Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi cukorbetegseg.....

Terhességi cukorbetegseg.. mennyi a még normális érték?

Figyelt kérdés
Reggeli után 2 órával mértem 6,8at... most 5perccel ezelőtt 7,1 lett.. úgy hogy azóta nem is ettem csak cukor mentes kekszet és egy kis teát ittam. Ez még normális? Vagy már sok? Cukor terhelésen 9,6 volt a 120perces meresem.. most nagyon rá paraztam.. már a cukor mentes keksz se jó? :(
jan. 2. 15:53
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Igazából 4 szemet ettem belőle. Es ugye késő reggelim volt. Soha nem tudok nagyon korán enni . 10ora... azóta nem vagyok éhes. Olyan tele erzetem van
jan. 2. 17:42
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Lépj be a terhességi cukorbetegség fb-csoportba. Ott tudnak segíteni, tippekkel ellátni.

Az viszont tuti, hogy nem lehet késői reggelizni, itt az lenne a cél, hogy 0-24/7 egy stabil szinten tartsd a vércukor/inzulinszinted, hogy a baba mellékveséjét kíméld. Vagyis kénytelen vagy megerőszakolni magad, és 10-nél hamarabb reggelizni, és onnantól 2-3 óránként alvásig. Kiszámolt CH-adagokat, olyasmiből, ami megengedett. Nem egyszerű, nagyon jól tudom, kétszer is végigszívtam az egészet én is, nagyon utáltam már a végére (mondjuk az elején se szerettem :D ), de igazából ezzel amúgy magadnak is jót teszel, de a babádnak főleg.

Kitartást. A gyerekeinkért bármit, ugye.

jan. 2. 17:57
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

terhességi cukorbetegség facebook csoport.

Nekem az sokat segített meg neten böngészés. A szénhidrát is fontos, nem csak a cukor,meg ugye ott a gyümölcs cukor is.

Nem volt mindegy mikor eszem,az sem hogy mit és még abból sem hogy mennyit. Pl csak 1 szelet teljes őrölt kenyeret tudtam enni. Ha ettem még egy szeletet már felment a vercukrom.

jan. 2. 17:58
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Milyen kekszet ettél?

Két kitételnek kell megfelelnie: 60 % feletti tk arány és hozáadott cukor mentes. És ebből se ehető ám bármennyi.

Késői reggeli nem működik.

Ébredés után fél órán belül enni KELL.

Lépj be tényleg

jan. 2. 18:11
 15/25 A kérdező kommentje:
Azóta le ment 4,8ra biztos a keksz volt a hibás. Viszont émelygés van
jan. 2. 18:30
 16/25 A kérdező kommentje:
14-es az a neve hogy gullón zéró
jan. 2. 18:31
 17/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm 12-es 🫶🏻
jan. 2. 18:34
 18/25 anonim ***** válasza:
Gullon zero-ból több van. Van ami ehető, van ami nem.
jan. 2. 18:56
 19/25 anonim ***** válasza:
81%
Reggelire csak teljes kiőrlésű dolgok mehetnek. Itt nem csak azt kell figyelni, hogy cukormentes legyen, hanem azt is, hogy milyen a szénhidrát: lassan vagy gyorsan felszívódó. Két étkezés között pedig csak vizet szabad inni. Terhességi cukorbetegség csoportban vannak anyagok is, ami alapján elindulhatsz, illetve szívesen segítenek is.
jan. 2. 19:02
 20/25 A kérdező kommentje:
Akkor a zéró Colát is felejtsem el igaz ?
jan. 2. 19:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!