. Oké mondom ő tudja. Ezzel ő le is zárta a dolgot, akarta behívni a másik kismamát, mikor mondom neki, hogy azért egy pecsétet adjon már, mert eddig még csak 3db van, és már 38+3hetes vagyok, bármikor szülhetek. Erre ő, azt mondja, hogy miért van oda minden terhes nő ezért a pecsétért, meg miért kell szóba hozni? Nahát nagyon kiakadtam miatta..:S Mondom neki, hogy csak 4pecsét után vok jogosult az 1x-i anyaságira, abból szeretnénk a babának megvenni a babakocsit. Nem szólt rá semmit, pecsétet nem adott, kitessékelt mert sok a beteg. :S Most miért ilyen bunkó ez az orvos mondjátok meg? Mibe kerül neki egy qrva pecsétet adni, be sem írt semmit a kiskönyvembe. :( Mi van ha hamarosan megszülök, akkor nem leszek jogosult az anyaságira? Viszont leteim vannak tőle az összes uh-ról, meg ott van a 3pecsét is! Ha bizonyítom, a leletekkel, hogy jártam nála többször is, akkor nem kapok anyaságit? Csak azok a pecsétek számítanak, amik a kiskönyvben vannak? Aki tudja, kérem írja le nekem! Amúgy hívtam egyből a védőnőmet, ő azt mondta, hogy menjek vissza hozzá, ne szégyenlősködjek, de könyörgöm nekem volt kellemetlen ez az egész szitu, még ő volt felháborodva, hogy mertem kérni pecsétet, így menjek vissza hozzá?
2010. nov. 17. 13:42
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 14.24, tévedsz, az orvos nem feltétel.

29. § (1) Anyasági támogatásra jogosult a szülést követően

a) az a nő, aki terhessége alatt legalább négy alkalommal - koraszülés esetén legalább egyszer - terhesgondozáson vett részt;

A Terhesgondozást végző szolgáltatók a nőgyógyász, a háziorvos, és a védőnő.

2010. nov. 17. 15:02
 12/26 anonim ***** válasza:

15:01 Áruld már el a védőnői szolgálatnak a pecsétjét a védőnp miért is nem tudja bepecsételni???

A védőnő aki ezt mesélte elég tudatlan lehet ugyanis a védőnőnek KÖTELEZŐ pecsételni. Ha nem tud akkor nem akar!!!

2010. nov. 17. 15:09
 13/26 A kérdező kommentje:
Rendszeresen járok terhesgondozásra, sőt a 36.héttől a védőnőhöz két hetente járok, a dokihoz csak havonta, akkor mnetem hetente mikor több volt a vizem! Nagyon sokat vártunk erre a kisbabára, minden vizsgálatot megcsináltattam, eljártam a gondozásokra. Nekem azt mondta ez az orvos, hogy csak belső vizsgálat után jár pecsét, ha nincs mit beírni, akkor nem kapok. Pedig a védőnő is minden alkalommal beírja a vérnyomásomat, a vizelet eredményeimet, a panaszaimat. A kiskönyvem amúgy már teljesen betelt a védőnő írásaival, csak a doki nem pecsételte le. :S Ez egyébként Székesfehérváron történik a Család És Nővédelmi Központban! A három pecsétet pedig akkor kaptam, mikor felírt 1x egy gyógyszert a vérnyomásomra, 1x mikor megvizsgált, és az utolsót mikor felírta a vérszegénységre a vasat! Holnap vissza megyek hozzá.
2010. nov. 17. 15:10
 14/26 A kérdező kommentje:
Vagy ha van aki közületek székesfehérvári, ajánlhatna nekem egy magán dokit, aki legalább megvizsgál. Olyan fájdalom van a pocimban, mintha erős izomlázam lenne, szurkálásokkal. Görcsök nincsenek. Legjobban akkor fáj, mikor ülök. Ez vasárnap óta tart, ezért is mentem orvoshoz vele!
2010. nov. 17. 15:15
 15/26 anonim ***** válasza:
47%
Kedves kérdező! Felhivom a figyelemdet hogy arra hogy már nem tudom hányadik kommentben irjuk le Neked ELÉG 4 db VÉDŐNŐI pecsét is ahhoz hogy megkapd az anyaságit! Érted? Nem kell aggódj!
2010. nov. 17. 15:21
 16/26 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

28 hetes kismama vagyok,és én se értem hogy a védönő mért nem ad pecsétet,nekem minden alkalommal adott.És én is úgy tudom hogy a védönői pecsét számít,az egyszeri anyasági segélynél.

2010. nov. 17. 15:26
 17/26 anonim ***** válasza:

15:01 vagyok. A támadómnak üzenem, hogy nem tudok válaszolni a kérdésére. Valószínűleg csak az itteni védőnők adnának kielégítő infót neki.

Ez egy történet volt, amit leírtam, nem az én okoskodásom...

2010. nov. 17. 15:28
 18/26 anonim ***** válasza:

ha ugy vetted le nem téged támadtalan hanem a védőnői szolgálatot! Egy anyuka esett el a pénzétől az Ő hülyeségük miatt. Bocs ha támadásnak vetted de az ilyen mindig kihozza az ideget belőlem...Gondolj bele hogy kellhetett volna neki az a pénz...esetleg babakocsira mint akérdezőnek...

mégegyszer bocs.

2010. nov. 17. 15:31
 19/26 anonim ***** válasza:

Nyugtassátok nyugodtan a kérdezőt, hogy jó a védőnői pecsét, de legyetek szívesek a lakcímeteket is mellékelni, ahova a "köszönő" leveleket küldheti, ha mégsem kap egyszeri anyasági támogatást.

Beszúrhattok akármilyen oldalról akármit, kedves kételkedők, nem ártana megnézni a MÁK honlapjáról letölthető igénylőlapot.

"c) terhesgondozást végző orvos által kiadott igazolás a terhesgondozáson való részvétel számáról. A kérelmező hozzájárulása esetén a terhesgondozási könyv alapján készült kivonat is elfogadható. (Ha a terhesség időtartama alatt a külföldi tartózkodás időtartama egybefüggőn az 5 hónapot meghaladta, az igazolás mellőzhető, a külföldön tartózkodás tényét azonban igazolni szükséges)"

2010. nov. 17. 15:35
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó! A MÁK hoz azt a papírt viszed amit a doki a kórházban kinyomtat a zárójelentés mellé!!!

Olvasd már el légyszives!!!

""c) terhesgondozást végző orvos által kiadott igazolás a terhesgondozáson való részvétel számáról." pontosan ez az a papír amit irtál!!

Az Igazolás amit a záróval együtt nyomtat ki és ad oda azon a napon amikor hazamész.

Komolyan ennyit tényleg nem lehet megérteni????

Nem hiszem el....

2010. nov. 17. 15:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!