Vannak itt nagyvaradi anyukak, kismamak? Vagy valaki, aki a nagyvaradi szuleszeten szult? Lenne nehany kerdesem.
Jajj de jo, hogy itt vagytok :)
Annyira nem tudom milyen a helyzet a korhazban, es jo lenne ha leirnatok tapasztalataitokat.
Miket kell bevinni a babanak? Es nekem mire lesz szuksegem?
Iratokat miket kernek?
Szerintetek itt beengednek szuleskor a paromat velem? Egyenlore ugy nez ki termeszetes uton szulok... Adnak fajdalomcsillapitot, vagy kerni kell? Vagy hogy zajlik le az egesz szules? Be kell fekudnom hamarabb, vagy eleg ha megyek mikor megindul?
Brezovsky Huba a dokim, nala voltam eddig vagy 4-szer, egyenlore megvagyok vele elegedve... Esetleg ti hallottatok rola? Ha igen milyennek tartjatok?
Milyenek a korulmenyek odabennt? Van-e valami amire figyelnem kell kulonosebben?
Jajj, egy csomo kerdes...
Irjatok le mik a tapasztalatok... ami ugy eszetekbe jut...
Nagyon szepen koszonom a valaszotokat!
Kicsit mar igy a szuleshez kozeledve ketsegbe vagyok esve... nem tudom mit kell vinni, vagy mire nincs szukseg... meg nem tudom mi var ram...
35 hetes vagyok.
szia, második vagyok. Hubáról hallottam, állítólag stikkes, mint az apja volt:)
Apás szülés nincs, ne is készülj rá. Elég csak akkor bemenni, ha megindul a szülés, ha időben vagy. Túlhordásnál asszem befektetnek, nst-n láttam sok kismamát, akik már bent fekszenek.
Természetes szülésről nem tudok nyilatkozni, engem császároztak. Felvételnél kell a személyid és ki kell tölts valami papírt, amin például megnevezheted, ha a dokidat bent szeretnéd tudni szülésnél. Ők behívják. Elméletileg kell igazolás a munkahelyedről, hogy munkaviszonyod van, hogy támogatott legyél és ne fizess a kórházi ellátásért(ki van írva a felvételnél), de végül tőlem sem kértek semmit. Azért jobb, ha megvan. A felvételen a nővér leszőrtelenít, akkor is, ha epiláltál előtte. Lejön az ügyeletes orvos és megvizsgál. Utána átöltözöl (én vittem hálóinget, de ha kérsz, adnak az öltözőben), felvisznek a vajúdóba (3 ágyas). Mellette a szülőszoba van, ott fogsz szülni. Vajúdás alatt folyamatosan nézik a szívhangot, ha ömlik a magzatvized, adnak lepedőt a lábad közé. Bugyit le kell venni.
Az intenzív és az OB 3 nagyon szépen felszerelt, újonnan csempézett, új bútor van, nagyon szép. Az OB 2, én ott voltam, szintén jól felszerelt, 2-3-4 ágyas szobák vannak, a baba veled van pár órával a szülés utántól (szobatársam du. 2-kor szült természetesen, éjfélkor kapta meg a babát). Tévé is van a szobákban, viszont tusoló nem tom, hol van, csak vc van és kagyló a mosdóban, a szobád mellett.
Amit vigyél: magadnak mindent, amire szükséged van. Garmastan kenőcs legyen nálad, jól jön, ha véresre rágja a pici a bimbódat. Van egy Mamar nevű gyógykenőcsük, amit ők készítenek és ha kérsz, akkor adnak is kis tégelyben. Tágítja a tejcsatornákat ha nehezen megy a szoptatás.
Babának vigyél mindent, szó szerint: ruha, fürdető, törölköző, pelus, popsitörlő. Kisplédből vékonyat, mert nagyon meleg van bent. Alkohollal minden reggel lekezelik a csonkot, azt nem muszáj vinni. Minden este fürdetik a babát.
Kérdezz még, ha valami eszedbe jut.
Szia,én is nagyváradi vagyok, 27 hetes terhes, én is félek a szüléstöl, de én Beretyóujfaluban szülök Jánosy doktornál, én nem merek itt nagyváradon szülni, ugy gondolom hogy ott jobb kezekben leszek, de majd meglátjuk.
Jó babavárást és könyü szülést neked.
SZEGÉNY KÉRDEZŐ!Az utolsó azért jól megijesztett:)
Ne keseredj el, minden ok! Nekem eszembe sem jutott Berettyóújfaluba menni szülni, de nem is bántam meg. Az itteni személyzettel is lehet beszélni, némelyikkel kifejezetten jól. Én csak szórakoztam rajtuk, mert nem tudták kimondani a nevemet:))
Koszonom a valaszotokat!
Hat, eleg szomoru ilyenekrol hallani :( Remelem rendbe jon hamar a kicsiked!
Nagyon felek, mert nekem az ikertestverem meghalt szulesnel, mert a babaasszony "faradt volt" anyumnak segiteni... S felek, hogy en is "csak egy tehen leszek a sok kozul"... Olyanokat mondtak az allapotos nokre, hogy tehen, meg ilyenek... ("Poate sa vina vaca cealalta...") s kicsit felek az ilyen banasmodtol... Ha epp olyan kedvem lesz kegyetlenul visszaszolok ha beszolnak(pl a korom miatt, mivel csak 20 eves vagyok), de az is lehet, hogy ossze leszek esve, s akkor nem szolok vissza...
Brezovsky olyan "lazanak" tunt, eleg rendes volt velem, s restellnem neki mondani, hogy megse maradok nala... Egy ismerosom nala szult, es o megvolt vele elegedve... Am hiszek nektek, s azert meg utana nezek pontosabban mire szamithatok tole...
Hat, Berettyoujfalura nekem nem nagyon lenne lehetosegem elmenni... Ez is azt hiszem eleg sokba fog kerulni...
Az arak korulbelul milyenek...? Vagy errol az orvost kell megkerdezni? Kiknek kell egyaltalan boritekocskat adni...?
A babakkal ugye jol bannak?
Jajj, annyi sok hulyeseg jar a fejemben...
Kepzeljetek, epp most hallottam, hogy a biharpuspoki reformatus pap leanyanak meghalt a babaja... egy honap lett volna a szulesig... Olyan szomoru... Reszleteket nem tudok, de most ezt a hirt hogy hallottam teljesen elkeseredtem...
Tenyleg, mit elonyosebb vinni? Vattat vagy betetet? Mert hallottam olyat, hogy nem engedik hogy bugyit hordjanak az anyukak szules utan...
Huu, hat, nekem is magyar nevem van, ugyhogy biztos ezzel nekem is lesznek bajok :) S a babanak is magyar nevet valasztottam :)
Amugy Varadon merre laktok? Lehetseges, hogy ismerjuk is egymast? :)
Bar mint irtam, en 20 eves vagyok, ugyhogy lehetnek nagyobb korkulonbsegek is koztunk :)
Azert remenykedek, hogy nem lesz semmi baj odabennt...
A babanak a cuccokat, gondolok itt pelusra, ruhacskara amit raadjanak, torolkozo stb. mikor kell odaadni? Mikor bemegyek szulni? Vagy ez hogy tortenik? S mi az, amit ott, akkor oda kell adni?
Koszonom nagyon szepen a sok segitseget! Olyan jo egy kicsit olvasni itteni dolgokrol is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!