Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Erőszakból fogant gyermek....

Erőszakból fogant gyermek. Megtartanátok?

Figyelt kérdés
Párom erőszakolt meg. 34 éves vagyok. Nagyon szeretnék kisbabát, de soha nem így akartam. Rettegek, hogy lehet-e újra gyermekem, hogyha őt nem tartom meg. A pasit elhagytam. Ti mit tennétek? 8 hetes elmúltam
dec. 17. 10:52
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
85%
Nem hiszem, hogy tudnék erre válaszolni. Minden eset, minden körülmény más. Alapvetően egy erőszakos embertől nem szülnék gyereket, de te érzed. Meg hogy téged mennyire traumatizáltak a történtek.
dec. 17. 11:10
 2/19 anonim ***** válasza:
79%

Elöször is, ma már gyakorlatilag semmi gondot nem okoz egy terhességmegszakítás a késöbbi terhességekre nézve, ez régen volt gyakoribb, amikor még nem voltak megfelelö, kiméletes módszerek.

Másodszor, ez a te döntésed kell, hogy legyen, ha úgy érzed, akár csak egy icipicit is, mindig az eröszakot és a megeröszakolót kötnéd hozzá, akkor minden esetben jobb, ha elveteted, ha képes vagy benne a te gyerekedet látni, az eröszakot teljesen kikapcsolva, akkor van esetleg értelme megtartani.

Statisztikák szerint a nök nagyon nagy többsége ilyen esetben a gyerekre vetíti a traumát, és képtelen normálisan viszonyulni hozzá, ilyenkor a gyerek garantáltan sérült lesz pszichikailag.

dec. 17. 11:13
 3/19 anonim ***** válasza:
69%
Biztos, hogy nem tartanám meg.
dec. 17. 11:27
 4/19 anonim ***** válasza:
75%

Nem tudományos alapon mondom, inkább logika alapján de sztem ma már 90%-99% hogy abortusz után lehet még gyereked.

A másik hogy a még meg nem született gyermeket is nézni kell. Akarod őt? Együtt tudsz élni a gondolattal hogy az övé a gyerek? Ha a gyerek rá fog hasonlítani? És ha az apja akarni fogja, akkor mit csinálsz? Akkor továbbra is tartanod kell vele a kapcsolatot. De még ha akarja is sem jelenti azt hogy jó apa lesz azon a pár napon és valami olyat tesz vele ami a gyereknek nem hogy nem jó, de még rossz is. Pl megveri, lelkileg zsarolja, stb. Ezek a kockázatok még egy normálisnak tűnő férfinél is fent állnak, de egy erőszakos, bántalmazó embernél még nagyobb rá az esély.

dec. 17. 11:27
 5/19 anonim ***** válasza:
63%
Semmiképp sem tartanám meg.
dec. 17. 11:33
 6/19 anonim ***** válasza:
73%

Nem, ez rányomja az anya-gyerek viszonyra a bélyeget. Szeretnéd az exed arcát látni a gyerekedben egy életre?

És miért is kötnéd magad ehhez a pasihoz egy életre?

Ez lesz az a pasi, akinek döntési joga lesz a gyereked (és a te) éleded felett. Egy ilyen után megbíznál benne, hogy jótalar nektek? Mondjuk megszabjs hol lakhatsz, hova menjen iskolába a gyerek?

És mivel láthatási jogai lesznek, a következő 20-40 éven össze leszel láncolva az exeddel.

dec. 17. 11:42
 7/19 anonim ***** válasza:
69%
Nem lennék képes megtartani. Ráadásul a faszi pert is indíthat, hogy hivatalosan elismerjék a gyerek apjának, onnantól láthatási joga van meg minden.
dec. 17. 11:55
 8/19 anonim ***** válasza:
76%
Nagyon sajnálom. Ugyanez történt velem is annó. Én nem tartottam meg, természetesen a pasitól is elmenekültem. Azóta eltelt 10 év és született két egészséges gyermekem, akik első próbálkozásra megfogadták. Szerencsére ma már nagyon ritka az, hogy komplikációt okozzon az abortusz. Kitartást, sok erőt kívánok Neked!
dec. 17. 12:05
 9/19 anonim ***** válasza:
64%
Nem tartanám meg.
dec. 17. 12:13
 10/19 anonim ***** válasza:
72%

Nem tartanám meg szerintem.

Az egész terhességre nem tudnék úgy tekinteni mint kívánt dologra és ez később a gyerekre is negatív hatással lehet.

Mi lesz ha kérdez majd a születési körülményeiről? Az apjáról? Neki sem jó ha titkolóznak a múltjáról vagy negatív esemény köthető hozzá.

dec. 17. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!