Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vannak itt epilepsziás kismamá...

Vannak itt epilepsziás kismamák? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Sziasztok! 13.hetben vagyok 2vetelesen már túl vagyok. 13 év után augusztusban volt újra egy nagy rohamom. Azóta kismama vagyok és rettegek... Akárhányszor megyek az orvoshoz mindig elmondják hogy erősíti a terhesség a tuneteket.mintha direkt csinálnák..mert hogy volt egy kismama aki itt kapott rohamot és mennyire ijesztő volt..baszki nem jó kedvembol vagyok beteg, nem tehetek rola..ha elkap elkap nem tudom irányítani :( .megjobban félek, szorongok szinte ki sem merek kelni az ágyból 🥹 Most is szedtem egy kis levest, megszedultem és már a szám kiszárad, a szívem hevesen ver, én meg be vagyok panikolva és az étvágyam is elmegy 😏

dec. 7. 18:06
 1/7 anonim ***** válasza:
25%

Nekem egy ismerősöm epilepsziás és van egy 5 éves lánya. ( a gyereknek valami mentális elégtelensége van)

Szeded az erre való gyógyszereket? Amúgy nem értem, ilyen komoly betegséggel nem félsz gyereket vállalni? Ha rohamot kapsz sérülhet a gyerek idegrendszere is. Az epilepszia gyógyszerek hatásairól ne is beszéljünk, hisz egy terhességnél a mezei fájdalomcsillapító típusa sem mindegy.

dec. 7. 18:44
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Bár nekem nincs ilyen betegségem, de biztos vagyok benne, hogy nem te vagy az első nő aki így terhes. Főleg, hogy 13 éve nem volt rohamod. Valószínűleg a fáradtság meg a stressz ronthat az állapotodon és előforduhatnak rohamok, de az, hogy terhes vagy nem hiszem, hogy önmagában befolyásolná. Inkább az, hogy rástresszelsz. Ilyenkor egy kismamának amúgyis jobban kell magára figyelni, neked meg majd még jobban. Mindenképpen pihenj sokat, ne stresszelj. Ha rohamod lesz úgy sem tudsz ellene tenni, a lényeg, hogy beszélj dokival kell e gyógyszer, vagy másmilyet kell e szedned. A gdm-es kismamák inzulint szednek, a vérrögösödésre hajlandók szurit, neked meg gyógyszert kell majd és ennyi.
dec. 7. 19:01
 3/7 A kérdező kommentje:
Szedem a gyógyszert persze. 15eves koromban kaptam az epilepsziat, 20 éves koromban allitották rá a szervezetem olyan gyógyszerre ami terhesség alatt szedhető :)
dec. 7. 19:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Gyógyszert szedsz? Voltál kontrollon a neurológusnál a terhesség alatt?

Azzal, hogy nem kelsz ki az ágybó, nem fogsz megakadályozni egy epilepsziás rohamot....

dec. 7. 20:08
 5/7 anonim ***** válasza:
47%

" 13 év után augusztusban volt újra egy nagy rohamom"

Ezt a mondatot senki nem tudja értelmezni? Volt rohama 2024 augusztusában!

dec. 7. 22:08
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem fél év alatt átállították a gyógyszerem levetiracetam sandoz-ra. Én is féltem ettől,akkor a férjem rendelt egy spéci rohamfigyelő epilepsziásoknak való karórát,az megnyugtatott. Inkább idegesség teszi,keress jobb orvost,én is váltottam amikor rájöttem hogy a mostani vacak.
dec. 7. 22:30
 7/7 anonim ***** válasza:
dec. 7. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!