Van okom aggódni?

Figyelt kérdés

önvizsgálattal a 6. héten néztem kíváncsiságból a méhszájam helyzetét, akkor alig lehetett elérni. most nemrég, a 10. héten újra megnéztem a méhszájam, viszont nagyon könnyen elérhető volt.

Második baba, nem tudom, hogy ez jelent-e bármi rosszat vagy nem, hogy ebből lehet-e méhsüllyedés vagy ne adj isten vetélés?

volt már sajnos egy baba, aki elment, nagyon aggódom. elmenjek orvoshoz?

van bárki, aki tud bármit ezzel kapcsolatban mondani?

dec. 16. 15:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Újabb ajánlások szerint, a haladóbb nőgyógyászok indokolatlanul nem végeznek hüvelyi vizsgálatot terhesség alatt. Te se tedd, mert semmilyen releváns következtetést nem tudsz levonni belőle, ellenben kárt azt tudsz csinálni.
dec. 16. 15:40
 2/11 anonim ***** válasza:
47%
Mi? Te magadnak nyúlkálsz fel és csodálkozol,hogy elvetélsz? Hát ne viccelj már. Szerinted mennyire fertőzés, sérülésveszélyes ez? Hagyd abba! Ha aggódsz menj orvoshoz!
dec. 16. 17:03
 3/11 anonim ***** válasza:
59%

Lehet én vagyok full tudatlan a testemmel kapcsolatban, de lehet inkább csak elég okos, hogy ne kotorásszak magamnak olyan helyen, ahol nem kell, viszont tutira nem tudnám megmondani, hogy a méhszájam mennyire van fent vagy lent.

Nem is értem, hogy ti, akik így turkáltok terhesen magatokba, màr terhesség előtt is vizsgálgattátok a méhszájatokat? 😂

Full beteges ez a dolog. Én is vetéltem sajnos, többször. Tudom, hogy lelkileg megterhelő, de sose ment el ennyire az eszem miatta. Én inkább még vàrtam volna a gyerek vállalással, míg mentálisan helyre nem kerülök. Ezt mindenféle rosszindulat nélkül mondom.

dec. 16. 17:47
 4/11 anonim ***** válasza:
40%
Nem érdemes, de alapesetben semmi baja nem lesz senkinek, ha a méhszájához nyúl tiszta kézzel. Párotok sosem lökte meg? Nem éred el tamponnal? Főleg, mert a ciklus alatt is hol fent, hol lent van. Ennyire prüdnek nem kell lenni. Plusz a nyákdugó védi a méhszájat is. De haladóbb orvosok valóban nem nyúlkálnak fel. Marhára tud fájni, ha rosszul csinálják.
dec. 16. 18:17
 5/11 A kérdező kommentje:

kedves első és utolsó! köszönöm, hogy legalább ti vagytok annyira intelligensek, hogy még ha nem is okvetlen értetek egyet velem, azt tudjátok tisztességes hangnemben közölni.

második válaszoló: nem tudom, hogy a feltett kérdésem melyik sorából következtetsz arra, hogy akkor is vizsgáltam magam, amikor elment a babám, de sima, egyszerű logikával kiköveztethető lenne, hogyha lenne tapasztalatom a vetélés előtti méhszáj helyzetéről, akkor ez a kérdés sose került volna ki ide tőlem.. Borzalmasan tapintatlanra sikerült ez a válaszod, intézhetnél némi empátiát magadnak.

harmadik: nem kotorászok, nem is értem, hogy ezt a szót hogy jutott eszedbe ide használni..

csak egy kérdésem lenne felétek; ha a partneretek ujjal kényeztet, akkor az is a bennetek kotorászás kategórába tartozik? esetleg módszeresen odafigyeltek, hogy mindig teljesen tiszta kézzel nyúljon a hüvelyetekbe? vagy tán ez tabu? és mizu a tamponnal?

:D

a hüvelynek is van saját védelme, ha ennyitől szétfertőződnénk, valszeg már kihalt volna az emberiség. :,D

máskülönben nem is értem.. szeretitek hasznos a hozzászólásotok a kérdésem szempontjából? :D

kívánom nektek, hogy sose kelljen olyan helyzetbe kerülnötök, hogy az egyetlen "bizonyosságot" egy bizonytalan dolog jelenti. nyilván elfogok menni orvoshoz,de nincs lehetőségem egy ideig még, addig meg nem akartam belepörögetni magam semmibe, ezért írtam ide.

dec. 16. 21:42
 6/11 anonim ***** válasza:

4. Voltam, az érzéketlen tuskókkal nem kell foglalkozni, az ilyenek pusztán imádnak okoskodni! A méhszájat bármilyen szexuális tevékenységgel el lehet érni, és tényleg nem lehet mindig 100%-ban odafigyelni a higiéniára sem. Plusz aki termékenységet akar vizsgálni, honnan veszi le a méhnyaknyákot?? Nekem nincs tócsányi, hogy a fehérneműben lássam mindig. Szóval termékeny ablakban vizsgálom magam.

Észrevettem, h valami nem oké. A doki meglátta hogy bizony van egy méhszájsebem. De a szövettan negatív lett. Úgyhogy érezni is lehet rajta dolgokat, amit lehet jobb kivizsgáltatni. Én hála az észrevételemnek, meg lettem nyugtatva, hogy nincs bajom. Az önvizsgálat valamilyen szinten fontos.

dec. 16. 21:54
 7/11 A kérdező kommentje:

kedves 4.-es!

tökéletesen egyetértek veled, én sem orrba-szájba vizsgálom magam, szerintem az, hogy egy hónapja, aztán pedig ma, fürdés közben, - fokozottan figyelve a kezem tisztaságára - óvatosan felnyúlok, s kitapintom (nem kotorászok :,D ) a méhszájam, az nem beteges ellenőrzés. továbbá régen csak így vizsgáltak, én nem hiszem el, hogy ebben a formában ez annyira káros, mintahogy itt beállítják.

továbbá úgy tudom, hogy nem kértem senkit, hogy csinálja ezt, magammal meg hadd tegyek már azt, amit szeretnék! :)

dec. 16. 22:08
 8/11 anonim ***** válasza:
14%
Így van, ettől garantáltan semmi bajotok nem lesz! Ahogy nő a méh, majd egyre lejjebb kerül úgyis, a természet tudja a dolgát! Boldog babavárást!
dec. 16. 22:12
 9/11 anonim ***** válasza:
A minek kotorászik magában terhesen kérdésekre én is megkérdezném, hogy szerintetek aki progeszteron pótlást kap hüvelybe felhelyezve, az vajon mit csinál?? He? Én is "kotorászok" magamban, mert ezeket a kis sz.ros bogyókat lehetőleg elég magasra kell felhelyeni. Ha valamivel nem vagy tisztában nem szólj hozzá, pláne ne ilyen alpári stílusban.
dec. 18. 09:50
 10/11 anonim ***** válasza:
59%

Mindkét terhességemnél progeszteron pótlást kaptam, vetélési előzmény miatt. Egy kúpot kb. 2 mp alatt rakok fel amit azért teszek, mert az orvos utasítása és indokolt!!

Nyugodtan lehet otthon nőgyógyászosat játszani, de aztán ne sírjunk itt gyakorin, hogy “elkezdtem vérezni úristen!” Nem véletlenül nem végeznek méhszáj vizsgálatot a haladóbb orvosok sem, csak akkor hogyha tényleg indokolt. A kérdező pedig egyébként is hülyeséget kérdez, mert ha kap progreszteron pótlást akkor egy 10 hetes terhességgel hiába rohan az orvoshoz, nem tud vele mit kezdeni.

dec. 18. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!