Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Melyik lehet a valós mérete a...

Melyik lehet a valós mérete a babámnak?

Figyelt kérdés

Mivel NEM menses alapján számolják a terhességem ezért gondolom a méretei alapján. De így a végéhez közeledve elgondolkodtam melyik lehet a való. Nyilván mem érdekelne ha nem lenne szülés indításom, de mivel GDM miatt az lesz így nekem még 2 nap is számít.

Szóval visszanézve 2 szülés várható időpontja volt megadva nekem.

Genetikus doki a baba méretei alapján Dec. 10-re írta a terminust ami azt jelenti, hogy tegnap töltöttem a 38+0. Viszont a saját dokim Dec. 12-re írt ki ami azt jelenti hogy 38+0 holnap leszek.

A héten vasárnap kell befeküdnöm ballonos indításra.

Ami tartja bennem a lelket, hogy első babával ugyan így volt.. kiírt a doki indítást és 1 nappal előtte elindult magátol a kisfiam így nem kellett indítani. Valószínű már nem sok kellett hogy magától induljon mert sikerült a férjemmel anno megindítani a kisfiam, akkor 38 hetesen próbálkoztunk, egy napra rá görcseim lettek aztán hírtelen távozott a nyákdugó utána elmúlt minden görcs és reggelre elfolyt a magzatvíz... így megpróbálnánk most is :/ szóval csak annyi a kérdésem,hogy szerintetek melyik a mérvadó? A genetikus kiírása ilyen esetben vagy a saját dokimé?

nov. 27. 17:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
#5! Privátban megírom.
nov. 27. 18:21
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Na a lepény nekem pl II.-III.fokú, mégsem mondtak rá semmit.

(#7 voltam)

nov. 27. 18:22
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mind a 2 gyerekem elött fix 28napos ciklusaim voltak.

Mind a 2 gyerekem méret alapján mindig 2 héttel (!) és nem 2 nappal volt nagyobb.

Ennek ellenére mind a 2 terhességemet a mensi szerinti dátummal vittem végig.

A nagy indítással (magzatvíz szivárgás miatt) 39+6ra született, a kicsi 39+2re

nov. 27. 20:25
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Mekkorák voltak, mikor születtek?

nov. 27. 20:35
 15/16 anonim ***** válasza:
2 nap ide vagy oda nem mérvadó ne aggódj. Annyira kicsi a különbség, hogy nem is nagyon lehet eldönteni melyik lehet a valós. Nekem sem stimmelt a menszesz szerinti időpont másfél héttel nagyobbnak mérték a babát az elejétől fogva. Ez azért nem kis különbség. Itt kezdődött. Aztán beírták azt a szülési dátumot a kiskönyvbe, majd a további ultrahangokon tovább faragtak belőle mindig egy-egy napot a paraméterek alapján. A végén a kiskönyv szerinti dátumot nézték, de addigra ott tartottunk, hogy Uh szerint közel egy héttel idősebb a terhesség, mint ami az elején ki lett kalkulálva (menszeszhez viszonyítva két és fél hét) de ahogy én számolgattam volt az kettő is. Szóval 39+6-ra szültem egy mindenbizonnyal túlhordott babát. A legtöbb jel legalább is erre utalt. A 40. héten biztosan túl voltunk már, de talán a 41.-en is. A 28. heti UH-n azt mondta nekem a szonográfus, hogy 37-38 hetesen fog megindulni a szülés a lepény helyzete alapján. Hát ez sem így lett, a fiamat úgy kellett kirobbantani. Csak amiatt indult meg a vajúdás mert elment a nyákdugó. A szülés napján a súlyát 3 kg alá tippelték és mégis 3,5 kg-al született. Szóval ezen ne idegeskedj mert ezek mindig csak becsült adatok és információk. Biztosra semmit sem lehet tudni. Egyébként teljesen egészségesen született a babám így is, nincs ennek semmi jelentősége a 37. hét után amennyiben mindene kifejlődött. Könnyű szülést kívánok!
tegnapelőtt 00:15
 16/16 anonim ***** válasza:

14!

első 3840g 50cm, Második 3520g és 52cm

13 voltam

tegnapelőtt 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!