Terhesen mit tegyek reflux ellen?
Figyelt kérdés
12 hetes vagyok. Lassan 2 hete olyan elviselhetetlen refluxom van,hogy ez valami kibírhatatlan. Normális,hogy ilyen korán már? Egész nap ég az egész mellkasom. Magasítva fekszem egész nap,nem cigiztem sosem,nem iszom szénsavas semmit,nem eszem zsíros ételeket. Hányást is okoz sokszor és rettenetesen ég. Aludni sem tudok miatta és reggel mikor felkelek undorító fém íz van a számban. Orvos tud kiírni rá valami gyógyszert?dec. 10. 01:00
1/18 anonim válasza:
Rennie - terhesen is szabad, tkp nem gyógyszer, csak savsemlegesítő. Én a narancsosat szeretem, nem a mentolosat.
2/18 anonim válasza:
Igen, Ludeát lehet íratni, amikor a savsemlegesítő már nem használ. Nekem megváltás volt, háziorvos írta fel, miután szóltam, hogy a Rennie már nem elég. Ne szenvedj!
3/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat
dec. 10. 04:08
5/18 anonim válasza:
Mértékkel szódabikarbónát is lehet. De mondom, mértékkel!
8/18 anonim válasza:
Nekem is a gyomorégés keserítette meg a terhességem. Tipikus koraterhes tüneteim egyáltalán nem voltak, nem émelyegtem, nem hánytam, de elég korán égett, nem emlékszem pontosan, olyan tizenvalahány hetesen kezdődött. Nem sokkal később hozzájött a vizesedés, elefántlábaim lettek. Mindenki jött azzal, hogy polcoljam fel. Ja, csak akkor már a gyomorégés miatt eleve ülve aludtam, a hasam már korán marha nagy volt, szóval V betűben elég nehéz lett volna. Fontossági sorrend döntött, attól függött, hogy aludtam, hogy melyik volt épp rosszabb. Borzalmas volt🙄
A nődoki Rennie-t ajánlott, de semmit nem segített. Aztán írt a házi dokim Ludeát, az valamennyit segített, de volt, amikor már az se☹️
9/18 anonim válasza:
Ludea segített - de annak a lényege, hogy folyamatosan kell szedni, az nem úgy viselkedik mint egy Rennie.
10/18 anonim válasza:
Nekem a rennie kb a 25. hétig volt jó, utána már kevés volt. Írt fel az orvosom kifejezetten refluxra való gyógyszert (nem a Ludeát, de hasonlót), amit mindennap szedni kellett. Ez valami csoda volt, bármit ehettem, ihattam, nem volt baj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!