Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen mit tegyek reflux ellen?

Terhesen mit tegyek reflux ellen?

Figyelt kérdés
12 hetes vagyok. Lassan 2 hete olyan elviselhetetlen refluxom van,hogy ez valami kibírhatatlan. Normális,hogy ilyen korán már? Egész nap ég az egész mellkasom. Magasítva fekszem egész nap,nem cigiztem sosem,nem iszom szénsavas semmit,nem eszem zsíros ételeket. Hányást is okoz sokszor és rettenetesen ég. Aludni sem tudok miatta és reggel mikor felkelek undorító fém íz van a számban. Orvos tud kiírni rá valami gyógyszert?

dec. 10. 01:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nekem csak a Salvus víz segített, az nagyon rendbe tett.
dec. 10. 10:24
 12/18 babyboom567 ***** válasza:
Szülésg volt.Volt hogy sírtam már.Én mindent kipróbáltam, ideig óráig segített, aztán már nem.
dec. 10. 11:16
 13/18 anonim ***** válasza:
54%

Sima, tehát nem terhességi refluxra - sajnos, a családomban van rá hajlam - nálunk nagyon jól bevált az, hogy a reggelt egy kis citromos vízzel kezdjük. Lehetőleg rendes citromból facsarva. (Ez pont ellenkezőleg működik, mint a savlekötők: savasítja a gyomortartalmat, így csökken a gyomor saját savtermelése, vagyis kb. úgy hat, mint a protonpumpagátlók, csak autonóm negatív visszacsatolással.)

Amikor pedig ez már nem hatott az egyik családtagomnál, nála az akácvirág tea jött be nagyon, lényegében teljesen rendbehozta.

Úgy gondolom, ezeket terhesen is ki lehet próbálni. Egyébként ha valaki a savanyúságot kívánja, a normál ecetes savanyúságnak is hasonló hatása van, mint a citromlének mechanizmusilag.

dec. 10. 11:33
 14/18 anonim ***** válasza:
Gavisont szétrágom, ahogy lenyelem egyből hat.
dec. 10. 13:35
 15/18 anonim ***** válasza:
Én két párnán alszom többnyire a bal oldalamon. Máskor is egyébként, nem csak terhesen :D
dec. 11. 00:09
 16/18 anonim ***** válasza:

Én is salvus vizet ittam

Plusz a védőnő tanácsára földimogyorót rágtam, úgy igazán rágni kell teljesen pépesre jó sokáig-de a salvus sokkal jobban hatott :)

dec. 11. 10:34
 17/18 anonim ***** válasza:
Mandula is jó rá.
dec. 11. 13:29
 18/18 anonim ***** válasza:
A fémes szájíz a hormon változás miatt van.
dec. 19. 01:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!