Ha epilepsziás vagyok és már kb 4 hónapja állandóan (minden nap) szedek gyógyszert a betegségre és mondjuk erre alkoholt innék, akkor mi bajom lehetne?
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv!
Szia!
A párom elvileg nem epilepsziás beteg, "csak" hajlama van epilepsziás rosszullétekre és ezért szed ő is minden nap gyógyszert. A doktornője azt mondta, az még nem probléma, ha az ember megiszik a korsó sört vagy 1-2 pohár bort, de túlzásba semmiképp nem szabad esni és a röviditalokat mindenképp el kell felejteni. Nem tudom, mit szedsz, milyen dózisban és mennyire komoly a betegséged, de ez tipikusan az a betegség, amire szerintem egyáltalán nem kellene inni, főleg gyógyszeres kezelés mellett, de persze ez csak az én véleményem. Azért vigyázz magadra!
Az alkhohol önmagában is képes epilepsziás rohamot kiváltani az arra hajlamosaknál, vagy konkrétan annál aki epilepsziás. Én kórházban dolgozom és láttam már pár dolgot, többek közt egy 75-ös születésű srácot aki epilepsziás volt, kapott egy reggelen 3 rohamot egymás után és nem tisztult fel az utolsóból. Én nem kísérleteznék, de egy orvos mindenképp megkérdeznék, mondjuk azt a neurológust aki ez ügyben kezeli.
Egy szakorvos véleménye szerintem mérvadóbb, mint egy sima háziorvosé.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor én azt hiszem,hogy teljesen elfelejtem az alkoholt,mondjuk mióta epilepsziás vagyok azóta max. egy két korty sört ittam meg,ami szerintem nem sok!
Napi 2 szem gyógyszert kell amúgy szednem!
Még egyszer köszi a válaszokat!
üdv!
Helló! Olvasd el a gyógyszerhez tartozó leírást abban benne van, hogy szabad-e rá alkoholt fogyasztani avagy nem. Valamelyikre egyáltalán nem szabad semmilyen mértékben - és valamelyikbe pedig belefér a sör-bor meg az ilyen enyhébb alkoholtartalmú italok. Szerintem ez nem epilepszia függő hanem gyógyszerfüggő. Én speciel epilepsziás vagyok régebben egy gyógyszerre nem ihattam, most gyógyszerváltás volt és erre lehet innom. :D Persze csak sört meg bort ... :D - de én úgy tesztelem a gyógyszerem hatását, hogy erősen bebaszok rövidtől és ha nincs semmi bajom akkor jól "fog" a gyógyszer :))
Eddig semmi bajom nem volt a hétvégi bulikból vagy a masszív alkohol túrákból :D
hát úgy ennyi remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!