34 hetes terhesen a magzat becsult sulya 2800 gramm es 38 hetes nek felelnek meg a meretei. Miert mondjak hogy nagyobb egy honappal a koranal mikor en tudom a fogantatas napjat?
És akkor mi van, ha tudod?
Attól még lehet nagyobb.
Tudod, az átlaghoz viszonyítanak.
miért nem kérdezted meg az orvost?
ő elmagyarázta volna. a valós kornak semmi köze az uh-os becsült korhoz.
van egy táblázat amiben le van írva, hogy adott héten mekkora súlyú egy átlagos baba! átlagos!
12 hétig minden baba ugyan akkora, így addig tudják megmondani a pontos korát. 12. héttől pedig bejönnek az öröklött dolgok amik miatt eltérően fejlődnek a babák.
de a rendszerük továbbra is kidob egy becsült kort a méretekhez...
de ha belegondolsz picit, józan paraszti ésszel is kisakkozható, hogy nem minden baba 3500g-al születik.
ki 4500g-al, ki 2800-al, így jön ki az átlag... :)
remélem így érted.
Fognak még cifrábbat is mondani, kicsit edzd meg magad!
Én is nap, mint nap hallgatom, hogy "csoda, hogy még orra nem bukok, akkora a hasam", de magasról teszek rá.
A lényeg, hogy rendesen fejlődik és egészséges.
Nekem végig 2 héttel volt nagyobb a koránál, a szülés dátumát hiába fixálták, később mindig korábbit mutatott az ultrahang. Mielőtt utoljára súlyt becsültek volna, megszületett, úgyhogy ott nem tudom, mit mondtak, de 5200g al született a fiam és ez kb 3 hónapos baba mérete, erre senki nem becsült volna meg semmit tuti.
Nem kell sokat foglalkozni a becsléssel, ha nem találják amúgy problémának a méreteltérést csontozatot nézve arányaiban.
33 hetesen 3000 grammra becsülték a kisfiam súlyát, a hasam hatalmas volt, a menzesz alapján számolt idő megfelelt a terhességi időnek, tehát nem lettem előbb terhes, csak nagyobb volt az átlagnál a kisfiam. De mondta az orvos, hogy nagy valószínűséggel már visszavesz a babám ebből a nagyobb fejlődésből és már nem fog olyan gyorsan fejlődni. A 38. héten született meg egyébként 3960 grammal és 54 cm-el.
Szóval az, hogy a méretei idősebb baba méreteinek felel meg, az csak egy dolog. Hisz vannak átlagos súllyal született babák és átlag feletti és alatti súllyal született babák is. A tiéd valószínűleg átlag felett fog születni.
De az uh csak becslés, tehát ettől még el is térhet a tényleges méret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!