Terhesség második felében mennyire veszélyes ha nem
eszik "eleget" az anya?
Figyelt kérdés
például nagy stresszhatás éri, nincs étvágya és csak minimálisat eszik, nagyon kis adagokat meg persze a terhesvitamint. 22. hét, eddig már 8 kiló a hízás, és nem vékonyalkat.
Magzatban milyen kárt tehet, vagy tehet-e ha a "raktartól" taplálkozik és a minimálisból ami bejut.
ma 10:49
1/9 anonim válasza:
Ha 8 kilót hízott akkor semennyire nem káros.
ma 10:55
2/9 A kérdező kommentje:
csak annyi cikket olvasni a neten hogy kisebb súllyal születik, vagy korábban.. merthogy nem az elraktározott cuccból kell egyen..
de ugye a régiek is azt tartották hogy a gyereknek ami kell elveszi.
Akkor táplálkozás szempontjából nem kell erre ráparázni?
köszönöm a választ, remélem igazad van
ma 10:57
3/9 Kószahal válasza:
Szerintem amíg jól érzi magát, nincs probléma.. én a 3.trimeszter végén már csak gyümölcsöt és halat ettem, teljesen rendben született a baba. Inkább a stresszt kellene kerülne, amennyire csak lehet.
ma 10:58
4/9 A kérdező kommentje:
lehet félreérthető volt amúgy a kérdés. 20 hétig 8 kiló a hízás, 2 hete, mióta nem eszik, stagnál a súly, vagy fél kiló fogyás kb
ma 11:00
5/9 anonim válasza:
Te az apa vagy? Nekem vészes terhességi hányasom volt végig, a súlyom így alakult: 58-rol indultam, 58 voltam szüléskor és 45 kg szülés után és nem tudtam vitamint se enni, meg semmit. Gyerekem teljesen normális súllyal született, nyilván nem a legnormalisabb terhesség volt, de van ilyen, háború, éhínség alatt is születnek gyerekek és hidd el hogy ott nem hiznak 8 kg-t a terhesség első hónapjaiban.
ma 11:19
6/9 anonim válasza:
A szervezet a babát priorizálja, amíg nem az anya élete a tét. Ha nincs elég kalcium, semmi gond, lebontja az anya csontjait és fogait. Rengeteg nőnek ideiglenesen csontritkulása van, és észre sem veszik, mert majd szülés után regenerálódnak. Úgyhogy ilyen szinten vigyáz a szervezet a babára. Semmi baj nem lesz pár hónap nem evéstől, pláne ha szed vitamint. Különben Afrikában hogy születnének kilencesével a babák.
ma 11:22
7/9 anonim válasza:
20hetesen 8kg hízás (8-10kg hízás az a 40.hétre is "elég", nem szá ít kevésnek, az a baba súllya, méhlepény, víz stb... Én pl 8kg-ot híztam összesen), szed vitamint, plusz nem vékony alkat: van miből a babának elvonni. Ami fontos, hogy a vitamin és ásványianyag meglegyen, mert az anyának(!) lehetnek hiánytünetei. Baj akkor van, ha az anya hiánytünetei okoznak gondot, vagy alapból alultáplált anya, terhesség alatt is hiányos étkezéssel. Normális testsúlyú, egészséges anyák babáinál nem múlik semmi azon, ha keveset tud csak enni
ma 12:10
8/9 anonim válasza:
Én alig ettem egész terhesség alatt, mert hányingertől kezdve, betegségeken át minden bajom volt, a végén meg már az összeszűkölt gyomrommal focizott a gyerek és egy fél pohár víztől is öklendeztem. Semmi bajunk nem lett. 3,5 kilóval született, időre, 54 centisen. Pedig tényleg ilyeneket ettem egy nap, hogy fél pohár joghurt, 1 alma, egy kis marék saláta, víz... ennyi. És hányni tudtam volna, annyira eltelített, pedig én túlsúllyal kezdtem és simán betoltam egy pizzát egyedül is.
Tehát a szervezet megoldja.
ma 13:05
9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat. Kicsit megnyugodtam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!