Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen tüneteket tapasztaltato...

Milyen tüneteket tapasztaltatok a második trimeszterben (ha említettétek dokinak mit mondott rá?) Kezdem

Figyelt kérdés

Alhasi nyilalás legfőképpen bal oldalt(ez kissé ijesztő) ritkán jobb oldalon

Enyhe görcsök

Fekvésnél derékfájdalom(pozíció váltásnál megszűnik/enyhül)

Puffadás,savtúltengés

ma 08:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Számomra has keményedés, napi 1x vagy 2x pár percre: Erre azt mondta természetes, illetve emelt a magnézium adagomon.

Hátfájdalom: Azt mondta hogy ez is természetes már ebben az időben, próbáljak meg kismamatornát, illetve fitness labdát, irodai munka közben néha álljak fel sétálni.

Sav visszajön: Azt mondta ez azért is van mert rendeződnek át a szerveim és a gyomrot is befolyásolja, szóval nincs emiatt sem aggodalomra ok, van pár házi praktika rá, például hideg tej, salvus víz, stb.

26 hkm

ma 09:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ezek voltak. Tök normális.
ma 09:36
 3/8 anonim ***** válasza:

Alhasi nyillalás főleg bal vagy jobb oldalt, az mindig a méhszalagok nyúlása. Természetes, nekem is volt, kb 28.hétig. Azóta ritka. Már minden más fáj XD

Enyhe görcösk ez is szintén normális a végefelé gyakoribb lesz. Magnéziumot lehet emelni és amikor csak lehet pihenni.

Fekvés... ez is csak rosszabb lesz, minden is fáj és nehéz jó pozíciót találni, a baba is elnyomhat dolgokat, ezek is természetes jelenségek. Ha egy fájdalom nem enyhül pozícióváltásra, mozgásra, akkor érdemes megnézetni dokival. Ha enyhül, vagy megszűnik, akkor az teljesen normális.

Savam első babával se volt meg most másodikkal sincs, szerencsére, így erre nem is kérdeztem :D

Nekem ami most már mindennapos, az a szeméremcsont fájdalom, combtőfájdalom, ebből adódik a jó kis pingvin járás, ez is normális, nehezedik a méh meg a baba is lent van, nyomja a dolgokat.

Hüvelybe is szokott néha nyillalni, ez már mondjuk nagyobb figyelmet igényelhet a doki szerint, ha egy nap gyakori, percekig tart, akkor érdemes megnézetni, ha csak hébe hóba egy egy pillanat, akkor nincs gond. Nekem szerencsére pár naponta egy egy pillanat, mikor felhuhogok, hogy húúbameg XD

Első babánál a dokim annyit mondott, amíg vér nincs vagy fennmaradó fájdalom helyzetváltoztatás ellenére, addig nincs gond és minden normális, akkor is, ha épp nem tudok lábraállni XD (ezzel voltam sürgősségin)

Kitartás és boldog babavárást, na meg jó egészséget :)

30hkm

ma 09:50
 4/8 A kérdező kommentje:

Viszont kívánok minden jót!

Engem a nyilalások ijesztenek meg!

Van,hogy sokáig tart, rövid időre elmúlik és ismét tart valameddig!

Erre nekem a dokim nem mondott semmit!

Az első trimeszterben a szalagok nyúlásával magyarázták(akkor voltam kórházban is) most ismét előjött és kissé parázok,ijesztgettek rendesen!

Kitartást kismamák!

ma 10:35
 5/8 A kérdező kommentje:

Salvus vizet próbáltam,eleinte hatott, viszont most már kb folyamatosan kéne innom kb víz helyett is :D Dokinak szintén említettem,nem adott rá semmit!

:)

ma 10:41
 6/8 A kérdező kommentje:
UI.: 17 hét 4 nap khm
ma 10:42
 7/8 anonim ***** válasza:
A szalagok nyúlása eltart bőven második trimeszter végéig. Hidd el totál normális.
ma 11:45
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Azért is írtam ide,mert folyton riogatnak ezzel kapcsolatban! Már nem győzök emiatt orvoshoz járni!
ma 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!