Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ezzel a betegséggel valahogy...

Ezzel a betegséggel valahogy ki lehet húzni itthon?

Figyelt kérdés

Most vagy Covidos vagy influenzás vagyok,de tegnap már így keltem.

Azóta jött ízületi fájdalom,éjszaka láz.

Este bevettem panadolt 8 körül,aztán éjjel 2 körül egy rubophent hozott a férjem. Most megint megy fel a lázam...

A gyógyszertáras azt mondta,hogy 6 óránként nyugodtan bevehetek egy rubophent amíg lazasodok.

Akkor most megint vegyek be?

Nagyon erős fájdalmaim vannak,nagyon rossz a közérzetem.

Egy nap alatt teljesen leterített.

Hány nap ilyen láz utan menjek ügyeletre vagy háziorvoshoz?

6 óránként tényleg jó ha beveszek egy rubophent?

ma 07:10
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Vegyél be nyugodtan. Nálam 5 napig tartott a covid, utána elmúlt. Ügyeletre akkor kell menni, ha nehézlégzés van.
ma 07:15
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Vasárnap volt egy hete hogy ugyan ez volt velem keddig nagyon rosszul voltam azóta a láz és az ízületi fájdalom elmúlt de az orrfolyás és a hurutos köhögés még mindig tart.
ma 07:22
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ügyeletre akkor kell menni, amikor valaki olyan időpontban kezd tünetelni, amikor nincs rendelési idő és olyan súlyos a helyzet, hogy nem lehet pár órát várni reggelig, vagy hétvégén egy-két napot. Neked a háziorvost kellene felhívni, vagy elmenni hozzá. Mivel terhes vagy, én nem várnék, felhívnám ma.
ma 07:24
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Igaz nem most, 2021ben kaptuk el a covidot, terhes voltam én is és a szomszédunk is. Én 24 ő 29 hetes terhesek voltunk.

Én pokoli szarul voltam. Nekem gyógyszerrel se nagyon ment le a lázam, annyira fájtak az izületeim, menni nem tudtam. 3nap volt ez. Utána 1 hétig nem éreztem ízeket-szagokat. Én úgy voltam vele, hogy kórházba csak akkor, ha mentő visz. Én amíg lehet, kitartok.

Szomszéd rettegett a covidtól. Ő a pozitív teszt után kórházba akart vonulni, holott sokkal jobban volt mint én.

Végül addig-addig hisztizett, a férje bevitte. Befektették. De még akkor is egész jól volt. Másnap meg fogták, altatásba tették, 29hetesen megcsászározták.... 5 nap múlva, negatív teszttel meg hazaengedték.

Na én pont ettől rettegtem, így kerültem a kórházat ahogy lehetett.

ma 07:35
 5/9 A kérdező kommentje:

A háziorvosom úgy tudom,hogy nem is rendel csak az asszisztens ma. Állandóan helyettesítik, mindig más van bent ,ha van. Kis falu. Emiatt mondtam az ügyeletet.

A férjem úgyis este ér haza,én nem tudok sajnos lemenni így.

Köszönöm a válaszokat egyébként,akkor beveszek rubophent ha már nagyon kúszik. Most vizes borogatás van a lábamon és a fejemen ,így lejjebb ment majdnem fél fokot.

A fájdalmaim a legrosszabbak az ízületeimre is ráment és nagyon mosott kaki vagyok.

Ha kordában van tartva a láz akkor talán nem kell orvos,én sem terhelném őket feleslegesen ha kontrollálni tudom.

ma 07:36
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Igyál sokat, feküdj. És szedd a lázcsillapítót kivételesen rendszeresen, akkor is, ha nincs lázad. NYálas sorozatok segítenek (nekem ilyenkor ömlik a könnyem, nátha nélkül is, és nem tudok olvasni).

Jobbulást!

ma 07:47
 7/9 anonim ***** válasza:
84%
Egy influenzával terhesen se kell orvoshoz menni. Mit tud veled csinálni? Semmit. Lázcsillapítás, bő folyadék, ennyi. Majd kihevered. Akkor kell orvoshoz fordulni, ha 5 napnál tovább tart a láz, vagy javulást követően kifejezett rosszabbodás következik be.
ma 07:55
 8/9 anonim ***** válasza:

Arra nagyon figyelj, hogy a Rubophen és a Panadol hatóanyaga ugyanaz, figyelj a napi dózisra.

Esetleg telefonon konzultálhatsz az orvossal, nem is muszáj a helyivel hiszen tanácsot adni az ország bármelyik pontjáról ugyanúgy tudnak.

ma 08:51
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem értem , ezzel miért kéne orvoshoz rohangászni ? Mit tud csinálni ?

Vírusra nem volt gyógyszer, és nem is lesz , csillapítsd a lázad, meg igyál eleget, ennyi.

ma 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!