Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vannak itt nagyvaradi anyukak,...

Vannak itt nagyvaradi anyukak, kismamak? Vagy valaki, aki a nagyvaradi szuleszeten szult? Lenne nehany kerdesem.

Figyelt kérdés
2010. nov. 7. 17:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
84%
en nem akartam megijeszteni csak elmeseltem a tortenetemet...ha meg akartam volna ilyeszteni akkor elmeseltem volna a baratnom tortenetet is. Ez a korhaz nagyon szep de ennyi...az hogy te es a kicsid "megusztatok" az szerencse kerdese es nem a jo szemelyzet erdeme. Valoban egy komplikacio mentes szulest szepen le tudnak vezetni de ha baj van akkor nyomas kulfold. En sokat ultem a korhazba es az emeleten 8 kismam ment magyarba mentovel amikor beindult naluk a szules meghozza ugy hogy a sajat szuleszuk intezte nekik a mentot es a fourvos vizsgalta meg oket indulas elott. ez azert van mert ok mint szuleszek tudjak hogy jok de azt is tisztaban vannak hogy a gyerekorvosok hentesek es ha minimalis rizikot latnak akkor maris megemlitik a surgossegi utat magyarba. ezekrol a dolgokrol jobb tudni de attol meg nem biztos hogy vele is meg fog tortenni...szive joga valasztani ha mar ismeri a tenyeket. az arak szinte ugyan azok ha beleszamitunk mindent kb 100 euroval lenne dragabb magyarba szulni de nekem megerte volna ha egy egeszseges csecsemot kapok. Az ember az ilyen eseteket csak ugy reagal mint egy filmre ami vele meg sem tortenhet mindaddig amig meg nem tortenik.
2010. nov. 8. 17:49
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

szia, megint második vagyok. Mi a Tokaji telepen lakunk, a Metró mellett, 29 éves vagyok.

A borítékadásról más olyat kéne megkérdezni, aki nála szült (pl. az ismerősödet, akit említettél). Szűcs nagyon drága, de a barátnőmék (aki miatt én is hozzámentem) nagyon oda is tettek neki, ezelőtt 4 évvel adtak 250 eurót. Plussz a gyerekorvosnak, plussz az aneszteziológusnak (csaszi esetén). Én 800 lejt adtam januárban, meg másfelet az aneszteziológus főorvosnak. Egyébként készülj fel rá, hogy társaságod is lehet. Nekem volt, ugyanis a szülészet tanulókórház, az aneszteziológus meg prof.-főorvos, így egy csomó aneszteziológus-palánta asszisztált a császáromnál. Nem zavart, szórakoztam rajta:) Gyermekorvosnak elég első alkalommal adni valamit, én 10 lejt adtam

Vattát is meg betétet is vittem, 3. nap vettem bugyit, a csuda se nézte, mi van rajtam. Ha megkérdezed, azt mondják, nem szabad se a betét, se a bugyi, se a pizsama. De ha már rajtad van, nem nézi senki, nem vetetik le rólad. Én is pizsamában voltam.

2010. nov. 8. 17:54
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
a cuccokkal meg úgy csináltam, hogy külön volt csomagolva a babáé meg külön az enyém. A nővérke jött és kérte a ruhát, amit ráadott. Igaz, az én fiam 2 napig nélkülem volt a csecsemősszobában, míg az intenzíven voltam a műtét után. A férjem segített odaadni a ruhákat a nővérnek, mikor az altatásból ébredeztem. Ha ébren vagy, mikor megszületik, akkor gondolom ott helyben kérik a ruhát. Míg szülsz, a csomagod a vajúdóban van.
2010. nov. 8. 17:58
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

17:49-es vagyok

Bocsi de ugy valaszoltam hogy kozben el sem olvastam hogy te mit irtal.

Az en fiam jo uton halad ...sokat jarunk vele tornazni (Berettyoba) es Ausztriaba van egy jo orvos akihez megyunk 3 havonta. Valoszinuleg csak kicsit santitani fog nagykoraba. En is fiatal vagyok 23 es mar 21 honapja szultem (majdnem annyi voltam mint te).

En igazan nem akartalak megremiteni...az en tortenetem szelsoseges eset de attol meg jo tudni rola, mert egy jo szemelyzet nem arra van hogy jol elszorakozzal veluk ahogy azt elottem irtak hanem arra hogy egeszsegesen adjak ide a babadat. Itt egy natur szules 150-200 euro egy csaszar 200-250+a baba vagy altatoorvos meg 50 euro, gyerekorvos megint 50 tehat eleg sok ...Berettyoba kereken 500 euro de ezen kivul semmi. A szuleszorvosrol meg csak annyit hogy ha neked szimpatikus es megbizol benne akkor szard le hogy ki mit mond. Vattat vigyel mert nem engedik a bugyit. van iwiw-ed vagy Hi5-od? Ott is beszelhetnenk mert kicsit szemelyesebb a kepek miatt. Ha van akkor elkuldom priviben a nevem ami alapjan megtalalsz ha nincs akkor csak irj siman privit es majd valszban kuldok kepeket ...ki tudja meg az is lehet ismerjuk egymast?

2010. nov. 8. 18:05
 15/24 A kérdező kommentje:

En koszonom nagyon, hogy leirtad szomoru tortenedet :(

Szivbol remelem, hogy teljesen felepul a Babad!

Igazabol tartok ettol a varadi szuleszettol... azert is tettem fel a kerdest...

Hajlamos vagyok az ajulasra... es baromira felek, hogy el fogok ajulni, es akkor nem tudom mi lesz... Ha neadj Isten ugy alakul, hogy komplikacio lep fel, akkor azonnal elek a lehetoseggel, es irany Magyarorszag... De sajnos most annyira nem tudom megengedni magamnak anyagilag, meg sehogy, hogy elmenjek Berettyoujfaluba... Pedig szivem szerint elmennek en is...

Egyenlore minden rendben van, nincs szuksegem csaszarra, s azt hiszem a mehnyak is kezd rovidulni, vagy mehszaj kinyilni, vagy nem tudom... de elegge nyilallok odalent... Ket het mulva kell mennem vizsgalatokra... remelem azert megiscsak termeszetesen fogok szulni...

Ismerosom Brezo.-nak 100 eurot adott... En is kb annyira gondolok... Max szerintem 500 lej... Azert megiscsak leperkaltam mar neki vagy 400-at, es meg az elkovetkezendo vizsgalatok... Kb hanyan vannak bent? Marmint orvos, asszisztens, babaasszony? Vagy ki vezeti a szulest? Vagy hogy tortenik? :))

Jajj, ne haragudjatok a sok hulye s ertelmetlennek tuno kerdesert, de annyira tapasztalatlan vagyok...

Akkor azt fogom en is csinalni, hogy kulon csomagolok magamnak es a babanak...

A parom Kolozsvaron egyetemezik. Ha hetkoznapra esik a szules, majd ertesitem, hogy induljon el Kolozsvarrol(remelhetoleg 4 ora alatt ideer...) Honnan tudhatom, hogy meg van kb 5 oram szulesig? Ezen is mind jar az agyam... Szerintem a vartnal hamarabb fog szuletni a baba. En kb 37-38. hetre tippelek... Mar most olyan nyilallo erzeseim vannak, meg mintha kezdene leszallni a pocim... s leanykam lesz, allitolag a leanyok hamarabb akarnak kibujni :)

Amugy irhattok nyugodtan privatot! Tenyleg lehet, hogy ismerjuk egymast :)

Van iwiw-em is meg hi5 is :)

Varom a privatot!

2010. nov. 8. 18:17
 16/24 anonim ***** válasza:
87%
Irtam!!! Kivancsi vagyok rad...kicsi a varos.
2010. nov. 8. 18:25
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Én is írtam!

Kedves másik váradi anyuka, én is sajnálom, ami veletek történt. Azért veszem ilyen könnyűre a szülést, mert nem akarom, hogy a kérdező bepánikoljon tőle, és én így emlékszem vissza az egészre. Szerencsém van, hogy jó emlék maradt a szülés.

2010. nov. 8. 18:33
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
ja, egyébként nem tudhatod, hogy kibírod-e az 5 órát. Semmit sem tudhatsz, ezért rossz az egész. Sem azt, hogy tudsz-e tágulni, sem azt, hogy hogy lesz és mint lesz. Én haláli türelemmel vártam a fájásokat, mert tudtam, hogy majd jön az orvosom, és ha itt az idő, alszok egyet, és mire felébredek, túl leszek az egészen. Tudtam, hogy császár lesz.
2010. nov. 8. 18:37
 19/24 A kérdező kommentje:

Irtam nektek :)

18:05 :) A hi5-om nem mukodik(valamiert nem tudok uzenetet kuldeni), ezert innen kuldtem el a valaszom a gyk-rol.

18:37 Irtam iwiw-en :)

Koszi!

2010. nov. 8. 20:52
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
én pedig pont Jánosyval jártam meg. Hozzá jártam már rég, terhes lette, mondta szülhetek majd nála stb. Aztán elkezdtem vérezni, átmentem azonnal hozzá a korházba, közölte meghalt a babám de a mütétet nem vállalja..... menjek haza Vűradra keressek magamnak dokit.. Szerencsére volt előzőleg egy Váradi dokim is, gondoltam kell az hja kell betegszabit irni stb... Bezzeg előre nem mondta a doki, h ha baj van akkor nem vállal... ez igy etikus? azt hallottam anugy ha komplikáció várható szülésnél akkor is lepasszol...és akkor kereshetsz másik dokit..
2011. aug. 26. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!