Ezzel a betegséggel valahogy ki lehet húzni itthon?
Most vagy Covidos vagy influenzás vagyok,de tegnap már így keltem.
Azóta jött ízületi fájdalom,éjszaka láz.
Este bevettem panadolt 8 körül,aztán éjjel 2 körül egy rubophent hozott a férjem. Most megint megy fel a lázam...
A gyógyszertáras azt mondta,hogy 6 óránként nyugodtan bevehetek egy rubophent amíg lazasodok.
Akkor most megint vegyek be?
Nagyon erős fájdalmaim vannak,nagyon rossz a közérzetem.
Egy nap alatt teljesen leterített.
Hány nap ilyen láz utan menjek ügyeletre vagy háziorvoshoz?
6 óránként tényleg jó ha beveszek egy rubophent?
Igaz nem most, 2021ben kaptuk el a covidot, terhes voltam én is és a szomszédunk is. Én 24 ő 29 hetes terhesek voltunk.
Én pokoli szarul voltam. Nekem gyógyszerrel se nagyon ment le a lázam, annyira fájtak az izületeim, menni nem tudtam. 3nap volt ez. Utána 1 hétig nem éreztem ízeket-szagokat. Én úgy voltam vele, hogy kórházba csak akkor, ha mentő visz. Én amíg lehet, kitartok.
Szomszéd rettegett a covidtól. Ő a pozitív teszt után kórházba akart vonulni, holott sokkal jobban volt mint én.
Végül addig-addig hisztizett, a férje bevitte. Befektették. De még akkor is egész jól volt. Másnap meg fogták, altatásba tették, 29hetesen megcsászározták.... 5 nap múlva, negatív teszttel meg hazaengedték.
Na én pont ettől rettegtem, így kerültem a kórházat ahogy lehetett.
A háziorvosom úgy tudom,hogy nem is rendel csak az asszisztens ma. Állandóan helyettesítik, mindig más van bent ,ha van. Kis falu. Emiatt mondtam az ügyeletet.
A férjem úgyis este ér haza,én nem tudok sajnos lemenni így.
Köszönöm a válaszokat egyébként,akkor beveszek rubophent ha már nagyon kúszik. Most vizes borogatás van a lábamon és a fejemen ,így lejjebb ment majdnem fél fokot.
A fájdalmaim a legrosszabbak az ízületeimre is ráment és nagyon mosott kaki vagyok.
Ha kordában van tartva a láz akkor talán nem kell orvos,én sem terhelném őket feleslegesen ha kontrollálni tudom.
Igyál sokat, feküdj. És szedd a lázcsillapítót kivételesen rendszeresen, akkor is, ha nincs lázad. NYálas sorozatok segítenek (nekem ilyenkor ömlik a könnyem, nátha nélkül is, és nem tudok olvasni).
Jobbulást!
Arra nagyon figyelj, hogy a Rubophen és a Panadol hatóanyaga ugyanaz, figyelj a napi dózisra.
Esetleg telefonon konzultálhatsz az orvossal, nem is muszáj a helyivel hiszen tanácsot adni az ország bármelyik pontjáról ugyanúgy tudnak.
Nem értem , ezzel miért kéne orvoshoz rohangászni ? Mit tud csinálni ?
Vírusra nem volt gyógyszer, és nem is lesz , csillapítsd a lázad, meg igyál eleget, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!