Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Koránál jóval nagyobb a...

Koránál jóval nagyobb a magzat, baj lehet?

Figyelt kérdés

Kinek volt jóval nagyobb a babája? 35+3nál tartok, hétfőn néztek ultrahangon, ahol a baba méretei jóval nagyobbak, kb 38 hetes kornak felelnek meg.

AC 340mm

BPD 97 mm

HC 342mm

Fl 69,4

Becsült súly 3280gr

Cukrom rendben.

Jelenleg is kórházban tartózkodom , természetesen kérdeztem mekkora bajt jelent, illetve milyen következményei lesznek, de azt mondták,majd meglátjuk, ha megszületik.

Volt valaki hasonló helyzetben és végül minden rendben volt?

#terhesség #Nagyobb a baba
tegnap 16:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is valamikor 36 körül mondták, hogy hú, jó nagy baba lesz, 4 kiló fölött becslik a súlyát 40. hétre, de nem hiszik, hogy kihúzom addig, ahogy nézi innen, jó, ha koraszülött nem lesz. 41+0 született 3080 grammal. És ez egy népszerű budapesti magánklinika volt.
tegnap 16:09
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem a súly az ami miatt koránál nagyobb, hanem a méretei.

Sajnos nem tudok a kérdésre egyébként válaszolni, a legjobbakat kívánom, szerintem nyugodtan faggasd a dokit, hogy mire számíthatsz és ne kerteljen.

A terhesség alatt egyébként mindig megfelelt a korának?

A neten talált adatok alapján. mindene jócskán nagyobb leszámítva a combcsontot.

AC= 37-38.hét

BDP= 40+

HC= 40+

FL= 36

tegnap 17:57
 3/12 anonim ***** válasza:
Baratnomet is azzal riogattak, meg a 37. heten, hogy a baba 4 kilo feletti lesz. Aztan 39+3-nal csaszaroztak, 3500 lett. Ennyit a becslesekrol.
tegnap 18:10
 4/12 anonim ***** válasza:
34%
Szeptember szültem 5060 g lett a baba, nem voltam cukros. Végig olyan 4 kg körül saccolták. Nem lett semmi gond. Makk egészséges.
tegnap 18:14
 5/12 A kérdező kommentje:
Utóbbi időben nagyobb volt picivel de nem volt sok eltérés, max 1 hét!
 6/12 A kérdező kommentje:
30 hetesen minden tartományon belül volt.
 7/12 anonim ***** válasza:

Végén nekem is nagyobb volt a baba, mint kellene. Nem történt semmi csak pedzegették a császár lehetőségét. Alapvetően a súly nem mérvadó, inkább a feje nagysága, hogy császár lesz e vagy sem. Végül nekem az volt, de nem program, hanem indítás után nem tágultam, de az már másik téma.

Ha nincs cukorbetegségre való jel, és minden normális csak szimplán nagyobb, akkor nincsen gond. Lehet ilyen a genetika.

tegnap 18:18
 8/12 anonim ***** válasza:
35 hetesen nekem is 2 héttel nagyobbnak mérték a fiam, 3000 g körül volt a becsült súlya. Végül 38+6-ra született 3800 grammal. Valószínűleg genetika, a lányaim meg folyamatosan 1 héttel kisebbek voltak.
tegnap 20:26
 9/12 anonim ***** válasza:

Nekem is jóval nagyobbnak mérték, de én papíron GDM-es is voltam, szóval agyon ijesztgettek. Senkit nem érdekelt, hogy tökéletesen jó minden cukor értékem.

Súlyra 3 nappal szülés előtt több, mint 60 dekával alulbecsülték. 4 és fél kiló fölött született. Sürgősségi császár lett hosszas vajúdás után. Téraránytalanság miatt, meg mert nem volt beékelődve a feje. Teljesen egészséges, épp itt ordít.😂

tegnap 22:04
 10/12 anonim ***** válasza:
Mindig nagyobb volt. Szülés előtti nap 4kg fölé saccolták. 3300 grammal született 🙄 (terhessegi cukrom volt)
tegnap 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!