Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ebből lehet még 2 baba/ikerter...

Ebből lehet még 2 baba/ikerterhesség?

Figyelt kérdés
Ismerősöm ma volt nőgyógyásznál, aki 6 hetes (menstruáció szerint 7 hetes) egypetéjű ikerterhességet látott.Egyik embrió nagyobb szívhanggal, a másik kicsit kisebb szívhang nélkül.Orvos szerint nagyobb a valószínűsége, hogy a kisebbik fel fog szívódni, tehát egy baba marad.Arra lennék kiváncsi valaki volt-e hasonló cipőben, és végül mégis 2 baba lett?
dec. 19. 23:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%

Nekem pl unokatestvéremnek ikrei lettek...mind2 máskor fogant.

Nagyon ritka jelenség.

dec. 20. 04:41
 2/11 anonim ***** válasza:
41%
Szuperfekundációnak hívják...utánna néztem.
dec. 20. 04:45
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A szuperfekundációnál nem egypetéjűek az ikrek
dec. 20. 05:48
 4/11 anonim ***** válasza:
85%

#2., #3. Szuperfekundációnál 2 különböző apa is van.

Amire gondoltok, az a szuperFETÁCIÓ, de ez nem az.

dec. 20. 06:02
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyiknél sem egypetéjű ikrek ☝️

Teljesen természetes,hogy az egypetéjű ikreknél az egyik lassabban fejlődik.

dec. 20. 06:18
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Szuperfetációnál nem lehetnek egypetéjű ikrek. Az attól van, hogy terhesen még van peteérése, ovulációja és az a petesejt is megtemékenyül, majd beágyazódik. Így terhesen megint terhes lesz, az egyik fiatalabb terhesség, mint a másik. Egypetéjű ikreknél a sejtosztódás közben válik ketté (senki sem tudja, miért) és lesz "egyből kettő".

Sajnos ikreknél előfordul, hogy az egyik embrió felszívódik.

dec. 20. 06:51
 7/11 anonim ***** válasza:
88%

A gyakorin biztos jobban tudják, mint az orvos...

Ha kisebb és nincs szívhangja se, akkor abból nem lesz élő terhesség.

dec. 20. 07:01
 8/11 A kérdező kommentje:
"Kedves" utolsó, nem gondolom, hogy jobban tudják itt a gyakorin mint az orvosok...csak kíváncsi voltam, hogy esetleg valakinél történt-e másképp.
dec. 20. 07:21
 9/11 anonim ***** válasza:
Én csak olyat tudok, akinél pont így történt. Egyik ismerősöm lett volna iker, de az ikertestvére elhalt, felszívódott. Vannak még ikrek a családjában, ezért rettegett tőle, hogy nehogy neki is iker terhessége legyen, de nem lett, egy babája lett.
dec. 20. 09:33
 10/11 anonim ***** válasza:

Attól még az rád nézve semmit nem jelent. Nem azonos a két terhesség, nem összehasonlítható.

dec. 20. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!