Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 2 gyerek utána visszamennétek,...

2 gyerek utána visszamennétek, ha akartok 3./4. gyermeket?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

2 gyermekünk van, a második még kicsi, azonban foglalkoztat a téma, hogy ha 2-2,5 éves lesz lehet beadnám bölcsődébe és visszamennék dolgozni.

Szeretnénk 3. vagy 4. gyermeket. Örülnék, ha nem lenne nagy a korkülönbség, ha jól el lennének.

Szívesen vagyunk otthon velük, jól érzem magam velük, viszont folyamatosan gyötör az a tudat, hogy nem akarok visszamenni a munkahelyemre, mert nekem nem az az álom helyem. Főleg a településsel, annak messzeségével van a gondom.

A lakóhelyemmel sem vagyok teljesen megelégedve.

Szeretnék egy-egy kinézett településen álláslehetőséget szerezni és odaát is költözni.

A szívem végre megnyugodna, hogy olyan helyen dolgozom és lakom, ahol szeretnék.

Viszont nincs garancia rá, hogy pont akkor lesz állás lehetőség is.

Sokszor gondolkozom, hogy most végleges szerződésem van és egy új munkahely se szereti, hogy ha csak egy kis időre megyek. Pl. 2 évre vissza.

A másik gondom, hogy így a 3.-4. gyerek csak olyan 33-35 évesen tudna érkezni, ha visszamennék olyan 2 évre dolgozni.

Szeretettel várok véleményeket.

Sajnos sok időm van agyalni még ha gyerekek mellett ez hihetetlennek is hangzik.

jan. 10. 20:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

És hogyan akarod kivitelezni, hogy kis korkülönbséggel legyen gyereked, de vissza is menj dolgozni? Bent babáznál a munkahelyeden?

Meg minek mennél vissza 2 évre? anyagi szempontból nincs értelme. Ha a férjed most is el tud tartani titeket és 4 gyerekkel is el fog, akkor csak az idődet pocsékolod. Ha meg nem tud, akkor a 2 év sem fog megmenteni anyagilag

jan. 10. 22:08
 2/6 anonim ***** válasza:
78%
Azt nem tudom, nálad mi lenne a jó. Nálunk két kicsi gyerek van, kicsivel több, mint 2 év korkülönbséggel, mellé egy rosszul fizető munkahelyem, amit szeretek és várnak vissza, akár részmunkaidőbe is. Ha fiatalabb lennék, akkor most visszamennék, dolgoznék és utána ha még mindig szeretnénk, pár év múlva szülnék 1-2 gyereket. Több okból: szeretek a gyerekeimmel lenni, de hiányzik a munkahelyem, kollégák és maga a munka is. Az sem szerencsés, hogy évekre kiestem a munkából. Gyerekeknél sem mindegy, hogy mennyire önállóak már a nagyobbak. 4 gyerek 2-2 év korkülönbséggel nekem brutálisnak tűnik. De azt ismerem, milyen, amikor a 2. és a 3. gyerek közt nagyobb az 1-2 és a 3-4 között kis korkülönbség van. A szüleim szerint is jól volt ez így. Viszont 37 vagyok, úgyhogy vagy 1-2 éven belül szülök még egy gyereket, vagy megállunk kettőnél, mert 40 fölött szerintem már nem igazán bírnám egy babával (és két nagyobbal).
jan. 11. 00:23
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

"viszont folyamatosan gyötör az a tudat, hogy nem akarok visszamenni a munkahelyemre, mert nekem nem az az álom helyem."

Szerintem 4 gyerekkel, meg kb. 10 év kihagyással nem igazán fogsz álom munkahelyet találni.

jan. 11. 01:56
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha minden gyerek összejön, akkor te jó darabig nem fogsz érdemben dolgozni (munkahelyen), tehát a karrier kérdés miatt nem állnék meg, ha valóban sok gyereket szeretnék.

Ha viszont karriert is szeretnél, akkor célszerűbb várni.

Én amúgy féligmeddig hasonlóan vagyok, 3-1 évesek a gyerekeim, 33 vagyok, gondolkoztunk 3. gyereken, de én még egy kicsit kis korkülönbséggel nem bírnék. Mire meg már nagyobbak, visszaálltam dolgozni, stb, már lehet nem kezdem újra. Majd kiderül, én mindenesetre adogatom el a babacuccokat és készülök a visszatérésre is idővel.

jan. 11. 07:16
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs értelme várni. Egy kisgyerekes anyuka alapból hátránnyal indul a munkaerő piacon és tapasztalataim szerint minél több gyereke van valakinek, ez annál inkább így van. Nagy szerencse kell ahhoz, hogy most kifogj egy jó helyet, ahova szívesen vissza is várnak újabb 2 gyerek múlva megint. A határozatlan idejű szerződés sem garancia sajnos semmire.

2 év karrier szempontjából meg kb. azt jelenti, hogy mire megszerzel minden, a munkádhoz szükséges tudást, újra kiesel 2-4-6 évre és kezdheted előről. Felesleges. Én nem variálnék, ha szeretnék még gyereket, csak ha anyagilag rá vagyok szorulva.

Szerintem egy fix munkahely, ahova visszavárnak, letettél már valamit az asztalra, így esetleg picit rugalmasabbak is veled, kincset ér, hatalmas biztonság érzetet ad, amikor vissza kell térni a munka világába. Akkor is, ha amúgy sz*r. Ki lehet húzni vele az első kritikus, beteges éveket, aztán dobbantani.

jan. 11. 07:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez kell az kell, koltozni is akarsz, uj munkahelyet is akarsz, de amugy meg kis korkulonbseggel 4 gyereket is akarsz…

Hogyan? Dontsd el most, hogy mi a fontos, koncentralj egy dologra.

En visszamentem dolgozni 2 gyerek kozott, meg koltoztunk is, de nem is lett kis korkulonbseg, mert akkor es ott valamelyik iranyba donteni kellett.

jan. 11. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!