Akinek 7,2 lett a terheléses cukor értéke (két órával a cukorszirup után) mindeninek kellett diétáznia?
A WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint a 120 perces terheléses vizsgálat felső határértéke 7,8. Itthon annyira, de annyira változó. Van olyan labor, ami 6,2-öt ír felső értéknek... Nekem 6,7 lett és szerencsére nem fogtak diétára egyáltalán, pedig megkérdeztem az orvost, felkerestem egy diabetológust és a védőnőt is megkérdeztem, mikor nála jártam. Annyit mondtak, hogy picit vegyek vissza a cukros ételekből, de nem kell diétázni, ez egy jó érték. Nem értem az előző válaszolónál, hogy-hogy 6,9-nél szigorú diétára fogták... És ez 120 perces cukros terheléses volt, ami 6,9 lett??? És erre adtak inzulint? Én ezt nem értem, de komolyan. Elméletileg ez még jó eredménynek számít. Akkor lenne durva, ha éhgyomri lenne.
Szóval, a 7,2 már nem túl jó, de kérdezz meg erről egy dietetikust. Amúgy a helyedben vennék egy cukormérő készüléket otthonra és mérném éhgyomorra és étkezések után 1 órával. Illetve, ha nem is diéta, de édességet (cukor) egyáltalán nem ajánlanék és szénhidráttal meg vigyáznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!