Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Toxémia magas vérnyomás...

Toxémia magas vérnyomás nélkül is lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

34 hetes kismama vagyok, már szülés előtt is magas vérnyomásom volt, amiben a mai napig nem vagyok biztos, mert fehérköpeny szindrómás vagyok, minden esetre napi 2*1 szem dopegytet szedek azóta is.

Vérnyomásom itthon még mindig rendben, 120/82/90 körül mozgok, néha felmegy most már 129/82 környékére.

Most pár napja elkezdtem délutánra, estére kicsit bedagadni, hol egy kicsit az ujjaim, hol a lábam... ezeket szemre annyira meg se tudnám mondani, hogy bedagadt, a gyűrűmön és a cipőmön érzem egyelőre.

Voltam már terhes, ott az utolsó két hétben dagadt a lábam estére a nyári hőségben, de ott még nem volt gond a vérnyomásommal, de tudom, hogy néz ki, ha nagyon bedagadok.

Most ugye a toxémia a mumus, tartok tőle nagyon, de jó lenne megúszni a kórházat is.

Lehet toxémia úgy is, hogy én itthon normál tartományban látom a vérnyomásom és pl csak a dagadás mint tünet jelentkezik? Vagy mindenképp társulnia kell magas vérnyomásnak hozzá? Amíg az rendben addig ne pánikoljak? Az egy jól mérhető tünete, a többi része itthon annyira nem... Nem szeretném azt sem, hogy azért legyen baj, mert nem vettem észre időben :S

tegnapelőtt 17:54
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Nekem lábdagadással kezdődött a 34.héten, majd jött hozzá a magas vérnyomás később már emelkedett pulzus is. 36.héten fektettek be nem javult a vérnyomásom és a végére már fehérje is volt a vizeletemben. 37+0-ra megcsászároztak. Toxémiához azt mondják 3 tünet kell: vizesedés, magas vérnyomás, fehérje a vizeletben. Nálam 3 hét leforgása alatt történt mindez sorjában. Szerencsére semmi bajunk se lett :)
tegnapelőtt 18:21
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tapasztalat megosztást, akkor mostantól nagyon kell figyeljek. Holnap megyek dokimhoz, elbeszélgetek vele erről.

Azért azt jó hallani, hogy rendben voltatok végül :)

Szerencsére ma már, ha figyelnek és tudnak a problémáról, akkor nagoyn ritkán van komplikáció. Engem meg megnyugtat, hogy már 34.héten vagyunk, túl nagy gondot talán már nem is okozna. Koraszülés lassan nem áll fenn.

tegnapelőtt 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!