S. O. S. Most mi lesz? A férjemet most vittem be sárgasággal az ügyeletre!
Nem is ismerem igazán a betegséget. Mi lesz a babámmal? 4 hetes vagyok...
Egyáltalán hogy terjed ez a betegség... mert tegnapelőtt együtt voltunk...
És van egy 4 éves kisfiam is...
Utolso vagyok, remelem minden rendben lesz nallatok, kivanom, hogy jol alakuljanak a dolgok amennyire csak lehet.
En kulfoldon elek es azert tudok valamicsket mert amikor a kisfiammal voltam terhes 8-10 hetesen(mar nem emlekszem pontosan) csinaltak az elso vervetelt amibe neztek minden felet betegseget, hogy immunis vagy ra vagy sem pl. rubella, hiv, anemia, toxoplazma (nem minden hol), rhesus faktor stb... es kozottuk volt a hepatitis B virus (ezert is irtam, hogy en inkabb errol tudok nyilatkozni de tudtommal veszelyesebb mint az A). Mikor csinaltak a vervetelt kaptunk egy kis tajekoztatot amibe le volt irva, hogy mit neznek es miert, valamint mit kell tenni ha valaki pozitivan reagal valamelyik eredmenyre. En a hepatitisnel csak azt lattam, hogy ha pozitiv az eredmeny szules utan a baba kap egy szurit 12 oran belul mert az anya akkor adhatja at. Valami volt a szoptatassal kapcsolatban is de arra mar nem emlekszem. Arrol nem volt szo, hogy magzat koraban mi tortenhet vagy el kellene vetetni mert barmit okozhat. Ugyhogy itt biztosan nem vetetik el. Egyebkent a hepA-n angyon sok ember, gyerek atesik ugy, hogy eszre sem veszi es ezutan vedett lesz foleg a szegenyebb orszagokban van jelen, ezert is kell oltatni ha messz mondjuk Egyiptomba, Azsiaba, mert a kajaba jelen lehet. De nem okoz gondot, csak van akinek a szervezete ugy reagal ra mint a ferjede. De keves az az ember aki eszreveszi magan, hogy atesett rajta. Ezert gondoltam, hogy annyira nem lehet veszelyes mint a B virus ami miatt szurik a kismamakat. Az A virus nem okoz majkaraosodast stb... Na mindegy, kivanok nektek minden jot es remelem kaptok valami jo hirt a babaval kapcsolatban.
Nagyon köszi mindenkinek és köszi neked, kedves utolsó...
Elég biztató amit írtál.
Majd megírom a fejleményeket én is, hogy ha más is lenne ilyen helyzetben (Isten ments!), tudjon eligazodni...
Nincs hírem, hacsak nem az, hogy megőrjít ez a bizonytalanság.
Azóta kiderült, hogy a hepatitis A mellett leptospirozisa (remélem jól írtam le) is van.
Féltem a babát nagyon. Azt mondják, hogy a magas láz nagyon veszélyes a terhességre. Azt is olvastam, hogy a paracetamol és ibuprofen tartalmú lázcsillapítók is veszélyesek. Nem tudom akkor mit lehet szedni...
A férjem nem tudott enni. Egy hét alatt 4 kg ment le.
Ha én terhesen beleesek - nem tudom , hogy kaja nélkül mit bír a pici.
Egyelőre elkezdtem szedni a Femibiont. Remélem erősít egy kicsit...
Szombaton nem bírtam magammal: csináltam egy vérvizsgálatot. Egyelőre nem mutatta ki a betegséget, de a lappangási idő alatt nem jön ki.
Szóval még mindig bizonytalanság van...
A férjem még kórházban. Nem jók az eredményei.
Mostmár lassan 6 hetes leszek. Szombaton megyek nődokihoz, remélem már lesz szívhang.
Feltétlen megírom, ha többet tudok...
Most jövök a dokitól.
Már van szívhang...
A férjem eredményei rosszak. Már 3 hete a kórházban van és nem tudni mikor engedik ki.
remélem legközelebb jobb híreket írhatok.
Olyan jó, hogy itt vagytok velem!
Tegnap óta lázas vagyok. Holnap kiderül, hogy elkaptam-e, de szerintem hepatitis A lesz.
A férjemnek nem jók a májpróbái, még kórházban van. Nem tudom mi lesz a 4 éves kisfiammal, ha engem is beutalnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!