Toxèmia?Magas vèrnyomàs?Időjàràs miatt lenne?Tapasztalatok?
Figyelt kérdés
Ma voltam vèdőbe,150es vèrnyomàst mèrtünk.Nekem mindig alacsony.(90-100.)Nem vìzesedek.Most mèrnem kell,ha tovàbbra is magas akkor nèznek vizeletet.Màs kismamànak is volt pàrszor magas a vèrnyomàsa ès mègsem toxèmia volt?Èn 32hetes kismama vagyok,2.terhessègem.Az elsővel nem volt ilyen panaszom2023. jan. 3. 14:21
1/12 anonim válasza:
Merd otthon, aztan majd meglatod. Ha tovabbra is magas, akkor orvoshoz kell menni, de nem jelent feltetlenul toxemiat onmagaban a magas(abb) vernyomas.
2/12 anonim válasza:
Szia! Naponta 3-4szer mérd a vérnyomásod. Ha tartósan 140 felett van (legalább 3szor egymás után), vagy legalább 2szer 150 felett, vagy egyszer 160 felett, akkor azonnal orvos/kórház. Én a 32. héttől szedek dopegytet, nekem ezt mondta az orvos.
3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segìtsèget.Vettûnk mèrőt,most 105/60 pulzus 94volt.Mèrni fogom rendszeresen.Neked volt valami előzmènye?Màs panaszod a vèrnyomàson kìvûl?
2023. jan. 3. 15:55
4/12 anonim válasza:
Nekem mindig csak a védőnőnél volt magas (150-160 is volt akár), éppen ezért mértem otthon, hisz nyilván nem akartam ártani a babának. Otthon mindig inkább alacsony volt(100-110). Szóval abszolút fehérköpeny szindróma. Ha és a 2. terhességemnél volt , az elsőnél nem.
5/12 anonim válasza:
2-es vagyok. Akkor még a vérnyomásom kívűl nem volt semmi. Most 37 hetes vagyok, napi 4 gyógyszer mellett is sokszor van 140 felett. Jelenleg nagyon vizesedek, fehérje is van a vizeletemben, de állítólag még nem az a mennyiség, amivel foglalkozni kéne. Ja terhesség előtt 100-110 volt a vérnyomásom
6/12 anonim válasza:
Nekem még magasabb is volt 180 de kb mindig magas volt orvosoknál általában ezért kétszer mérték egyszer mikor bementem egyszer meg miután beszélgettünk kicsit és “lenyugodtam” a terhesség végénél már napi 5x kellet mérnem és mivel túlhordtam minden nap laboros pisi teszt persze félidőtöl vérnyomáscsökentőt is szedtem az amugy egészen helyén tartotta. De nem voltam toxémiás.
7/12 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Azòta is mèrem napi szinten 1-3alkalommal a vèrnyomàsom.Àtlagban 100/60.pulzus 90körül.Ezek szerint akkor ugye nem kezdödő toxèmia?
2023. jan. 9. 13:56
8/12 anonim válasza:
Akkor se lenne feltetlenul toxemia, ha magas lenne a vernyomasod, ertsd mar meg 🤣🤣
9/12 anonim válasza:
A vérnyomás folyamatosan ingadozik. Mindenkinek van, hogy felmegy 150-re, ez teljesen normális. Gond akkor van ha mindig 150-et mérsz.
10/12 anonim válasza:
Szia..nekem is volt magas de úhy voltam.mint te..valószínű csak akkpr epp front volt..sőt nekem fehérje.is.volt a vizepetembe és utána semmi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!