Terhesen mit tegyek reflux ellen?
Sima, tehát nem terhességi refluxra - sajnos, a családomban van rá hajlam - nálunk nagyon jól bevált az, hogy a reggelt egy kis citromos vízzel kezdjük. Lehetőleg rendes citromból facsarva. (Ez pont ellenkezőleg működik, mint a savlekötők: savasítja a gyomortartalmat, így csökken a gyomor saját savtermelése, vagyis kb. úgy hat, mint a protonpumpagátlók, csak autonóm negatív visszacsatolással.)
Amikor pedig ez már nem hatott az egyik családtagomnál, nála az akácvirág tea jött be nagyon, lényegében teljesen rendbehozta.
Úgy gondolom, ezeket terhesen is ki lehet próbálni. Egyébként ha valaki a savanyúságot kívánja, a normál ecetes savanyúságnak is hasonló hatása van, mint a citromlének mechanizmusilag.
Én is salvus vizet ittam
Plusz a védőnő tanácsára földimogyorót rágtam, úgy igazán rágni kell teljesen pépesre jó sokáig-de a salvus sokkal jobban hatott :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!