Epilepsziás kismamák milyen gyógyszert szedtetek?
Én 35 hetes terhes vagyok, és epilepsziás. Sajnos, a gyógyszer szedést nem hagyhatom abba a terhesség alatt, mivel terhességi epilepsziám van. Én Tegretol CR 200 mg tablettát szedek napi 2szer.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e hozzám hasonló kismama, aki szedi/szedte az epilepsziás gyógyszerét, és van-e/volt-e problémája a terhesség alatt, illetve a babájánál minden rendben van? Köszönöm előre is a válaszokat!
Szia! Bár már nem vagyok kismama, ha nem baj, válaszolok. Én 10 éve vagyok epilepsziás. Én végig szedtem a gyógyszert, és próbáltam szoptatni, de sajnos nem ment. Terhesség alatt nem volt gondom, bár előtte igen, ezért gyógyszert akartunk váltani( eleinte Convulex-et szedtem, de a gyerek miatt váltottunk 2x150 mg Lamictal-ra. Most Levilt szedek, tünetmentes vagyok. A kislányom 20 hónapos, neki semmi baja, egy éves kora előtt volt 1 vagy 2 alkalom, mikor ledermedt, a gyerekorvos adott beutalót, de nem talátak nála semmit.
Jól vagytok? Nem volt semmi gond?
Szia!
Én most vagyok 13 hetes+epilepszia+tegretol. Nagyon kíváncsi lennék hogy minden rendben van Veletek?
Szia!
Minden rendben volt, a vártnál egy kicsit hamarabb jött Petra!:)
Nagyon egészséges, és hiperaktív 7 hónapos kislány, semmi baja nem lett a gyógyszer végett, és a terhességem további szakaszában sem volt problémám (Tegretol szedése mellett).
Szia!
A "13 Hetes vagyok". Nagyon köszönöm a választ. Örülök neki, hogy minden rendben van és hogy egészséges a kislányod! :)
Sziasztok!
Köszönöm szépen! Aranyosak vagytok!:)
Igen, rendes hüvelyi szülés volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!