Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vészes terhességi hányásom...

P.adamne06 kérdése:

Vészes terhességi hányásom van, nőgyógyász vombee-t irt fel, kiemelte nem lehet össze rágni se , ketté törni se viszont én nem birok semmilyen gyógyszert lenyelni, ilyenkor most mit tudok tenni? Mégis vegyem majd be és összetörhetem nyugodtan?

Figyelt kérdés

Vagy miért nem szabad össze törni?

Első trimeszterben vagyunk még

dec. 30. 07:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

"A gyógyszer szedése

- A Vombee-t éhgyomorra vegye be.

-- A tablettát egészben nyelje le egy pohár vízzel

-- Lenyelés előtt ne törje össze, ne rágja szét vagy hasítsa fel a tablettákat.

Ha nem tudja egészben lenyelni a Vombee tablettát, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét."

Tájékoztattad???

dec. 30. 07:44
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen tájékoztattam azért emelte ki,hogy tilos de hiába mondtam nem tudom:(
dec. 30. 07:46
 3/12 anonim ***** válasza:
82%

Ha nem egyben nyeled le, nem ér semmit, nem hat.

Egyébként ha nem gyógyszerként akarod lenyelni, hanem ahogy minden más ételt - mert nem hiszem, hogy pépeken élsz -, akkor nincs gond. Nem a tabletaval van a probléma, hanem a fejedben van egy rossz kép.

dec. 30. 07:55
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem en vagyok az egyetlen a családban aki nem tudja le nyelni a gyógyszereket. És nem fejben van a gond hanem sajnos vissza hányom egészséges állapotban is ha le csúszik a gyógyszer. Szóval ha fejre állok se fogom tudni le nyelni :(
dec. 30. 07:58
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor hánysz tovább.
dec. 30. 08:08
 6/12 anonim ***** válasza:
85%

Ezek szerint ez a pszichikai probléma a családban átadódik, keress fel egy jó pszichológust, aki segít!

Olyan szervezet nincs, ami egy kisebb darab lenyelt valamiröl meg tudja állapítani, hogy gyógyszer vagy egy darab csoki vagy gyümölcs, a gond a fejedben van!

dec. 30. 08:10
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Lehet rosszul próbálod, kezdj el inni nagyobb kortyokban aztán kapdb a bogyót és szintén nagy korttyal kell lenyelni. Mint egy felest. Az esetek többségében egy marék gyógyszert is úgy nyel le az ember, hogy nem is érzi, hogy volt ott kemény dolog. Bő folyadék a titka.

Próbálgasd, ha nélküle is hánysz, akkor eg yegy próbát megér, hátha sikerül lenyelni. Ha nem megy, akkor marad a hányás tovább.

Sajnálom.

dec. 30. 08:25
 8/12 anonim ***** válasza:
41%
Gyogyszereszt kérdezd meg, nem tudom mi lehet az a hatóanyag, ami osszeragva nem hat. Én mindent összetörve veszek be, idegserules miatt nem tudok jól nyelni. Sokszor rá van írva, hogy egészben nyeld le, de meg szokták engedni, hogy összetörjem és ugyanúgy hat is.
dec. 30. 08:52
 9/12 anonim ***** válasza:
23%

"Olyan szervezet nincs, ami egy kisebb darab lenyelt valamiröl meg tudja állapítani, hogy gyógyszer vagy egy darab csoki vagy gyümölcs, a gond a fejedben van!"

Amikor valami bekerul a szádba, érzed az ízét, a formáját, a textúráját. Egy darab csokit vagy gyümölcsöt nem nyelsz le egyben, hanem összerágod. A gyógyszert meg alapesetben nem.

Nekem a világon semmi baj nincs a fejemben, de bevonat nélküli tabletta esetén két dolog fordul elo: vagy nem tudom lenyelni se, vagy kb azonnal visszajon. Az oka pedig rendkívül egyszerű: a bevonat nélküli tabletták vivőanyaga irritálja a nyálkahártyámat. Ha nincs bevonatos tabletta verzió adott szerből, akkor nálam egy kanál pudingba téve megy le

dec. 30. 09:18
 10/12 anonim ***** válasza:
Fermentált papayat próbálta már valaki a savasság miatt?
dec. 30. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!